Таксиметрови шофьори искат адекватни присъди за агресията срещу тях

Излизат на протест днес
Обновена: 19 окт 2022 12:52 | 19 окт 2022 12:45, Анисия Иванова
10

Още по темата
На протест днес излизат таксиметровите шофьори. Те настояват за по-голяма сигурност на работното място. Недоволството им е породено от поредния инцидент, при който техен колега почина след сбиване на пътя

"Причината отново е проблемът с нападенията срещу таксиметрови шофьори по време на работа. Протестът ще започне с паркиране на колите до Археологическия музей срещу президентството. От 9:00 ч. се преместваме на Съдебната палата, в 10 трябва да започне делото на Апостол за опита за убийство срещу него", заяви председателят на Националния таксиметров синдикат Красимир Цветков в студиото на "България сутрин".

"Очакваме от това дело справедливи присъди. Искаме прилагане на максималната тежест на закона спрямо извършителите. Все още за нас остана странно изменението на обвинението по неговото дело от предумишлен опит за убийство с цел грабеж - на сплашване", добави той.

Още по темата

Относно паникбутоните са провели среща с министъра на транспорта и с главния секретар на МВР и са стигнали до търсене на възможности.  

"Делото беше отложено, тъй като адвокатът на подсъдимите не беше дошъл, те не могат да се защитават без адвокат. Предполагам, днес всички трябва да се явят и да има адекватни присъди", посочи таксиметровият шофьор, пострадал по време на работа - Апостол Вълчев.

Той е категоричен, че ще продължи да се бори до края за адекватни присъди за престъпниците, тъй като агресията на пътя е станала много голяма.

"Няма как да приемем заглушаването на тази тема. Ако днес нещата не се развият така както очакваме, на нас ни остава да търсим варианти извън България", категоричен е Красимир Цветков пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че има много нискоинтелигентни, които нападат и таксиджиите - така е, не споря. За такъв закон съм, но да бъде обвързан със закон, който задължава таксиджиите да се къпят всеки ден.
9
0
 
4
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Хайде сега - при тоя случай е ясно - хем в нарушение, хем знае, че има здравословни проблеми, хем и скача на бой. Добре, ясно е, че са го пребили, което не е добре, и е ясно, че точно за това на запад за юмрук в лицето олекваш с десетина хиляди еврака, дори и да не лежиш! Точно поради тази причина. Ако едната от двете страни беше отстъпила, това нямаше да се случи. Според мен 2 години ефективно и граждански иск на маймуняците би било добре за обществото, дори и да не са искали да го убият!
8
6
 
1
 
! Отговори
Ъъъ преди 1 година
Не се сещам за бакшиш който е завлякал някой насила в колата му.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като отказват да вземат клиент, защото е за няма и 3 километра ще ги наказваме ли? Или ако пушат в колите си? Или ако не са се къпали 5+ дена?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние пък искаме адекватни присъди за агресията на шишо бакшишо срещу нас.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре бе, аман от тия мрънкачи вече, само нещо искат и все не са доволни, *** ако могат, ще те ****ат за 30 стинки отгоре
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато не ти трябват - пречат. Когато ти трябват ги няма. Защо искат привилегии?
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станаха като мотористите. Ние да правим каквото си искаме ,а другите да ни пазят.Първо бакшишите трябва да започнат да се къпят, да чистят колите си да се усмихват и поздравяват клиента, да пътуват по най-добрият маршрут, а не по този , по който ще сръпнат лев два отгореИ чак тогава могат да шмат претенции.
2
0
 
13
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
С какво бакшишите са повече от останалите работещи?
1
3
 
5
 
! Отговори
Българина преди 1 година
за шофиране дрогиран без книжка доживот, и стига лежане в затвора, няма да лежи, ще копае в мините докато умре