Гешев: Благодаря на Радев, че спази Конституцията

Президентът отказа да подпише указ за назначаването на главен прокурор
7 ное 2019 18:10,
96
Гешев: Благодаря на Радев, че спази Конституцията
Снимка: BulFoto архив

„Благодаря на президента, че спази Конституцията и се произнесе в разумен срок. Процедурата продължава.“, това каза избраният за главен прокурор Иван Гешев след като президентът заяви, че няма да подпише указа за назначаването му, пише „24 часа“.

Още по темата


Припомняме, че държавният глава е този, който назначава и освобождава главния прокурор. Конституцията на Република България повелява, че президентът не може да откаже назначаването или освобождаването на главен прокурор при повторно направено предложение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
1
 
! Отговори
анон преди 4 години
С какво доверие ще се ползва главен прокурор кой в прав текст заяви че не счита разделението на властите за важно - нещо което е заложено в КОНСТИТУЦИЯТАс какво доверие ще се ползва главен прокурор, който набед бизнесмени, политици и прочие ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ВИНОВНИ, в противовевес на презумпцията на невинност и който обяви че ВСЕКИ АДВОКАТ КОЙТО ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНИК СЪЩО Е ПРЕСТЪПНИК.Гешев отрече законите на право на защита.
79
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А самият факт че няма минимум 3 кандидатура е нарушение на закона и моментално прави кандидатурата му нелегитимна. С какво доверие ще се ползва прокурор, за който всички знаят че е слуга на мафията?С какво доверие ще се ползва прокурор подкрепян от Барни Ръбъла, който създаде закон за обратнота давност, какъвто има само у нас и никъде другаде по света?С какво доверие ще се ползва човек, подкрепен от Данаилов, който иска адвокатите да донасят за клиентите си?
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 76 - значи нищо не разбираш от ПРАВО.Бих искал да ви покажеш успехите на Гешев като ЮРИСТ. Няма такива. Има две дела - едното за КТб и другото срещу ИВанчева, и двете много спорни, и двете неприклюключили, и в двеет е действал мутренски. ЗА Иванчева каквото и да стане тя ще ги осъи за нарушени човешки права. Не е спазена процедурата. И за фирмата която затвориха заради НАП - пак ще ги осъди. Може да минат години, но ще ги осъди. Гешев ги набеди за терористи без доказателство и я фалира.
77
1
 
1
 
! Отговори
роб преди 4 години
Забавяне на неизбоежното, и кво става като го предложат втори път? Много пробита конституция, когато са е писали не са си мислили, че ще има толкова много национални предатели във властта...
76
6
 
4
 
! Отговори
Поздравления преди 4 години
Г-н Гешев за достойната позиция!Явно,твърде много мишоци,сгазили лука,се страхуват от вас да не ги вкарате в кауша?!?А,Г-н Радев беше наша,на избирателите грешка,но човешка?!?За сетен път,от времето на военната си служба в родната казарма,се убеждавам,че от военните и чeп за зеле не става,камо ли да управляват държава!?!И както казва любимата на целият народ Генералша:"Кой разбрал,разбрал...?!?Спокойно,на следващите президентски избори няма да бъдат нито той,нито тя,потънали в историческа мъгла
75
1
 
6
 
! Отговори
ООООХ... преди 4 години
НЕ ХАРЕСВАМ КОГАТО В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ КАЗВАШ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ А-А-А-А ТАКА ГОВОРИ ГЕШЕВ А ТОВА Е ДРАЗНЕЩО ИМАШ ЧУВСТВОТО ЧЕ СЕ ЧУДИ КАКВО ОЩЕ ДА ИЗЛЪЖЕ - ДАНО СЕ НАМЕРИ ПРАВИЛНИЯ ПРОКУРОР ДА Е ЗНАЕЩ И УМЕН И ЧЕСТЕН ДА НЕ СЛУША УПРАВЛЯВАЩИТЕ
74
5
 
3
 
! Отговори
Грипен Шербетов преди 4 години
БРе, и кауня се страхува от Гешев. Значи той е правилния човек. Щом всички реват срещу него. Дали е заради комисионната от Грипен?
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Президента, но за да се стигне дотук законът беше глупаво променен по предложение на някои протестиращи. Христо Иванов ще си посипе ли главата с пепел?
72
7
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Който мисли, че неграмотния Гешев става за нещо, може да се върне да си доучи. И не си напрягайте 2те гънки излишно.
71
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Geshev, pokaji go toz visisi pone na nationalnia futbolen stadion i po televisia alljazira ili v planeta musik kak igrae kocek chek chek ili jeno biagai...ili sportni i klasicheski tanci....hudojestvena gymnastika, ninja warrior...musik idol...nali i te imat talanti...hop hop hop...
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някак си не ми вдъхват доверие опонентите му!Не виждам като борци срещу мафията,меките китки Лозан Панов,Калпакчиев,Лалов...особено Главния,който се оплака от повредени спирачки,още преди да ги срежат..По-скоро те играят с подземието,и сега са подскрежени,след като Баневи,Стайкови и Арабаджиеви си почиват активно при Бай Ставри-:)))
69
22
 
11
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Щом толкова Румен радевци, Христо Ивановци и Цветан василевци заедно с комуноидите "ривът" срещу този Гешев значи най вероятно е свестен човек. Тези не понасят нещо свястно около себе без да го Сигурно им напомня на един друг Гешев дето беше вербувал цялото БКП преди 9ти септемри а после ки командваше със компромати включая и Тодор Живков.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам *** като прочетох тука фактите по долу и аз мисля, че ДБ направо могат да поискат медал, кво се излагат да искат извинение ха, ха
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нидялко Нидялков е гуруто на Боко. Нидялко е "Распутин" на ГЕРБ. Градските десни били леви деца на комунисти.А левите деца на комунисти, били десни.
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагъл и много арогантен "уважаван" човек
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на улицата само готините ли или всички дето ги е страх от Гешев:)))
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕШЕВ, ТИ СИ! ДЕН СЛЕД ИЗБОРИТЕ ФАНДЪКОВА&ЗДРАВКОВ РАЗРЕШИХА ДВА НОВИ НЕБОСТЪРГАЧА ПО БУЛ. ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ!ИЛИ ВИКАШ - ТИЯ СА ПОД ЛИЧНАТА ЗАКРИЛА НА ШЕФА ТИ!
63
2
 
10
 
! Отговори
Васко снажния преди 4 години
абе нема ли авджии бе. Голем глиган се е готви да опоска де що има. Бой!
62
4
 
29
 
! Отговори
:) преди 4 години
Хайде на улицата ако не искате Мафията да властва още 7 години, да сме най-бедните в ЕС, най-корумпираните и да слугуваме на Пеевски под репресиите на избрания от него Главен Мафиот.
61
3
 
3
 
! Отговори
Готин преди 4 години
Първо се научи да пишеш на кирилица, пък после отиди на училище и накрая сам ще се усетиш какви глупости си писал някога