СДС контра на Командира и "за" Дянков

Сините предлагат стандарт за земеделски мининстър
31 май 2011 15:37,
82
СДС контра на Командира и "за" Дянков
Борис Марков и Румен Христов. Снимка: СДС

СДС ще подкрепи предложението на ГЕРБ за въвеждане на фискален борд и необходимите за това промени в конституцията.

Това обяви заместник-председателят на партията Румен Христов след заседание на Националния изпълнителен съвет на СДС. 

Според него въвеждането на фискален борд е важно, защото ще гарантира по-ниски лихви по кредити на българските граждани и фирми, сигурност на чуждестранни инвеститори, както и финансова стабилност на държавата като цяло.

„Ще подкрепим това предложение, за да запазим ниските данъци и да дадем възможност на бизнеса и на икономиката в България да се развиват“, мотивира решението на сините Румен Христов.

За СДС било нормално, че имат разминаване с тъмносините от ДСБ. Хората на Костов скочиха срещу предложението промяната на данъците или въвеждането на нови данъци да става с квалифицирано мнозинство от 2/3 в парламента.

Това вече е заложено в проекта за изменения в конституцията на управляващите и е свързано с въвеждането на пакта за финансова стабилност на финансовия министър Симеон Дянков. Законопроектът на ГЕРБ, подкрепен и от РЗС, вече е внесен в парламента.

Румен Христов обаче коментира, че за разлика от ДСБ, които смятат, че е важно запазването на правото на правителството да решава въпросите, свързани с оперативното управление на страната, за СДС е по-важна стабилността на държавата.

Още по темата

Сините лансираха още идеята да се въведе "стандарт за земеделски министър".

Шефът на предизборния щаб Борис Марков обяви, че в стандарта трябва да бъдат включени следните изисквания – министърът да не лъже в съставките на екипа, с който работи, да обявява публично какъв е произходът на съставките, които използва, и да носи отговорност за продукта, който произвежда.

„След въвеждането на този стандарт остава да се извършат само две дребни усилия от страна на министъра – той да си напише оставката и да я занесе лично на министър-председателя“, допълни Марков.

СДС отдавна искат оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради всички лобистки скандали и „калинки“ в сектора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
мария преди 12 години
Ако идеята за фискален борд се приеме, това ще стопира всеки опит за нова политика! А на БГ трябват нови политици, с нови идеи за излизане от кризата. Не знам как Румен Христов желае коалиране с ГЕРБ и циментиране на сегашната политика, но стана ясно кой е силният кандидат на десните за президент - Светослав Малинов!
71
1
 
0
 
! Отговори
domestus преди 12 години
Министър Найденов да си ходи , защото никой няма нужда всичките Калини Илиеви останали в това министерство.
70
2
 
0
 
! Отговори
nanda преди 12 години
Подкрепям Румен Христов,трябва да се подкрепят разумните неща важни за стабилността на държавата ни .И оставката на Мирослав Найденов е неизбежна ,заиграването и поддържането на определен кръг, хора пречи за развитието на малкия и среден бизнес .
69
0
 
1
 
! Отговори
Хлора преди 12 години
ДАЙ ДОКАЗАТЕЛСТВА ИЛИ МЛЪКНИ !
68
1
 
0
 
! Отговори
Хлора преди 12 години
пакт за финансова стабилност - това добре, но защо него въведоха преди резерва да падне до санитарния минимум?СДС - са прави, по-добре късно отколкото след, като фалира държавата / ПРОБИТ БОРД/.
67
2
 
4
 
! Отговори
Nasko преди 12 години
Този Р.Христов е в тежка връзка с всички "сини"/червени/, разследван от ОЛАФ!***, Виж под каква форма се ограбват гражданите, за които "милееш" такси, такси такси - чиста Корпоративна печалба, Пакта за стабилност щял да намали кредитите:))))))))))), Банките са ЧАСТНИ бе, какво ги интересува този пакт за да си определят таксите, лихвите??? Понеже си ***, не виждаш какъв клин забиваш пак в Сините, но ти си комбина с П.Стоянов, а братчето Е.Стоянов - Евродепутат/***/от ГЕРБ.Президент...
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван е компетентен,той е политик технократ,той не е партиен апаратчик,шлифован и мазен каквито са червените политици и недодялан и нафукан каквито са другите политици.Затова е ценен,защото прави нещата с разбиране,затова стабилизира финансово страната,затова с цената на всичко промени собствеността и положи предпоставките за пазарна икономика.Но струва ли си да се хабя,вие сте пропагандатори на опоненти,ваша си работа.
65
2
 
2
 
! Отговори
$$$ преди 12 години
Колко типично - всички комунисти се изриват при споменаването на Костов, и така 10 години по-късно още им държи.
64
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 12 години
Чичовото, ....ти неква обида не чувстваш ли? Като гледаш кви теляци ни управляват в момента, а?
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като се разрових да видя кои са тия дето толкова ненавиждат този човек Костов, ми просветна. ДС и КГБ мразят Костов; Президента мрази Костов; Комунистите мразят Костов; За Доган Костов е Врагът; Царя измами Костов; Волен съска срещу Костов; Янето лае срещу Костов; Кошлуков мрази Костов; Явор Дачков храчи по Костов; Стефан Гамизов лае по Костов; Мафията ръмжи срещу Костов; Ченгетата слагат капани на Костов; Пресата на Тошо хули Костов; Телевизиите очернят Костов; Божидар Димитров мрази Костов; Баба ми не обича Костов; Дядо ти фъфли срещу Костов; Питах един ***, и той мрази Костов... И Бойко не харесва Костов... Всички по-горе, мразят Костов...? До сега обаче, не ми се е случвало да срещна човек, който да мрази Костов, и той да не се окаже мутра, комунист, ченге или изкуфял ***. Жадувам да се появи друг, за да застана до него. Но няма...!
62
1
 
3
 
! Отговори
65 преди 12 години
Просто....все жълти блогари четеш...Костов никога не е бил комунист и никога не е подкрепял комунистите БАП(БКП)ДС..Истината е,че мутрата е още комунист и спрете да четете боклучиви комунистически жълти вестници...
61
0
 
3
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Tи си средностатистическо едноклетъчно, мъка за колегите форумци... Като се сетиш за Костов и почваш да се делиш и хвърляш слуз само и само да забележат простотията ти...
60
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато Мавъра диша -България ще е в тежка агония
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еее , разгеле колко време Ви трябваше да се усетите накъде тегли другаря Костов ? Аз го разбрах преди 10 тина години че е върл *** и играе за лошите - виж без другаря Костов ще вземете 2 пъти повече гласове - Мавъра - вън от политиката - затвор до живот за безобразията и наглосттаИ не се притеснявайте за него - не го жалете от БСП ще си го приберат или поне няма да дадат косъм да падне от него - толкова много му дължат
58
3
 
1
 
! Отговори
Много даже преди 12 години
сме си нормални . Ако не бяхме , щяха да ни управляват хора като Луканов и Иван Костов.
57
2
 
1
 
! Отговори
ANTI преди 12 години
Bratja BG slozete gi v levo razni DSB,SDS,DSP,BSPi razni izmisleni mekereta vsi4ko e punt i plastika i na magareto lastika da se obedinim i dase osvobodim za dalgo ot tija karlezi te ne misljat za BG a za interesite si U LEVO i .
56
2
 
2
 
! Отговори
BLADE преди 12 години
Живеем в държава,в която нищо не е нормално!Ако беше нормално,хора като Доган и Бойко щяха да са в затвора,а не в политиката!Колкото до фискалния борд,то той е необходим,защото и без това хората изнемогват,а какво остава и да им вдигнат данъците.
55
2
 
1
 
! Отговори
sofia voise преди 12 години
Tija ot SDS ne6to use6tat 4e ste zaxapat darvoto i davat zaden xod ama da vnimavat 4e moze da gi iznenadat DOGAN I SIE.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако сложим вси`ки плюсове и минуси на кантара , ще установим следното : Мартине , грешен ход..А и има принцип в правото :Агрумент на по- голямото, по- силното основание": Щом можеш с обикновено мнозинство да образуваш кабинет ,НЕ може да искаш с 2/3 мнозинство да се гласуват САМО финансовите Закони..На СДС- аргументите са по- скоро- психологически-страх от нов Жан Виденов и разхищения -но за това има избори, за този който ги прави и си -отива !! Но с 2/3- е реално да ИМА БЛОКАЖ на всякакви финансови промени, блокаж на всяко ново правителство, нова политика и т.н. Т.Е. недостатъците на този БОРД , са повече от ПРЕИМУЩЕСТВАТА му )), ако сравниш едните с другите ТУК, не е Германия и грешиш Мартине Но , несъмнено и двете партии-СДС и ДСБ се водят от добри намерения,,Само че , тезата на ДСБ , в случая , е по- добра ...
53
0
 
3
 
! Отговори
до Turk преди 12 години
за Турция ли говориш ??????