Елени няма да ни теглят по ски пистите, успокоява Найденов

В петък концесионерът на съоръженията подписва договор за наем на пистите
Обновена: 12 дек 2012 18:30 | 12 дек 2012 18:30,
17
Елени няма да ни теглят по ски пистите, успокоява Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Днес е приета наредбата, която регламентира наемните отношения за пистите с концесионера на ски съоръженията на Витоша, обясни министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Той допълни, че в петък тя ще бъде обнародвана в “Държавен вестник“ и още на същия ден концесионерът ще бъде поканен, за да подпише договор. Найденов не успя да каже колко пари се очакват да влязат в бюджета от този договор.

“Има си експерти, които ще кажат колко. Да не мислите, че министърът знае колко? Прави се оценка на база наредбата. Концесионерът ще отиде и ще заяви какво иска да наеме, спрямо разписаните в наредбата таблици ще бъде определена таксата и той ще трябва да я плати“, обясни процедурата Найденов.

Министърът обясни, че да подпише договор за наем на пистите ще бъде предложено на концесионера на съоръженията - “Витоша ски“.

“Те имат съоръженията. Ако някой друг ги наеме, какво ще ги прави? Няма да ги теглят с елени по ски пистите“, допълни Найденов. “Витоша ски“ е концесионер на ски съоръженията на Витоша, а миналата година нямаше сезон, защото фирмата не пусна лифтовете и влековете.

Днес министърът категорично отхвърли възможността и тази година да възникне подобен проблем. Той заяви, че е абсолютно уверен, че “Витоша ски“ ще наемат пистите, въпреки че през лятото се лансира обратната версия. По думите на Найденов сезонът със сигурност ще бъде открит в събота.

Министърът допълни, че днес има среща с концесионера заради спор, между него и хората, които са поставали детски ски влекове. Найденов заяви, че ще се опита да убеди “Витоша ски“ съоръженията да останат, за да могат децата да се учат. Той обаче определи задачата си като “нелека“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министърът допълни, че днес има среща с концесионера заради спор, между него и хората, които са поставали детски ски влекове. Найденов заяви, че ще се опита да убеди Витоша ски съоръженията да останат, за да могат децата да се учат. Той обаче определи задачата си като нелека.чз кчто държава собственик нне мога са склонп еди кой да направи еди какво си ? смях .... или по скоро сълзи
12
1
 
3
 
! Отговори
скиор преди 11 години
Мен не ме интересува кой какви данъци плаща. Мене ме интересува да има нормални ски писти и лифтове на Витоша за да прекарам един приятен ден на ски с детето ми.Това е пълна простотия да си на 25км. от пистите и да не можеш да се нарадваш на тази прелест ВИТОША.Протестирайте колкото си искате, АЗ СИ ИСКАМ ПЛАНИНАТА такава каквато я помним всички Влекове лифтове и тн.
11
1
 
3
 
! Отговори
ECO преди 11 години
Az pak mislia che bi bilo gotino eleni da ni tegliat po pistite...
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
111
9
0
 
3
 
! Отговори
Рики преди 11 години
Цеко Минев пее рас!
8
0
 
7
 
! Отговори
гошко преди 11 години
последна зима на власт стигнали са до "споразомение"......браво герб браво бб.......за здраве да си харчите парите изгладувани от Българите...........
7
4
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Греда приятел - не ги разбираш тези неща, не си напъвай пилешкия мозък. Витоша ски АД си е българско юридическо лице с ЕИК 175230799 и съответно плаща данъци в България. Всъщност щом извършваш дейност на територията на България искаш не искаш, ще плащаш данъци тук.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ ТО ЕЛЕНИТЕ НЯМА ДА ТЕ ТЕГЛЯТ, АМА ГЛЕДАЙ И *** ДА НЕ ТЕ ТЕГЛЯТ, ЩОТО ЛОШО ТОГАВА
5
0
 
9
 
! Отговори
чукча преди 11 години
Ти къв елен си брат ми......
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Витоша ски е офшорно дружество.Това значи,че не плаща данъци и собственика е в сянка,неизвестен.Тия офшорни дружества голяма вреда нанасят на държавата.Найденов да каже кой стои зад това дружество?
3
0
 
16
 
! Отговори
миро преди 11 години
Концесионера ще е основен спонсор за изборите!!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мироооо, по-леко с лепилото ....!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МинистЕрът на миражите .....М.Н.!