Сидеров се сръфа с РБ и ПФ: Да са ви честити златните ръчички!

Това е кабинетът на далаверата, отсече националистът
Обновена: 7 ное 2014 12:17 | 7 ное 2014 12:15, Веселина Йорданова
168
Сидеров се сръфа с РБ и ПФ: Да са ви честити златните ръчички!
лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка, архив, Булфото

„Атака“ влезе в остър спор в парламента с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, които са част от новото управляващо мнозинство. От парламентарната трибуна лидерът на националистите Волен Сидеров отново потвърди, че партията му ще гласува против кабинета и възрази яростно срещу изказванията, че преговорите за правителство са се провели прозрачно.

Още по темата
Сидеров обяви, че е „парен човек“ и понеже „парен каша духа“ предложил медиите да присъстват на консултациите, което не се случи. Той разкритикува и изказванията, че някакво правителство трябва да се направи, защото иначе следват избори.

Националистът подчерта, че не може да раздели „лицето Бойко Борисов“ от партия ГЕРБ и се аргументира защо „Атака“ няма да подкрепи кабинета.

През 2009 година беше даден шанс на г-н Борисов и партия ГЕРБ с много повече депутати и народно доверие. Партия ГЕРБ получи властта и не оправда доверието на избирателите и на парламентарните групи и 2013 г. правителството беше свалено с протести, самозапалвания, проливане на кръв. Това не може да бъде подминато, защото, видите ли, трябвало някакво правителство да се състави, отсече той. 

Сидеров заяви, че за „Атака“ не е важно да обичаш НАТО, а да работиш народът да живее по-добре и не виждал от изявленията на „четворната коалиция“ как това ще стане.

Националистът обвини новото мнозинство, че сега всичко се върти около това кой ще се нареди в правителството, за да се докопа до обществените поръчки. Не проблеми, не теми, а просто интерес – стани да седна, това беше целият напън, цялата пропаганда, ядоса са той. Сидеров подчерта, че народните протести срещу кабинета ще продължат, защото това е „кабинет на далаверата“. 

Корман Исмаилов от Реформаторите обаче заподозря, че Сидеров търси предишния кабинет. Колегата му в Блока Радан Кънев пък обяви, че Реформаторите се чувствали задължени, след като репликираха ДПС, да репликират и „съветското му крило“. По думите му безгрешни управления не е имало, но хората очакват не повторение на злото, а поправянето му. Ако днес ще гласуваме за г-н Борисов, то е защото българските избиратели са му дали тази подкрепа въпреки очевидните тежки грешки в управлението му, подчерта той.

Сидеров пък обвини Исмаилов, че партията му е създадена от турските спецслужби. Не знам как ПФ се прегърна с партия, която получава поръчки от Анкара, обвини той. Кънев пък според него бил представител на партия, на която „лидерът е за затвора, защото Иван Костов е унищожил българската икономика“. 

Да са ви честити новите болонки, как ги наричате – златните ръчички, отсече националистът, обвиняван, че е бил „златния пръст“, който даде начало на кабинета на Пламен Орешарски. 

Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт смята, че разделението 25 години е довело България до положението, в което се намираме, и това е модел, който трябва да бъде зачеркнат. 

Не приемам квалификациите, че ПФ бил ксенофобска, антиевропейска коалиция. ПФ обединява българските патриоти, които искат да кажат „не“ на противопоставянето, отсече той.

Последва отговорът на Сидеров, че Каракачанов се опитвал да измами хората, че сега влиза в политиката, а не е реагирал на убийството на българската икономика от Костов. Сега идвате новороден, след като минахте през 16 коалиции и се опитвате да се направите на спасител, натърти той.

Защо ПФ вече не е „сърдитко Петко“ и има ли нещо в торбата, попита Румен Йончев от БДЦ Каракачанов. Той пък отрече от ПФ да са водили разговори и пазарлъци за министри. Ако някой е тръгнал към НС с чувал, не сме ние и ако някой е сърдит сега, че не е част от мнозинството не съм аз, не остана длъжен Каракачанов.

Председателят на НС Цецка Цачева се опита да успокои страстите след последвалите викове и пляскания в зала. Дебатът обаче продължи с лични обяснения и припомняне на реплики и действия от миналото.

Петър Москов от РБ предложи край на разискванията с думите, че „този цирк“ трябва да приключи и покани Сидеров в ДСБ. Цачева обаче отказа, тъй като парламентарните групи разполагат с още време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
SS Panzer Grenadier преди 9 години
ПРЕДАТЕЛ, руска *** ::: TRAITOR, Russian scrum ::: ПРЕДАТЕЛЬ, руская ***
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точка1.Първата работа на Бойко да подари пудела Болен на другия Путин.
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 136 Ам на лудницата.
122
0
 
1
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Ти кой беше, че не се сещам нещо?
121
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СИДЕРОВ ПРЕЗИДЕНТ!!!
120
8
 
4
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Бялата златко го е яд, че за пари стана *** на хидроинженера. В сегашното правителство няма нито един депесар, а в това на олигарски същите си развяваха коня...БСП и ЮРУШ оттново са в един отбор с етническата корпорация ДПС, този път като опозиция.Покайте се!Да живее България!
119
1
 
9
 
! Отговори
АЦЕТО преди 9 години
не 4ленувам в никоя партия ,но като 4ета за убиване на времето това което ужким симпатизанти пишат ,ми става ясно ,4е герберистите поради липса на аргоменти пиша простотии
118
3
 
0
 
! Отговори
prost mango преди 9 години
dokato ne se otarvete ot rusnacite i turcite shte ima vartene vav omagiosan krik
117
0
 
3
 
! Отговори
Българка преди 9 години
"О неразумни юроде, поради що се срамиш да се наречеш болгарин!?"..........така е когато не знаеш кой си, изгубил си същноста си и си приел НЕ един образ на подражание, НО НИКОГА не си себе си!!!!....................жалко, много жалко!...недостойно!....обезличаващо и нечовешко!....""О неразумни юроде,.............."
116
3
 
3
 
! Отговори
шоу преди 9 години
До до 126Нямал бил приятелчета...а Йосиф Кобзон да не би да е враг??
115
10
 
3
 
! Отговори
до 126 преди 9 години
"нямам приятелчета нито тук нито от изток или от запад"Нали знаеш какво е казал народът: сърдит Петко - празна му торбата.Без западните инвестиции, концесии и т.н. ще умрем от глад, а с Русия хем ще сме роби, хем пак ще умрем от глад - това е положението.
114
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя побелелия май има краткотрайна памет и забравя, че златната ръчичка първо беше той... Ох как ще му липсва "лапачката" на горкия.
113
7
 
5
 
! Отговори
РАТНИК1936 преди 9 години
До 42 САМО ДА ТЕ ОЗАРЯ ПО ВЪПРОСА ЧЕ ЗАПАДНИТЕ ПРИЯТЕЛЧЕТА ИЗНАСЯТ МНОГО НЕЩА ОТ ТУК ЗАРАДИ КОЛОНИАЛНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА ОТ 1944 ПОД ШАПКАТА НА МОСКВА.ЗНАМ ЧЕ 1944 Е ЕДНА МНОГО ПРИЯТНА ДАТА ЗА ТАКИВА ,,СКЪПИ' АНАЛИЗАТОРИ КАТО ТЕБ(НАЛИ АЗ СЪМ ЕВТИНО ПРОПАГАНДАТОРЧЕ).ЗАЩО НЕ МЕ ОЗАРИШ ПО ВЪПРОСА ЗАЩО ТВОИТЕ СЕВЕРНИ ПРИЯТЕЛЧЕТА НИ ПРОДАВАТ ГАЗТА НА ВЪЗМОЖНО НАЙ СКЪПА ЦЕНА ИЛИ ТОВА НЕ Е НАЙ ВАЖНО? И едно уточнение нямам приятелчета нито тук нито от изток или от запад.
112
14
 
9
 
! Отговори
citizen преди 9 години
"Изнасяли хората", абе вярно, че атакаджиите сте най-долните и прости ***, ама това изби рибата. Баси лафа.
111
8
 
12
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До 42В робство ли ни "изнасят" хората ??? Ти знаеш ли колко пари внасят в България българските емигранти ??? Ако не бяха "братята" кремълци, България нямаше да се лишава от 5 /ПЕТ/ МИЛИАРДА ДОЛАРА годишно за "евтино, братско" гориво !!! Ако не беше постсъветската мафия , България щеше да е една приятна Европейска страна като Словения например !!! Разберете, атакистки кратуни - България е зле , защото е ЗАВИСИМА от кремълската мафия !!! ВСИЧКИ ШЕФОВЕ НА КТБ СА БИВШИ ЧЕНГЕТА ОТ ДС !!!
110
7
 
19
 
! Отговори
42 преди 9 години
ДО 117АЗ НЕ СЪМ НИТО ЧЕРВЕН, НИТО СИН *** ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ, ЕВТИНО ПРОПАГАНДАТОРЧЕ. ПИША СИ СВОЕТО СОБСТВЕНО МНЕНИЕ. НО ЩЕ ТИ КАЖА, ЧЕ ПОНЕ РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ СИ КУПУВАТ ЗЕМЯ ТУК, КОЕТО СЪЩО НЕ Е ПРИЯТНО, А ТВОИТЕ ЛЕЛЕЯНИ ЗАПАДНИ ПРИЯТЕЛЧЕТА НИ ИЗНАСЯТ ХОРАТА КАТО ЕМИГРАНТИ, ВСИЧКИТЕ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ НА СТРАНАТА. МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ СА В ТЕХНИ РЪЦЕ,ЗЛАТОТО,МЕДТА,СРЕБРОТО И ДРУГИ РЕДКИ МЕТАЛИ,ТЪРГОВСКИТЕ ВЕРИГИ И ХИПЕРМАРКЕТИ,ТРАНЗИТА ОТТУК ИМ Е БЕЗПЛАТЕН, ДАЖЕ ИМ КУПУВАМЕ И СТАРИТЕ ОРЪЖИЯ.
109
0
 
10
 
! Отговори
Божо преди 9 години
сидеров и местан са най-пробългарските "политици", защото сплотяват хората в България срещу гнусните си господари в кремъл и анадола !!!
108
2
 
6
 
! Отговори
ОПИТОМИТЕЛ преди 9 години
Сидеров чаплака, така се отрака, че е БИЛ и ХАМИЛИОН на АТАКА. Р. Кънев каза, че по време на Ж. Желев, лично го е убиждал Ж. Желев на събрания, че е анти американски настроен.
107
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До САШТДявола така чете Евангелието.... Скрий се под масата при Вожда си!
106
7
 
9
 
! Отговори
САШТ преди 9 години
Към Веселина Йорданова: За да не казваме, че сте ***/или продажна/, запомнете фактите: 1.Сидеров гласува /за мнозинство /за работата на Парламента! 2.Сидеров не гласува за приемане на кабинета на Орешарски. Справка от стенографските записи. е, може и да ви казваме - манипулаторка за пари.