ВМРО: Не се заигравайте с Трети март!

"Това е последният международен договор, който обединява, а не разделя българите"
159
ВМРО: Не се заигравайте с Трети март!
Снимка: БГНЕС

"Не се заигравайте с Трети март - националният празник на България!". Това пише в позиция на ВМРО по повод Деня на Освобождението, изпратена до медиите.

От  партията отбелязват, че позицията им е срещу надигналите се гласове за отмяна и смяна на националния празник на България.

"Разбира се тези гласове са солидно подхранени от различни чужди интереси и центрове на влияние, които от десетилетия целят подмяната на българската история. А всъщност споровете около 3 март не са нищо повече от синдром на липсата на национална памет", отбелязвай войводите.

Те отбелязват, че в исторически план Санстефанска България е базирана на идеята всички българи от българското землище - Вардарска Македония, Егейска Македония, Западна Тракия, Одринска Тракия, Северна Добруджа, Западните покрайнини и част от Поморавието, да бъдат събрани заедно, в общи граници. И това е постигнато в почти пълна цялост след Цариградската конференция от 1876 г. Санстефанският мирен договор е подписан на 3 март 1878 г.

Още по темата
"Това е последният международен договор, който обединява, а не разделя българите и не разкъсва земите ни. Който събира един народ на една земя, а не отделя майки от децата им, не разделя семейства с граници. Не къса жива плът от землището на България. Наричайте го както искате, но 3 март не е ден за честване на руското величие, а за честване на надеждата за възстановяването на единната свободна българска нация", отчитат от ВМРО.

От партията са категорични, че 3 март е ден, който следва да обединява хора от различни националности, "включително братските нам украински и руски народи, които в хода на историята са били неведнъж рамо до рамо в битките за отстояване на нашата свобода“.

"И докато глупостта и истерията диктуват решенията на нашите политици, ние от ВМРО не приемаме този акт на посегателство върху историята. Отказът от почитане на националния ни празник е директно неуважение към предците ни, дали живота си и положили костите си за възстановяването на българската държава. Отказ от национална идентичност. Отказ от българския национален идеал!"

Според ВМРО опитите 3 март да бъде отменен и сменен като национален празник за комунистически. „Защото този празник е бил забранен единствено от комунистическия режим след 1946 г., когато е обявен за „опасна част от великобългарския шовинизъм“,

"А да Ви напомним ли, господа неолиберали, че именно забранилата честването комунистическа власт беше същата тази, която щеше да направи анексия на България през 70-те години на миналия век, като 16-а република на СССР? Защото явно и тази част от историята са Ви платили да забравите. Или не? Платили са Ви да прокламирате пълното обезличаване на националната идентичност на българите! Или негласното присъединяване на България като фантомна република на САЩ?", пишат още от ВМРО, които завършват:

"Оставете Трети март на българите с памет и спрете да политизирате историята и да търгувате с България! България не се продава!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Да го дука преди 1 година
До До Росенне се гордея с русофоби хха, добре ца направилли
116
0
 
1
 
! Отговори
ο &#956 преди 2 години
Българи в Егейска Македония никога не е имало и няма да има. Така наречените *** не са българи по етнически признак или език , а са славяногласни елини - по език , в душата елини и френетични патриоти македономахоси - Йон Драгумис , Павлос Мелас , Стериос Влахвеис , капетан Котас , митрополитис Германос Каравангелис ...
115
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за какъв международен договор става въпрос тия са доста зле с образованието.на тази дата България като държава все още не съществува
114
6
 
12
 
! Отговори
До Росен преди 2 години
Глуппако, Левски е ненавиждал Русия и русофилите, заради което граф Игнатиев издейства да го обесят. Не може да си русофил и да се гордееш с Левски, защото това е шизофренно състояние.
113
5
 
5
 
! Отговори
До Истината преди 2 години
На трети март е сключен договор с нулева юридическа стойност. Истинският договор е сключен в Берлин няколко месеца по-късно и той разпокъса България на пет парчета и ни въвлече в пет войни за национално обединение, две национални катастрофи, и съветска окупация, завършила с пълен банкрут на държавата и въвеждане на валутен борд като в изостанала африканска страна. Трети март е прах в очите на невежите, които не си знаят историята.
112
6
 
17
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Всеки който е Българин знае че ако го е нямало този ден 3 март, нямаше да ги има всички останали празници!!!! За това се нарича Национален!!! Спрете да се продавате! Мекерета!!! Да живее България!
111
5
 
6
 
! Отговори
Росен преди 2 години
Е защо бе, нали Османците са ни били на гости 500 години, това че са ни клали и са вадели бебета от корените на бременни жени ( на моята пра пра баба ) е съвсем нормално.А Васил Левски е бил национален предател, за разлика от сегашния премиер Петко.Всички войводи са били държавни изменници.Питайте Турците те ще потвърдят.Много ме е яд, че са дошли Руснаци, Финландци, Украинци да ни освободят, защо са си проляло тяхната славянска кръв за нас.Щеше да ни е по добре сега да сме с фесофе.
110
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Занесете на Шипка български, руски, украински и финландски знамена. Да покажем, че и така може. И трябва.
109
0
 
6
 
! Отговори
Д преди 2 години
Цял свят подкрепяли Украйна???По-скоро целия цивилизован свят изостави Украйна....
108
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 3- ти март 1878 г е подписан мирен договор в Сан Стефано- близо до Истанбул между Русия и Турция. На това събитие не присъства нито един българин. Тази дата не бива да бъде нашия национален празник! Нека да си изберем между 6-ти септември или 22-ри септември. Те са истински български празници! Да живее България!
107
16
 
7
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Цял свят подкрепя Украйна, само някои български продажници подкрепят вековния агресор Русия!
106
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Шипка не трябва да се допускат хора с украински флагове и транспаранти.
105
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самото споменаване на такива приказки за националния ни празник показва, на какво ниско ниво сме, като население. Продажни, глуп*ви, необразовани, нечеящи, неинтересуващи се, манипулируеми същества. Веднага се надигна вой, против 3ти Март, паметника на Альоша-символ на Пловдив и ред други из страната. Ние сме готови да се надупим и да затрием историята си ей така на бързо.
104
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 116 "Преди 3 март я няма България на картата, след - има." Това не е вярно. България започва да я "има" след официалното фиксиране на границите и статута й, което не стаава на 3ти март. Поредните руски лъжи, които разпространявате.
103
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115 Преди 3 март я няма България на картата, след - има. Каквито и грантаджийски опорки да изкараш, това не можеш да го обориш.
102
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 114 "Национален празник, който не отбелязва денят, в който е създадена или освободена държавата?" На 3ти Март нито е създадена, нито е освободена България. 3ти март е деня на руската ЛЪЖА, за това, че ще има Санстефанска България, нещо, което руснаците ТАЙНО разрушават подписвайки РАЙХЩАДСКОТО споразумение и последвалия Будапещенски договор.
101
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национален празник, който не отбелязва денят, в който е създадена или освободена държавата? Ако 3 март спре да бъде национален празник, нито ще сме нация, нито ще сме свободни, защото мекeрата са победили.
100
15
 
7
 
! Отговори
haha преди 2 години
Аз предлагам България официално да си смени флага и да използва знамето на украйна като по този начин покаже протеста си срещу войната в украйна както и дълбоката си пръвързаност към Нато и ЕС.... хахахаяахаах
99
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До янев премиер Янев не го щат в селото, той пита за къщата на попа.
98
7
 
10
 
! Отговори
янев премиер преди 2 години
хора , на нпотата на шорош и америка за българия им плащат пари за иформационна пропаганда , дасе явяват по медии , да тролят по форумите,субсидират вестници , сайтове е вие кажете ако сайта е получил пари какви статии ще пише и показва , журналистите отдавна не са независими купени п .....ги