Прогноза: Очаква се поскъпване на закуските

Това се дължи на скъпите яйца
12 яну 2023 16:38, Росен Стойчев
51
Прогноза: Очаква се поскъпване на закуските
Снимка: БГНЕС

Въпреки скъпия ток за бизнеса, не е имало хлебопроизводители, които са избрали синьото гориво като алтернатива на електрическата енергия. Това каза председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите в Бургас Димитър Людиев пред БТА.

По думите му всякакви промени по поточните линии в производствените предприятия изискват немалък финансов ресурс, а не всички производители могат да си позволят това. През 2023 година Людиев вижда спокоен и по-предвидим пазар в сравнение с последните две години.

Още по темата
Той е категоричен, че нулевата ДДС ставка за хляба е оказала влияние на цените за крайните потребители. Покачване обаче има, но при определени суровини, нужни за някои хлебни изделия.

"От началото на тази година се наблюдава леко покачване в цените на суровини, като захар и яйца. Прогнозата ми е, че нещата ще се успокоят до месец или два, но така или иначе най-вероятно ще има корекции в цените на закуските по пекарните и то нагоре", каза Людиев.

Той допълни, че се наблюдава и повишаване на разходите за производства, които използват площи под наем. Цената на основната суровина за производството на хляб – брашното, засега запазва сравнително стабилни нива, а очакванията са това да бъде така и до края на 2023-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Качествени закуски от истинско брашно яйца сирене няма а хляб е с никакво качество не купувайте тези некачествени продукти
40
1
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
ТЕСТЕНИТЕ ЗАКУСКИ СА ВРЕДНИ! ИЗЯЖТЕ 1 ЯБЪЛКА! НЕ КУПУВАЙТЕ ВРЕДНИ ТЕСТА! ЩЕ СТАНЕМ КАТО АМЕРИКАНЦИТЕ!:))))
39
1
 
12
 
! Отговори
... преди 1 година
Ай стига глупости!!! От началото на енергийната "криза" бизнеса плаща по 250 лв за МВтч.,за електроенергия, което е по-малко от времената от преди кризата. Сега ще плаща още по-малко. Всички приказки за увеличение на цените, породени от цените на тока са неоснователни.
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи направо ще обядваме
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ще поскъпнат като ги купувате и давате 2 лева за 1 баничка. Спекулантите надуват цените, защото в мизерната държава няма контрол. Цените в Гърция ги намалиха със 70%.
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия закуски за ОТРОВНИ - пълни са с палмова мазнина и Е-добавки - набухватели, овкусители, оцветители, подсладители. Разберете, че никой производител няма да сложи яйца, масло и захар в тия ***, всичко се замества с Е-та! 2 банана са 1,60 лв и са много по-вкусни и по-полезни от тия гадости, които ще ви запушат артериите и ще ви убият. Ако съвсем не можете без хляб, правете си сандвичи или баница вкъщи. Вземате 2-3 филии хляб, чупите 1 яйце, слагате малко сиренце запичате за 2 минути и това е
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хубавото на рецесиите е, че шлаката във всеки бизнес изпада, а иначе тези до такава степен са нагли, че искат евро субсидии и държавата да ги пази от евтин внос от украйна;)
34
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 1 година
То па едни закуски..... чак пък и яйца слагали!!! Добре БЕ! От 6 месеца ги бойкотирам, не че не мога да си позволя една лоясала и миризлива баница за 3 лева.... Да фалират!!!
33
1
 
19
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
И да вярно е , ако не вземаш закуска си едни 3-5 лева напред всеки ден ... ;)
32
1
 
30
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Ами ако вдигнат цените на закуските трябва да започнат да си ги ядат сами май май ...Много трудно да си направиш един или два сандвича сутрин ....
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз съм решил 3 месеца да не купувам кашкавал и сирене пък да видим какво ще стане закуски и пици също не купувам
30
1
 
39
 
! Отговори
Тик Так преди 1 година
Да поскъпват двойно ако искат.Аз ще обядвям направо никакви закуски с тесто гранясало олио.Един пазар се регулира от потребителите каквито у нас НЯМА. Дюнер 10лева добре ли е? Тук има едно стадо което продължава да купува като за последно и цените си растат. СИНДРОМ НА СТАДОТО Кажи "бееее" ***
29
1
 
27
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Че то има ли яйца в тях ? Сиренето е заменено с извара,ама ти го продават за сирене,а яйцата с яйчен прах .
28
3
 
19
 
! Отговори
хм преди 1 година
Аз си купуват свинско каре от Кауфланда, на промоция 8 кинта. Осолявам няколко дена в хладилника, после подправките и кило филе Елена ти излиза 15-16 лева, с минимален труд. Яжте ги вие тез мазни банички с извара по 2 кинта и нагоре.
27
2
 
21
 
! Отговори
хм преди 1 година
До Анонимен 26То хубаво имаш, ама може ли един лекар, инженер, банкер, архитект и т.н. да гледат крави, прасета и кокошки и в същото време да им върви професията? После кой ще ви лекува? Дай да се върнем 2 века назад сега, само защото страната ни се навъди с алчни спекуланти.
26
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз ям суши за закуска, хлябът е за бедняци склададжии
25
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 25 години не пазарувам от магазини. Всичко си имам. От кравите млякото сиренето кашкавала и маслото. От кокошките яйцата. От прасето и телето месото. От нивата брашното от градината плодовете и зеленчуците от лозето виното и ракията. А на здраве.
24
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и гнусните замразени закуски дето ги пекат само в Лидъл-а и Кауфланда скочиха двойно, вече никой няма и да им ги купува.
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема да закусваме.
22
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой слага яйца в закуските бе ало, вече нито сирене има там, нито масло, нищо.