Борисов от МС: Дано не се окаже, че трагедията в "Пирогов" е от цигара

Премиерът благодари на МВР и пожарната за реакцията им
27 ное 2019 11:25, Красимир Ангелов
74
Борисов от МС: Дано не се окаже, че трагедията в "Пирогов" е от цигара
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дано не се окаже, че причината за взрива в "Пирогов" е запалена цигара, заяви премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Още по темата
Премиерът благодари на дежурния екип, на МВР и пожарната. "Благодарност за това, че са живи обгазените хора", допълни Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът обяви още, че правителството ще гласува 200 000 лева хуманитарна помощ за Албания, която бе ударена от силно земетресение. Борисов отново изрази своите съболезнования за жертвите на трагедията.

"Подготвили сме и пакети при необходимост, екипи за разчистване. Не бива да ги оставяме сами и затова гласуваме тези средства и имаме готовност с жива сила и техника", обясни министър-председателят.

В началото на днешното правителствено заседание Борисов помоли за минута мълчание в памет на Стефан Данаилов. "Моля за мълчание в памет на Стефан Данаилов – добър приятел, голям мъж, голям, актьор, голям човек. Мисля, че загубата е действително голяма за българите, защото той беше обичан човек", посочи министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Изтекъл кислород не се взривявя.Всеки горим матереал,пропит с кислород ускорява процеса на горене в пъти,но това не е взрив.За да се стигне до взрив кислорода трябва да влезе в съприкосновение с друг агент,например водород,ацитилен,азотни нитрати,фосфорни смеси и т.н.
61
0
 
2
 
! Отговори
do 59 преди 4 години
А виждал ли си как гори нещо в среда от кислород?Ако видиш-ще се уплашиш,гарантирам ти!
60
0
 
1
 
! Отговори
Инструктажът преди 4 години
,,Газ без мирис, безцветен, незапалим. Окислител. Ще ускори горенето и ще увеличи риска от пожар и експлозия при контакт с горими или запалими материали. Нетоксичен. Продължителното вдишване на високи концентрации причинява кашлица и увреждане на белите дробове. Използвайте и съхранявайте при температура не по-висока от 50 С. ,,
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой заспал с цигарата Започнал пожар,последван от взрив от кислородната инсталация?Последвала е човешка трагедияА най-вече трагичното е, че разследванията се правят по телевизора.Разбрахме,че у нас ,,всеки е виновен до доказване на противното, без Борисов,Нинова и Манолова. Радев също е безгрешен,,
58
1
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
""Детската педиатрия ..,,??!Добре че е само ,,детската педиатрия,,.Дано не подхванат и ,,женската гинекология,, , че лошо ни се пише.После може да загазят и тези с ,,мъжката простата,,.Абе хейт да става.
57
1
 
4
 
! Отговори
Стани 6ЕФ преди 4 години
вече и за пожарникар не става
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След спирането на горенето на горива ще се вдигне много кислорода от растенията. Опасно е, трянва кислорода да се унищожава и намалява чрез горене и да се превръща във въглероден двуокис.Най-новите екологични мерки на Европейския съюз ще бъдат за намаляване на опасния газ кислород. Някой трябва да ги подсети. Например - Грета Тунберг е добра за новата глобална тревога за климата от кислорода.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кислородната бутилка, с която се работи била ли е устойчиво закрепена за да се предпази от падане. При започване на работа вентила се отваря бавно и се затваря веднага след свършване на работаКислородните бутилки се пазят от замърсяване и особено от масло -елементарно и безопасно.
54
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Пушенето убива!
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със запалена цигара можеш да запалиш къща, но не и кислород. Той само поддържа горенето.
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Борисов за всяка една простотия в България ли се изказва , каквато Държавата такъв и Министъра , после що били каквали насила християнизирано Племе на Борис 1 от Византия
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира сеСега ще обвинят някой алкохолик или ментално увреден старик...Не е от това, че в Пирогов техниката е от преди 50 години...Пари за Мерцедеси на депутатите нали има...
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоша комунистическа стена съборила се е от старост и е паднала върху кислородната бутилка и тя е гръмнала демократичната кислородна бутилка. Демократичните кислородни бутилки искат демократични неолиберални стени.
49
2
 
16
 
! Отговори
МАГА преди 4 години
А защо има кислородни бутилки в стаите, не трябва ли да са в мазата и там по едни тръби и килорода да достига където му е мястото. Да не се окаже, че някой пак не си е свършил работата.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко трудно може да е да проверите процентното съдържание на азот в кислородните бутилки
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Nitrox"- кислородно-азотна смес за дишане с повишено съдържание на кислород отколкото в атмосферата.
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за кислорода, няма да го коментирам. Просто паднах от стола.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е и какво ще роди кратунков ако е от цигара
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кислородна терапия се прилага само медицински кислород освободен от всякакви газообразни примеси. Поне ,преди години имаше строг контрол и строги правила за ползване.
43
2
 
26
 
! Отговори
V преди 4 години
Да му дадат научна степен на тиквата .Измисли нов термин в науката .Обгазяване с кислород :))) Това е като тъмната материя . Всички учени говорят за нея ,а никой не я е виждал :))) Тиквата е за нобелова награда .