Кунчев, Мутафчийски, Кантарджиев - триото срещу пандемията

Те бяха наградени за приноса си и призоваха: Ваксинирайте се!
153
Кунчев, Мутафчийски, Кантарджиев - триото срещу пандемията
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията с ковид не е приключила. Хората трябва да бъдат още по-бдителни. Отговорността трябва да е индивидуална за всеки. Трябва да се използват маски в транспорта и лечебните заведения", заяви проф. д-р Венцислав Мутафчийски пред БГНЕС.

Проф. Мутафчийски бе награден заедно с държавния главен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев и проф. Тодор Катранджиев, консултант по ваксинационния процес към Столична община заради приноса, който имат за справяне с пандемията. Церемонията се проведе в тържествената зала на Военния клуб.

Пандемията продължава и мерките трябва да се спазват, както и е добре процесите на ваксинация да продължат. България има 170 000 активни случая, което не е бройка за подценяване, заяви проф. Кантарджиев.

„Имаме един апел към обществото, разумно да се спазва всичко. Болните да си стоят вкъщи. Не бива с лека ръка да падат маските, остава си миенето на ръцете и носенето на маски, където има много хора“, каза още проф. Кантарджиев.

Четвъртата бустерната доза не е необходима за хора, които пътуват и не са в рисковата група. Ваксинацията не трябва да спира, защото тя още не е достигнала средните за Европа нива, посочи от своя страна доц. д-р Ангел Кунчев.

„Хората трябва да се ваксинират. Трябва да вдигаме нивото на имунизация, защото то е неприемливо ниско. Краят на епидемиологичната обстановка не е край на пандемията“, каза Кунчев.

„Здравната система се справи. Лекарите и сестрите показаха завидно умение, за да се справят с най-тежките ситуации. Нашите колеги са на поста си“, добави и проф. Мутафчийски.

„Ние тримата не сме от хората, които ще тръгнат да критикуват, защото носим достойнство“, заяви Кантарджиев.

„В началото на пандемията, когато тримата бяхме почти денонощно заедно, ние изповядвахме една и съща философия, която беше коренно различна, но ако някой се е поинтересувал да види, каква е била смъртността, общата смъртност е спаднала с 5-10%. После ситуацията беше съвсем друга. Бяхме принудени да използваме старомодни методи“, заяви проф. Мутафчийски.

„Зеленият сертификат осигуряваше безопасна среда. Той беше въведен като мярка в целия цивилизован свят“, допълни доц. д-р Кунчев.

„Вирусът мутира, налагат се негови варианти, които по-лесно заразяват, но минават по-леко. Той мина безболезнено през по-голямата част от обществото, хората с бустерна доза дори не разбраха, че го карат. Тежко беше за неваксинираните. На 5-10 години изниква нова мутация. Модерните общества трябва да са готови като развиват наука и да знаят, че трябва да се слушат експертите“, каза още проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
3
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Трима умни,знаещи и способни хора,все още придържащи се към морал и ценности.Благодарение на тях оцеляха всички *** тука,които коментират хулейки по тях.Жалко,че все по-рядко ще виждаме лекари като тях и все повече ще ни лекуват и управляват безкритични дърдорковци,некадърни и претенциозни като пишещите по форумите и техните също толкова необразовани и не мислещи безценни наследници.
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТРИМА МНОГО УМНИ МЪЖЕ
97
10
 
11
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
Тия тримата че им счупим тиквите
96
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно несъотвествие между харесванията и съдържанието на коментарите. Нещо понамирисва.
95
11
 
6
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Еййй как са надпяваха само, като ония тримата тенори бе
94
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тримата ***
93
19
 
17
 
! Отговори
Бай Хой преди 2 години
Като им погледнеш снимките от преди 2 г и днес, вече изглеждат като добре облечени бизнесмени, доста кинти заработиха
92
27
 
34
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 2 години
Тримата пандемични ДЕМОНИ! Всички пари които заработиха тези тримата, по време на пандемията, са пропити от болка и страдание! И всичко това породено не от covid "пандемията", а заплахите и напрежението които тези сатанисти, създадоха сред хората. Вие тримата, нанесохте толкова поражения сред хората, че която и да е пандемия, не може да се конкурира с вашето сатанинско творчество! Бъдете здрави! Дано Бог ви покаже правдата!
91
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва обща килия в ЦСЗ.
90
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Прокурорът ОтмъститеЕдно обвинение за държавна измяна може да им повдигне прокуратурата на тримата.
89
26
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно е Мутафчийски да си понесе последствията за създаване на паника с цел убийство на мирно население. Също и използване на служебно положение за забрани и тормоз.
88
29
 
23
 
! Отговори
Прокурорът Отмъстите преди 2 години
Призовавам тия тримата да бъдат арестувани на мига
87
25
 
18
 
! Отговори
хр преди 2 години
Доктор Ставри ги чака и тримата
86
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този където е станал прав на снимката. Лицето без коса защо не е със зеления въш кар ник , а цивилен? Този същия създаде тоталния стрес и паника сред населението.
85
26
 
13
 
! Отговори
Доньо Донев преди 2 години
Аааааа да, сещам се за тези тримата.
84
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички медицински маняци и фанатици един безплатен съвет, това лято си направете една снимка на белия дроп, че от любов по маските да не сте си отворили друг проблем.Съвсем профилактично за всеки случай.
83
22
 
7
 
! Отговори
Фантомас 3-та преди 2 години
Серия. В шотландски замък. Среща на НАТО
82
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това трио не е срещу пандемията то е за пандемията че сушеницата голяма от нея.
81
28
 
18
 
! Отговори
gogo преди 2 години
Този, плешивият ,откъде изпълзя?Беше се покрил някъде дълбоко,дълбоко... Да не би ББ да е на власт отново,че тоя се показа? Чак ми липсваше,*** ко..ле.
80
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как тримата държаха нещата под контрол? С къртене на пейки в парковете?!