Бюджет 2012 консервира страната, рече КНСБ

Всичко се прави на парче, категорични са от синдиката
Обновена: 5 ное 2011 14:34 | 5 ное 2011 14:34,
102
Бюджет 2012 консервира страната, рече КНСБ
Снимка: архив, Булфото

Бюджетът консервира състоянието на страната с всички негативи. Това каза пред журналисти председателят на КНСБ Пламен Димитров. Според него бюджетът за 2012 г. е силно консервативен и в него няма нищо ново.

"Всичко се решава на парче, няма промяна в приоритетите, няма философия. Това е грешен начин на бюджетиране", поясни Димитров и добави, че бюджетът за следващата година не трябва да остане в този вид.

Според синдикалистите има умишлено скрити резерви в приходната част между 300 и 500 млн. лв. Целта да не бъдат извадени тези средства на светло е да бъде преизпълнена приходната част по-късно. Синдикатите ще имат реакция по предложения план за спасяване на БДЖ още през следващата седмица, каза Димитров.

По думите му опитът за стабилизиране на дружеството чрез съкращаването на близо 2000 души, спирането на 150 влака и увеличаването на цените на билетите с 9% до края на годината, е обречен на неуспех. Той ще доведе до силно социално напрежение както вътре в компанията, така и в малките общини и региони, които ще са най-засегнати от тези мерки.

Още по темата

Няма как да допуснем това да се случва, без хората да бъдат защитени, каза Димитров и добави, че са наясно с необходимостта от мерки за оптимизация на персонала.

Даваме си сметка, че няма да мине без съкращения, но не може да става без диалог, в такива обеми и за такива срокове, посочи председателят на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: КНСББюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синдикатите си нямате представа що е да се работи залудо, за да не се стои залудо.За това пък обратното ви е практика. Поздравявам фотографът на статията. Отлична реклама. Двама угоени синдикалисти държат лозунг в подкрепа на работниците, чиито права трябва да защитават.Ама сте нагли! Никой ви няма доверие.Отивайте в архивите като Джейн Доу.Никаква полза от вас.
72
0
 
3
 
! Отговори
weedman преди 12 години
как ви са бачка бе роби за по 300 400 лв че и ревете като ви скъсат веригите .....щом ревете за този начин на живот значи сте яко промити мозъци....само силните ще продалжът!
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NAI--GO(V)LQMITE SINDIKATI W SVETA SA...E NE BALGARSKITE,ZA6TOTO SLUJAT NA KREMALSKITE MEKERETA,NO WSE PAK,NAI--GOLQMITE SINDIKATI W SVETA SA W BALGARIQSEGA 6TE WIDITE NA KAKVO SA SPOSOBNI,KATO GI NASASKA BSP.LI4NO POZNAVAM EDIN OT GLAVATARITE I,KOITO PO JIVKOVO WREME RAZNASQ6E SNIMKI MA BA6TA SI,OT BANDITSKO PARTIZANSKITE MU GODINI W BANDA "4AVDAR"
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хубава държава но за народа ...
69
3
 
2
 
! Отговори
da преди 12 години
A WE knsb SHTO NE SI GO FUKNETE A...ПАК МРЪНКАТЕ ЗА НЯКОИ СТОТИНКА....СРАМ МЕ Е ОТ ВАС-И НАЙ ВЕЧЕ ОТ ЕДИН ОТ ВАС-ВЛАДИМИР ХРИСТОВ.ПРОФСЪЮЗИ-АЛА БАЛА..СИНДИКАТИ .....ПРОДАЖНИЦИ
68
1
 
9
 
! Отговори
синдикати преди 12 години
Щоооооооо?ААААА ония дето дето уж са за работещите, а пък цокат от бозката на бизсмените.И какво? Ще пуснат вимето и ще ни защитават, а?Божееееее!!!Мекерета и мошеници.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КВО Е ПА ТОВА СИНДИКАТИ И ТО ПА В БЪЛГАРИЯ....
66
1
 
14
 
! Отговори
Мошеници преди 12 години
Такова животно като синдикати в България НЯМА.В страните със синдикална дейност работещите усещат, че имат подкрепа. А у нас? Едни *** на власт имащите, които симулират активност. Нещо РЕАЛНО да са постигнали? Лижат задниците на управляващите, гледат си рахатлъка и това е. Какво стана с другаря Тренчев - надебелял му е врата, та не може да се обърне. А тоя бившия на КНСБ / забравих му името/, партийка май създаде. Просто синдикатите у нас са ЧАСТ от мафията .ДААААААА. А сетих Кръстю Петков
65
4
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели, ДЕБАТ ЗА БЪЛГАРИЯ ЛИ? НЯМА И НЯМА ДА ИМА, защото БСП и ГЕРБ имат една и съща идеология СВРЪХ-СВРЪХЛИБЕРАЛИЗЪМ(идеологията на свръх-богатите). Всички те мразят народа си, работят само за себе си и срещу българският ни НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ!1. Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни - "Социалния минимум" е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв.ОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от нея!!! Следователно средната ни заплата ТРЯБВА БЕЗПРИКОСЛОВНО, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!! Това означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в социалните системи!!! - За още по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба, за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...Което означава още 7-8 милиарда ПРИХОДИ в бюджета!!!- При такова ДЕМОКРАТИЧНО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, което е единственото справедливо облагане, ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ЩЕ НАРАСТАТ С 2/3, без сътресения за никого2. Пари за пенсионната система има и при днешното ниво на вноските, но! Гражданите дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас, - Солидарна,- Капиталова лична (но защо частна),- Пофесионална- Капиталова обща (държавен Сребърн фонд)... - Данък Обществено осигуряване, с който работещите граждани плащат КОНСТИТУЦИОННОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Държавата!!!Днес Парите за пенсии са достатъчни, но само ако Държавата и Гражданина си плащат задълженията по Конституция, като:1. Пенсийте се отделят от Социалните задължения на Държавата, която ги дължи по Чл.51 от К-ята2. Премине се изцяло на чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капитарова система3. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на осигуровките, годишно се крият над 1 милиард лева..., а от ниско обложените Девиденти и доходи от Наеми, се пестят още толкова...4. Почти 1 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и получават пенсииТАКА БЮДЖЕТА МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ!!!- Е, ДА, АМА НЕ!!!И накрая: Днес тези наши пари се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА!!!
64
1
 
28
 
! Отговори
112 преди 12 години
КОЛЕГИ ПИЦАТА ЗА 2011 БЕШЕ ПОСТНА. ЗА 2012 ПИЦА НЯМА САМО КАРТОНЕНАТА ПОДЛОЖКА.ДА ВИ Е СЛАДКО ЧЕСТИТО
63
1
 
16
 
! Отговори
ен преди 12 години
КОГАТА В ЕДНА ДЪРЖАВА БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА Е *** В ТАЗИ ДЪРЖАВА СЕ СЛУЧВА ТОВА КОЕТО НАБЛЮДАВАМЕ 21 ГОДИНИ. ТАКЪВ НАРОД ЛЕСНО СЕ ПОДАВА НА МАНИПУЛАЦЙИ. МАНИПУЛИРАТ ГО ВСИЧКИ МЕДЙИ. ТЕЗИ МЕДЙИ СА ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ЗА ДА ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА ТОЧНО ТАЗИ ЧАСТ ОТ НАРОДА КОЯТО Е НАЙ ПОДАТЛИВА НА МАНИПУЛАЦИЯ. ТОВА СА 2 МИЛИОНА КОИТО СА ДОСТАТЪЧНИ ДА ОБЪРКАТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. НА ИЗБОРИ ТОЧНО ТАЗИ ЧАСТ НАКЛАНЯ ВЕЗНИТЕ В ГРЕШНАТА ПОСАКА. ЗАТОВА 21 ГОДИНИ ПОТЪВАМЕ.
62
2
 
16
 
! Отговори
do askhole преди 12 години
Разберете пари, няма , няма инвестиции, приходите са намалели, данъците едва се събират, масово емигрират хора.Е, и затова си ги избрахте отново? Оня, мутромилиционера и шайката му!Нали почнаха трета година на власт, а вече им я дадохте и цялатаДо вчера в Европа криза нямаше, а на вас ви избягаха и инвеститорите, и приходи нямате, и данъците не събирате, а на всичкото отгоре "бягали хора"!Че кой бяга от хубавото?И къде бягат - в "кризисна Европа".***, избирайте си ги тия още 20 години!
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гл. хирург д-р. инж. доц. ген.-лт. Борисов гради България!
60
9
 
8
 
! Отговори
askhole преди 12 години
Много е лесно отстрани да се критикува, дасе дават акъли, но като НЯМА ПАРИ, как да стане и как да има за всички. Разберете пари, няма , няма инвестиции, приходите са намалели, данъците едва се събират, масово емигрират хора. като ням апари, така ще е и вместо всички да си седнат и да се опитат да се справят с каквото могат и да помогнат, те само лаят
59
3
 
9
 
! Отговори
ИМА НАЧИН преди 12 години
СТРАНДЖАТА - трябва да отидеш до Психолог , не казвам Психиатър .От такива като теб ще погребем България заедно с народа .
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уау, колко е важно да си звезда в този така интелектуален и умен форум? Хахахахха. Не звезди, а фасове-))))
57
3
 
8
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
абе нали там в ГЕРБ си раздават пък ти лапай мухите...с тоя манипулиран вот ще си раздават още и още и още
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато спреш да даваш на някого, налага му се да започне да върши нещо ценно и смислено за да получи. Това е философията на бюджет 2012
55
2
 
8
 
! Отговори
До Странджа и Иван преди 12 години
Абе вие луди ли сте да обръщате внимание на някакъв тип който дори не може да се каже че е човек , а дискутирате с подобна *** ? Комуникирайте с нормалните хора тук ! Ако на всеки луд започне да се обръща внимание и дискутира- ха ха. Не го ли виждате че това Марио е болно .!?
54
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странджа - от Българин *** не става и обратно !!!Странджа - и от *** БОЙКО - УМЕН БОЙКО ЪПСУРТ !!