Европа не се справя с ислямския тероризъм!

"Великите сили" остават бездейни наблюдатели на окървавяването
37
Европа не се справя с ислямския тероризъм!
Снимка: Reuters

Терорът, покосил Франция, жителите и гостите на Ница, при който има и пострадал български гражданин, е симптом за неспособността на Европейския съюз да противодейства на ислямския тероризъм, ширещ се на територията на Европа.

Още по темата

ВМРО настоява българската държава да осъзнае опасността, надвиснала не само над Западна Европа, но и над страната ни, посочат воеводите в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Криминализиране на проповядването и разпространението на радикален ислям, забрана за закриване на лица на обществени места и въвеждане на задължителна наборна военна служба са лесно приложими мерки, чрез които да отговорим превантивно на заплахата от тероризъм, посочва лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, съвносител на изброените законови промени.

"За пореден път световните лидери изразиха лицемерна съпричастност с трагедията, обещават единство, подкрепа и решителност. Фактът обаче е, че това е третият голям терористичен акт във Франция от началото на 2015 г., а в Белгия ислямски терористи също отнеха невинни човешки животи, а "великите сили" остават бездейни наблюдатели на окървавяването на Стария континент и се задоволяват с изказване на съболезнования и заклеймяване на подобни деяния", се посочва в съобщението.

Според ВМРО е видно, че без създаване на собствени военни сили Европа не е фактор, който се ползва с респект сред целящите разрушаването на европейската, християнска, демократична цивилизация.

Когато през 2013 г. ВМРО настояваше за адекватна на опасността защита на държавната граница, партията бе обвинена в популизъм и ксенофобия. След като бе изградено защитно съоръжение на границата ни с Турция, незаконно преминаващият поток мигранти от Близкия Изток и Африка значително намаля и стана ясно, че това е било в интерес на националната сигурност, отбелязват от ВМРО.

В настоящия момент Министерският съвет и Народното събрание отново трябва да проявят отговорност и готовност да защитят правовия ред в страната и живота на българските граждани. Това се налага не само заради кървавите примери във Франция и Белгия, но и от реалностите в кв. "Изток" в Пазарджик.

Защото имамите от Пазарджик са съдени не за нещо друго, а за проповядване на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на "Ислямска държава". И не е тайна за никого по какъв начин ИД налага идеологията си, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
tigur преди 7 години
Za kolko vreme nqma da mogat da zatriqt islqmska durkava pri polojenie che tq si suzdava tolkova mnogo vragove v liceto na oskurbenite ot tqh naciii .Prosto qvno nqkoi ima interes da produljavat da ubivat mnogo nevenni hora I da suzdavat smut v Evropa I sveta . Sabudete se vreme e za must . Ne moje tolkova spokoino da produljava vsichko I postoqnno da izkizvame tolkova licemerno nashti saboleznovaniq. A tolkova mnogo nevinni hora da si otivat ot tozi svqt !!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
БАТЮ преди 7 години
Как само искам тия *** да се закачат с евреите ..... Тогава ще видят " кон боб яде ли .... " При евреите няма две-пет : и разни *** хленчения за " ... децата , децата .... " и празни приказки за толерантност и интеграции ....!!!! Те от много години знаят с какви питекантропи си имат работа и всичко отива курбан , барабар с котките и кучетата ....!!!! И така трябва !!!!!!!!!!!!
23
0
 
3
 
! Отговори
ABTOP преди 7 години
Добър мюсюлманин е мъртвият мюсюлманин!
22
0
 
3
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
..НАШЕТО ..ПРАВИТЕЛСТВО СЕ БОРИ С КОРУПЦИЯТА ТАКА КАКТО ЕС СЕ БОРИ С ТЕРОРИЗМА---НУЛЕВ ЕФЕКТ ЗАЩО---ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ АЗ ДА СЕ БОРЯ СЬС СЕБЕ СИ
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За пореден път световните лидери изразиха лицемерна съпричастност с трагедията, обещават единство, подкрепа и решителност. ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ АМЕРИКАНЦИТЕ
20
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Не са " бездейни"! Съвсем "дейно" си го докараха!
19
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
европа се справя с ядене пиене геипаради геибракове педофилия гмо хранив това отношение е ненадмината
18
1
 
20
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Великите сили оставали бездейни наблюдатели, а какво очаквате да направят, особено САЩ, та това е техен план. Краварите кроят всичко това, целта е да бъде унищожена Европа.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#19, aбсолютно си прав .Това е УАХАБИТСКИ тероризъм, с дълбоки корени в Саудитска Арабия и обилно торени от САЩ.Голяма част от хората не знаят, че джамиите във Франция са собственост на Саудитска Арабия. Чрез тях СА заменя класическия ислям с уахабитски. Уахабизма като разклонение на исляма трябва да се забрани. Корените на злото са там.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До надеждаДа бе, точно САЩ ще се обединят със силите срещу ИДИЛ. Точно те! Ха-ха! Те си оправят икономиката с войни, с диверсии, с "пролети" - най-гадното и лицемерно прикриване на дестабилизацията на големи зони в света чрез майдани и убийства на лидери. Те не могат без войни, но ги палят на чужди територии. Ще е цирк, ако някой и на тях им направи пролет или Хирошима- все едно. Дано не стане, де, защото и там живеят хора, но им са по-ценни пържолките и не ги е еня откъде идват в чиниите им.
15
1
 
21
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
когато режеха гърла и трепеха деца в Русия Чечня, не вярвахте,било руска пропаганда. Е ,Путин ги озапти без много да му дреме кой ксквото и да приказва.
14
1
 
12
 
! Отговори
гнус ме е от Меркел преди 7 години
Тези хора, мюслюманите, не идват в Европа да се интегрират,т.е. да работят за да живеят по-добре, те идват да източват социалните средства и да насаждат една чужда на местното население религия и обичаи.Живеят в отделни квартали, не се образоват, жените им не работят, но ползват осигуровките и детските, ненавиждат християните на чийто гръб живеят при тази ситуация кому са нужни най-добре е да ги поканим да се върнат по родните си места и там да живеят както си искат и се трепят помежду си.
13
2
 
23
 
! Отговори
Близък Изток преди 7 години
Не е ислямски тероризъм, уахабитски е, спонсор му е Саудитска Арабия, да същата тази Саудитска Арабия на която продаваме милиони долари оръжие, и после роним крокодилски сълзи
12
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 7 години
"ислямския тероризъм" Аха, има напредък. Усетихме се, че е ислямистки. Сега и ако вземат адекватни мерки за да спрат тези дето го спонсорират, цена няма да имат !!!
11
0
 
21
 
! Отговори
Откривател преди 7 години
> Европа не се справя с ислямския тероризъм!А аз изобретих топлата вода!
10
1
 
15
 
! Отговори
надежда преди 7 години
Всички действия на терористите са последица от "арабската пролет". Вмешателството в суверинитета на дадена страна не води до добри последици, примери много - нападения , самоубийства с цел убийства , обезглавяване. Голямата грешка на ЕС е , че се допуснаха милиони на територията на Европа. Сега ще търпим атентат след атетнат и ще кършим в безпомощност ръце.А може да се обединят всички евр.военни сили + САЩ и за кратко време да елиминират ИДИЛ.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХаджиМного бързо забрави за Брайвик ....
8
5
 
34
 
! Отговори
идиотизъм преди 7 години
Много е странно че Русия унищожава терористи в Сирия и индиректно спасява света от тях а Европа и налага санкции!?и така и пречи по ефективно да се бори с терора!!!на чия страна е Европа се пита?
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да махнат глупостите с тази задължителна наборна военна служба, и може да ги взема по-насериозно.
6
0
 
14
 
! Отговори
лошо преди 7 години
Великите сили са разделени от санкции,военно противопоставяне и идеологически казуси,някой от тези сили се заиграват с терористите и ги делят на свой и чужди и затова ще си пати ме.