Борисов: Докога ще изправяме момчетата си едни срещу други?

Премиерът срещу надпреварата във въоръжаването, но "армията ни е готова"
Обновена: 15 юли 2016 13:29 | 15 юли 2016 13:22, Веселина Йорданова
61
Борисов: Докога ще изправяме момчетата си едни срещу други?
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че много от политиците в света не искат да си извлекат поука от случващото се.

По думите на министър-председателя, надпреварата във въоръжаването и в предприемането на ответни мерки генерира напрежение, все повече смърт на невинни хора и разрушения.

Още по темата

"Нито едните, нито другите могат да простят… В резултат на личните си трагедии хората, които и в едната, и в другата страна са загубили близки, вече не се водят от нормалния разум, а от чувството за мъст за това, че са тероризирани, че са поставени в условия, в които не им се иска да живеят", каза той в Бургас.

Борисов припомни, че френският президент Франсоа Оланд завършва речта си с думите: "Продължаваме с ударите в Ирак и Сирия". "И там също тези удари, когато се нанасят по въздуха, вземат невинни човешки жертви и то милиони", пресметна премиерът. По думите му в света започва надпревара във въоръжението.

Министър-председателят Бойко Борисов поднесе съболезнованията си на семействата на загиналите и пострадалите в Ница при старта на военноморското учение с международно участие "Бриз 2016".

"С днешното занятие искаме да покажем, че отбранителните способности на армията, на службите за сигурност, могат да служат не само за военни операции, а за много други нещата, в които сме пионери – и за борба с тероризма, и с нелегалния трафик, и с контрабандата", посочи премиерът.

Борисов даде пример, че ако от четири страни на Бургас летят френски, английски, руски и американски самолети и хвърлят ракети, хората ще бягат.

"Какво ще ни донесе всичко това?", риторично попита премиерът. Той посочи, че именно затова правителство стриктно се придържа към решенията, които взема.

"Като членове на НАТО участваме в операциите, в ученията. Днес даваме пример, че в Черно море може да се провеждат такива международни учения, да направим синхрон между нашите сили, да бъдем ефективни, да модернизираме техниката. Имаме прекрасни, подготвени генерали, офицери, матроси. Но те са български момчета и момичета. Ние като политици трябва с разум на срещи с нашите колеги да задаваме въпроси, да отстояваме позиции и да вземаме с акъл решения. Армията през вековете е доказала, че не губи, губят политиците", заяви министър-председателят.

В подкрепа на тезата си за развиване на Черно море като зона на транспортни коридори, туризъм, добив на нефт и газ, Борисов отново посочи, че настояването на световни политици за увеличаване на ударите и военните действия не носи успех, а генерира терор.

Той коментира, че крайната цел на демилитаризацията е да се намали струпването на оръжие, конфликтите да се разрешават с политически разговори, а не "да изправяме момчетата си едни срещу други".

"Искаме да генерираме финанси, които да осигурят благосъстоянието на българските граждани, защото те са най-бедни в Европа, а именно т. нар. демилитаризация е начинът да се изкарват пари, да влизат в бюджета и от там да се преразпределят. Ние ще участваме в този процес много активно и се надявам да ни чуят", посочи Борисов.

Премиерът допълни, че с министъра на отбраната нямат никакво разминаване, "защото взехме решение на Министерския съвет, което той отстоява във Варшава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Egalite преди 7 години
I siriicite taka iskali...Apropo kolko i kakvi bg orajia proizvejdat bg rabotnici ot bg firmi, ban, bum, buk, sem, kim, lef, bnr, bnt i ot krib i v koi darjavi prodavat stokata si - kakvi kolichestva i za kolko pari?! S kakav transport stava iznosa?! Kolko leva danaci i mita sa vnesli tezi bg orajeini firmi v trezora na bg suveren prez 2016 godina?! Zlatnoto bg orajie gordost li e?!
36
0
 
1
 
! Отговори
до 48 Здравка преди 7 години
Какви здрави сили сте вие?. Вие сте една малка група от нарко зависими същества с евроатлантическа настройка и пронатовска обратна ориентация. Между другото Здравче , ти да не си нежен софийски транс ?.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До джона - 32 - Малко си си учил уроците. И Руснаците сме ги били в директни военни действия, както Французи, Англичани, Гърци, Сърби, Румънци и Турци. Руснаците са гола вода/ка. Крепостни продажници. Отпред Германците, отзад Смерш. Отзад СМЕРШ, настигнат ли те - стрелят в тила - за стаканчик Водочка. В Авганистан - при съотношение на 1000 руски братушки - ЕДИН Авганистанец - Все още сме много тези, които помним как се изнизаха ***.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДобре бе, нетрябва да има, но питам: - Кой беше този, на който база под наем не му стигаше и завладя с една едничка цел чужда държава, за да вкара там ракети с ядрен заряд? - Този същият в момента върти всички терористични клетки и се прави на ущипана булка, докато не започне да раздава дрънкулки на водачите им.
33
1
 
3
 
! Отговори
ИСтината преди 7 години
Ало Здравка,с тези *** коментари,,Много са такива,Спрете да пишете "Реклами" за продажните политици,,Умните хора,мн добре разбират,кой какъв е..иначе ***,сте смешни,..
32
0
 
20
 
! Отговори
GOGO преди 7 години
Бойко е абсолютно прав .За първи път да ми хареса.Правят се абсолютно ненужни разходи за подържането на кораби и техника ,която с нищо не може да помогне на България и НАТО.А дали е руска *** са измислици на хора които си нямат понятие от дипломация. По ДОБРЕ да не допусне да се Въвлече България във военен конфликт и да не загинат български войници , както е направил цар Борис по време на ВСВ.Цар Борис е казал винаги с Германия ,но никога срещу Русия и така е спасил живота на хиляди.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б.Б. е прав при военен конфликт дори НАТО да са победители няма да има българи да се радват на победата. Защото сме на първа линия. Не сме като САЩ да гледаме от далеч и да залагаме кой ще победи.
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Докога ще изправяме момчетата си едни срещу други?" - докато момчетата ви са достатъчно пр0сти, че да ви се водят по акъла.
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрон съвсем изтрещя от жегите и в момента е в трудно състояние и не знае какво говори! Тежкото положение на българския народ, корупцията, олигархията, правораздаването, здравеопазването,- всичко това било от войната с идил, а не от крадците политици, мафиотите и олигархията която управлява България. Не мога да разбера как ИМА още хора които му вярват.
28
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко в едно е прав. Не трябва да има военно присъствие в черно море.
27
0
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
Може да ти се по разместят кокалите не по твое желание.....
26
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце, не е никакъв Баце а руската болонка Бойка!
25
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До бб 35Танкове Т-72 без двигателни, Активна броня, бойни управляващи системи подобрения - реално са тлъста цел за всеки на бойното поле.БТР/БМП/МТЛБ български модификации отстъпват на НАТО и съвременните Руски въведени на вуоръжение системи с поне 30% че и повече % по-ниски характеристики.Единственото адекватно нещо че имаме достатъчно 122 и 152мм относително далекобойни самоходни артилерийски системи но не по стандарта на НАТО.ПВО на смъртен одър, ВВС реално няма, Флот - хе хе хе
24
0
 
14
 
! Отговори
бб преди 7 години
Ами защо тогава се въоръжаваме? Справка Горанов!
23
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е руско *** на което му дърпат конците от Кремъл.
22
1
 
21
 
! Отговори
джона преди 7 години
ей много наточени комплексарчета искат война с Русия, най-вероятно не са служили и един ден ама се правят на рамбовци
21
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 15Ехх Опорно Точков прочети ИсторияНагорни Карабах съществува като проблем от 1970 година когато СССР беше в "разцвета" сиУкрайна е про западно настроена от 1990 - реално всички тайни на СССР съответно РФ към 1990 Украйна ги продаде на Китай и САЩ с ОФИЦИАЛНИ ВОЕННИ СДЕЛКИ. Неонациския десен сектор дойде нанагорно на рускоезичните в Донбас и КримТръбопроводи могат лесно да заобиколят Сирия но за по-евтино да имаме наше про западно управление и почнаха с "Умерени" които станаха ИД
20
1
 
11
 
! Отговори
Джона преди 7 години
До Анонимен 15 "руснаците създават ИДИЛ" Абе тик вар, тука на запад всички признават че идил се създаде от бившата армия на Садам която Буш разби. Какви ми ги говориш ти сега
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов да се погрижи около Бургас да летят само български самолети и тези на съюзниците и да не се прави на борец за мир. Ако не му харесва да стане монах и да влезе в манастир. Може да стане и будист!
18
2
 
3
 
! Отговори
NACO преди 7 години
Докато такива като Вас другарю Борисов не излязът от НЕЛЕГАЛНОСТ!? До като не си ОТИДЕТЕ! Вървете си!