Хаджидимитров: Ако войната приключи сега, очакваме горивата да станат 2,80 лв.

Той е категоричен, че руснаците са по-малко опасният играч на пазара на горива
Обновена: 30 мар 2022 15:49 | 30 мар 2022 15:20, Йоана Цонева
17
Хаджидимитров: Ако войната приключи сега, очакваме горивата да станат 2,80 лв.
Снимка: БГНЕС

Сегашната цена на горивата в България е за сметка на печалбата на компаниите от бранша. В момента цената на барел е около 100-110 долара. Това означава, че цената на колонката трябва да е доста над 3,00 лева за литър. Това заяви Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, вносители и превозвачи на горива.

По думите му браншът компенсира разликата за сметка на печалбата си.
 
"Целият бранш в момента работи за гражданите", подчерта Хаджидимитров пред Bloomberg TV Bulgaria.
 
Той е категоричен, че руснаците са по-малко опасният играч на пазара на горива в сравнение с иранците.
Още по темата
Хаджидимитров е убеден, че иранците играят манипулативно, спонсорират опасни екстремистки организации. "По-добре е войната да се прекрати и така цените ще паднат доста рязко. Ако сега спре войната, цената за летните месеци ще бъде под 2,80 лева за литър", добави той.
 
В момента се налага малки бензиностанции да затварят, защото не могат да си позволят да плащат на слуцителите си.
 
Според Асоциацията на българските търговци, вносители и превозвачи на горива най-добрият вариант е Министерство на икономика да публикува всеки ден дневните средни цени на горивата на едро. А за всеки търговец на дребно да има минимална надценка 4% и максимална – 15%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Стоянка преди 2 години
В държави като Германия,Франция, Холандия Белгия и острова Великобритания горивата паднаха със 15-20 цента за литър като във Англия е 1.60 лири за литър на минимална заплата от 1300 лири
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами след 1 април , нещо да кажете ....?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в улг аристан едно нещо като се вдигне и никога не пада, никога. сега ще измислят нещо друго за да останат цените или даже да ги качат още. Смешна държава без закони и смешни политици *** като ***
10
0
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо 69 преди 2 години
Така и ще продължи, ще се вдигнем на крака, ще стачкуваме, ще спаднат цените за някакво време и после пак!Ще ни връткат така защото сме им от изгода.
9
0
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ПАДА С 30 ДОЛАРА-ТОЕ ВДИГА ЦЕНИТЕ-АЛОУУУУ ЖАЧИГЕНЧОВ ЛИ СИ КАКОВ СИ-НИЕ НЕ СМЕ ПРАЕНИ У БОТУШ БЕ НАБОРЕЕЕЕЕ.ОТ ТАКИВА КАТО Е НИ ОНОДАТ ПРЕЗ ПАНТАЛОНИТЕ.
8
0
 
15
 
! Отговори
По български преди 2 години
В БГ масовата практика е да повишават цените, а после като ги намалят с малко хората да са доволни, въпреки че новата цена пак е значително по-висока от стартовата. Тук цените знаят само една посока. Винаги има оправдания и обяснения за цените. Само за догходите няма обяснения. Но принципа е Айде така и така свикнахте защо да ви намаляме цените.
7
0
 
14
 
! Отговори
балък преди 2 години
Такива са цените защото пазарът е под контрол на "Лукойл", "Газтрейд", "ИнсаОйл" и няколко по-малки играчи в този бизнес!
6
1
 
23
 
! Отговори
Black Metal преди 2 години
БГ мош.Е.ниците - преди години, когато барел нефт беше 150 долара, бензин 95 струваше 2.75. Днес, барелът е 119 долара и бензин 95 е 2.98?! Как, бе, мръдснигаднилъжцииобирджии? Как става тая работа? Всичките тея плачат за Революция, до стената и... Някой да обясни как в Унгария и Полша, 95 е с 35-40 стотинки по-евтин? Някой от "петролните бг експерти" да обясни, защо горивото даже в Румъния е по-добро? За Унгария и Полша мълча...
5
2
 
19
 
! Отговори
перко преди 2 години
Писна ни от лъжи и имами! Войната това, войната онова. Истината е, че риба се лови в мътна вода!
4
1
 
14
 
! Отговори
жив да не бях преди 2 години
ти да видиш асоциацията предлага да има минимум 4% и мах 15% печалба.Смятай каква спекула има в тоя бранш. Значи реалната цена да не се окаже 2,35 лв/л, а всичко над е спекулата в джоба, пардом в гучата на некой.....
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Измамници сте вие! - тогава ковид печатницата на хартийки не беше играла 2г
2
0
 
34
 
! Отговори
Измамници сте вие! преди 2 години
Кого ще лъже ти бе! Хората може да не помнят, но всичко е записано. През 2008 година когато петрола достигна 140 долара за барел, в България бензина беше 2.40 - 2.50 лева. Абсолютната най висока цена на дребно през 2008г. е била 2.67лв. и то само за няколко дена. После цените паднаха под 2лв. А сега при цена 110 долара петрол бензина е 3 лева.
1
13
 
5
 
! Отговори
пена преди 2 години
Аз миналата седмица си купих кола на ток. Путин може да ме хване за.... Жалко за хора, които си изкарват парите с бензин или нямат алтернатива на скъпите горива, но и те са си виновни сами до определена степен...