Светия синод няма да пътува до Йерусалим за Благодатния огън

Причината е неблагоприятни обстоятелства
13 апр 2022 21:27, Нели Христова
39
Светия синод няма да пътува до Йерусалим за Благодатния огън
Снимка: БГНЕС

Във връзка с неблагоприятни обстоятелства Светият синод на Българската православна църква - Българска патриаршия (БПЦ-БП) реши през тази година да не се осъществява пътуване на Велика събота за пренасяне на Благодатния огън от Светия град Йерусалим. Това се посочва в решение на Светия синод на БПЦ-БП във връзка с Благодатния огън.

Благодатният огън, съхраняван от миналата година, може да бъде получен в Синодалния параклис "Св. цар Борис-Михаил" след 14:00 часа на Велика Събота (23 април), съобщават от Българската патриаршия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам силно в Бог , мъча се да живея праведно ( доколкото това е възможно ) , но не мога да си обясня едно нещо в този случай : Светият Синод няма ли достатъчно силна ВЯРА , че Бог ги пази и нищо НЕ би могло да се случи когато става дума за такова свято дело - Ако Синода няма тази ВЯРА и има съмнения то кой тогава ????? Когато имаш силна ВЯРА , нищо НЕ би трябвало да те плаши и отклонява от правия път - Поправете ме ако греша !
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да влязат в задните части на Борисов и да запалят огън мазните попове от ГЕРБ ДПС
18
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
ДА СТЕ ВИДЕЛИ РАДЕФ КИРЧО И КОКОРЧО ДА СЕ КРЪСТЯТ ААААААА? Е ОТ ТАКИВА УПРАВНИЦИ НЕ ЧАКАЙТЕ НИЩО ДОБРО!!!!
17
3
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
До пияница мистик - хората общо взето винаги са вярвали в Боговете още от началото на цивилизацията - Египетските, древногръцките, древноримските, Господ, Аллах и всички останали богове и божества аз също вярвам в абсолютно всички без изобщо да се съмнявам в тяхното съществуване не може така да видиш боговете както си мислиш но това не значи че ги няма
16
2
 
2
 
! Отговори
покай се!!!! преди 2 години
До пияница мистик Когато в ада,отговарящият за твоя казан дявол започне да те обръща с вилата,защото вече си се сварил...пак да си спомниш тези си думи....и да прозвучи в ушите ти,казанато в Евангелието: " По думите си ще бъдеш оправдан и по думите си ще бъдеш ОСЪДЕН".
15
3
 
5
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
Мисля, че е наложително да се инициира Петиция до НС и до Софийска община за поставяне пред Синодалната палата в София на паметник на княз Борис I Покръстител,а в ларгото пред триъгълника на властта на нашата столица на монумент на най-могъщия български владетел цар Симеон Велики.Позорно е, че досега не е даден такъв знак на признателност на основоположниците на днешната българска Християнска езиково-писмена култура !
14
6
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До sss === Ами разбира се, че ГЕРБ са виновни за некадърието на комунистите. Той Фигуранта си го каза в прав текст вчера в новините: "Трябва да ни оставите да управляваме 20-30 години, за да усетите промяната, че тя за година-две не става" :))))))))))))
13
11
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Само като чуя, че някой в 21 век вярва в Господ, Аллах или каквато и да е друга религия и направо ме напушва смях :))) А нашите комунисти по времето на бай Тошо бяха върли атеисти, а сега джуджето убиец им каза че са православни славяни и станаха по-вярващи и от Папата :)))) Аз обичам празниците, като Великден, Коледа, НГ, защото са почивни дни, събират се роднини и яко се пука няколко дена без почивка :)))
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цецо мен,засрами се и не пиши глупости!
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв огън бе,вие зороастрийци ли сте или християни?Стига с това езичество!Христос дойде да ви освободи от него,а вие пак се тикате там!
10
3
 
5
 
! Отговори
Israel преди 2 години
От две седмици са само атентати и убийства в Израел! Целият свят го знае! Оня ден Израел бомбардираха Витлеем и убиха две жени! Преди това стана мисля три или четири атентата в тел авив! Очаква се голямо напрежение, защото тази година: Рамадан, еврейските празници и Великден са в един месец!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осланяйки се на Бог не съществуват никакви обстоятелства способни да се изпречат на пътя на благодатния огън.
8
5
 
10
 
! Отговори
да преди 2 години
"Неблагоприятните обстоятелства" са, че сме на страната на укрите. Къде се намира Ерусалим и Израел на чия страна е? Бандеровци колко евреи са избили през периода 1941-1946 година?
7
4
 
17
 
! Отговори
Нафърфорий преди 2 години
Тази година ще им го пратят по email!
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що, ще се снoшават ли помежду си, и няма да имат време ли?
5
5
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Тия май им забраниха от руската патриаршия... Проклети да са!
4
6
 
16
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
Светия синод от ДС. Повръща ми се от тях. Православието и католицизма са в хватка ченгета и педофили. Нищо ама нищо общо нямат с Бога поне според мене. Чист, нормален, свещеник ще намерите за пратен в някоя порутена черквичка където и котка не минава. За една дума не съжеляввам. Тия другарите с охраните, S класите, ролексите и педд. ерастиите са всичко друго но не свети хора! Чакаш да осъдят войната в Украйна.. Кои, тия дето портеха хората на милицията???
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият синод ес агенти на КГБ!КОМУНИСТИ! АНТИХРИСТИ!АТЕИСИ ОБУЧЕНИЕ В МОСКВА И КАРИЕРА В БПЦ!БОЖЕЕ И СЕ ПИТАМЕ ЗАЩО НАШАТА ЦЪРКВА НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА БЕДНИТЕ!НЕ РАБОТИ С ДЕЦАТА И САМО ГЛЕДАТ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ДАДЕШ ДА ТИ ПРЧЕТАТ МОЛИТВА!
2
12
 
11
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Кофти, руския поп не дава. Нали нашия Свети,Пресвети,Найсвети ченге Синод е на пряко починение на Руската КГБ еврейска патриаршия. Не ни дават да ходим до Ерусалим, щото ония са против руската война в православна Украйна. Ще палим, сега вече официално със запалки.
1
3
 
34
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
и какви са тия НеБлагоприятни Условия?!