За седмица 20 хиляди украинци са получили временна закрила

Почти 73 хиляди са украинските граждани у нас
134
За седмица 20 хиляди украинци са получили временна закрила
Снимка: БГНЕС

Само за седмица 20 хиляди украинци са получили регистрация за временна закрила в България. Така общият брой на хората, получили временна закрила, достига близо 52 хиляди, показва справката на единния портал "България за Украйна", цитирани от БНР.

Почти 73 хиляди са украинските граждани у нас.

От началото на руската инвазия в Украйна в България са влезли почти 160 хиляди украинци. Властите у нас отчитат увеличение на бежанския поток към Европейския съюз в последните дни.

Полковник Валери Рачев, ръководител на кризисния щаб за бежанците от Украйна каза, че има някаква тенденция, която тези дни ще се прояви.

"Другият проблем е, че в Западната част на Украйна има над 7 милиона вътрешно разселени лица, които във всеки един момент могат да се превърнат в емигранти", каза той.

Полк. Рачев напомни, че още седмица влизащите у нас от Украйна могат да получат временна закрила и без регистрация, и то още на границата. Държавата удължи срока за удължената процедура до 15 април. След това влизащите у нас от Украйна сами ще трябва да се регистрират.

"Заради това ние сме създали 198 пункта за регистрация в 65 града в страната, за да може процесът да върви непрекъснато. Но за да го поставим под контрол, трябва да започнем да работим много активно на границите. След 15 април трябва задължително да са регистрирани, за да получават придобивките, които временната закрила позволява", обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: украинцизакрила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
646 преди 2 години
Айде тоя да не се обяснява, че имало разлика между бежанците от Украйна и тези от Близкия изток и Африка, които нарушавали държавната граница! Защо я нарушават бе ***! Тия хора, ако пожелаят да влязат по легален път, както им се полага и по закон, ако бягат от война, ще ги пуснете ли както пускате украинците! Не не ги пускате и хората са принудени да търсят втори начини да преминат границите! Не6таст ник! Третирате тези хора като ***! Как не ви е срам бе бок 7уци!
105
0
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Значи приятели ми се обадиха, че в момента Варна е наводнена от украинци. Много били нахални, превзели били моловете, пререждали са в магазините. А имало и джебчии. Ще плъзнат и към София, тогава ще видим какво е.
104
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73 000 украинци са влезли в България, 20 000 са поискали стстут на ВРЕМЕННА закрила. 20 000-те хиляди са майките с децата. Около 1/3 от всички. Тези с джиповете са главно на своя издръжка. 40-те лева на ден не ги получават украинците, а директно се изплащат на хотелиерите. т. е. остават в български ръце. Това са фактите.
103
4
 
5
 
! Отговори
Немо преди 2 години
Отгледах дете. Построих къща. Засях много дървета. Какво повече? За едната чест живеем. Никога вече комунизъм - социализъм. Социализма е едно недоносче...Знаете чия е репликата. Долу Корнелия. Долу БСП.
102
3
 
12
 
! Отговори
Егач преди 2 години
Това лято съм на морето поне 4 седмици. Разбрах че украинките са много по лесни от рускините.
101
4
 
6
 
! Отговори
Немо преди 2 години
Никога вече руско робство. Който освобождава, той заробва. Ха познайте кой го е казал. Готов съм да умра в бой за свободата на отечеството. Много сме - силни сме!!!
100
3
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Във Варна руска реч се чува!Едни клингонци се мъчат да ми приказват на български,нямах психика да ги изтърпя и им викам давайте на руски!Направо го запяха езика!Обаче много *** парчета са
99
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да се сетите кой покани украинската и.з.мен в България. Само след няколко месеца нашата държава ще пламне в размирици ,болести ,омраза...... Тогава искам Кирил Петков, същия ,който заедно с няколко стотин безмозъчни твари от България ,които доведоха украинците, да бъде съден и наказан от цялото ни общество за предателство,измяна.....
98
4
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
До факт Да, по 40 евро на седмица, а ние им даваме по 140 евро, тоест бъркат в джоба на българина с по 100 евро на седмица. Ако българите имаха минимален доход 200 евро на седмица, животът ни ще е песен. Но тази песен е само за украинците, коити вместо да ги разселят в Западна украина, където няма военни действия, ги натресоха на държавите от ЕС.
97
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези украинци, които според публикацията са получили временна закрила, няма да се върнат в Украйна,а това са над 10% от украинците. На тях разрушена Украйна, която 5-7 г. няма да се възстанови и с президент като актьора Зеленски не им трябва, те вече стават граждани на Европа и света.Веднаж усетили благата на Европа (не тези на България, Румъния,Молдва), те няма да се върнат в корумпираната си държава, още повече,че Русия ще си върне Черно море с Одеса,индустриалния Донбас,аПолша- Галиция с Лодз
96
3
 
15
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 години
Идват,ама ние внасяме всяка година много повече в Европа.Така че това са пари от всеки един от нас.
95
19
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
Парите за украинците идват от ЕС
94
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е , дали рубладжиите усещат че със всеки влязал украинците у нас, десет русофил се пребоядисват. Дали ще има вещи се руски знамена, дали ще има походи на безсмъртния полк, дали питинските вълци ще обикалят по пътищата. За щастие ни вливат здрава украинска кръв в болната ни държава
93
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да намалим доходите на българите, да има за лукса на украинците.
92
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е, че влизат хора, които ненавиждат комунизмът и комунистите.
91
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският е първи език за всички украинци. Все пак в СССР не е било разрешено да се говори на украински и те са възпитани от поколение наред да говорят руски. Затова първият език им е руски, а вторият език вече е украински. Ако Путин не беше окупирал Крим и Донецк, то и досега руският щеше да е сигурно и по телевизиите им и навсякъде. Но след като Путин окупира украински територии, украинците започнаха навсякъде да говорят украински. Това не значи че не знаят руски. Те и белорусите знаят и руски.
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрите горива да не ползват за да подпомагат Путин.
89
2
 
34
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
73 000 украинци х 40 лева = 2 920 000 лева на ден!!!!! Мила Родино, ти си земен рай, ама не за нас, пенсионерите..
88
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 000 х 40 х 365 = 292 милиона ще ни струват укрите на година и в това не влизат безплатен градски транспорт, безплатни детски градини, училища, здравеопазване, не им искат винетки и тол такси и т.н.
87
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копейкин имал фатална среща с украински майки и сега пелтечи

Спонсорирани публикации