Политолог: Петков още не може да сплоти екипа на МС

Не смятам, че липсата на опит е фундаментален проблем, заяви Асен Агов
44

"Видяхме онова, което очаквахме да видим - празнични дни. Истинската работа в България започва след Ивановден. Няма какво толкова да се е случило, освен злополучния мораториум и времето, изгубено за решението за "зеления сертификат", каза журналистът Асен Агов в студиото на Денят ON AIR".

"Не мисля, че сме видели глупости, колкото ентусиазъм. Ентусиазмът може да изглежда глупав на моменти. Сляпата вяра на много хора им изглежда наивна, определено има такъв елемент в "Продължаваме промяната" и хората, които ги поддържат", посочи журналистът Ружа Райчева.

Според нея мораториумът е бил много хитра хватка от страната на опитните в залата. А причината управляващите да се подхлъзнат е, че са били неопитни.

"Виждаме едно трудно владеене на ситуацията от страна на министър-председателя. Той още не може да сплоти екипа на МС. От друга страна, иска да бъде свръхдемократичен и да не поема изцяло контрола върху управлението на страната. Виждаме саботаж от страна на ГЕРБ от всички посоки и по всички теми. "Изчегъртването" не е било достатъчно. Има много работа в това отношение, говорим главно за службите за сигурност", заяви политологът Георги Киряков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му промяната ще се забави, заради неопитността на управляващите и съпротивата, която се оказва от администрацията.

"Не смятам, че липсата на опит е фундаментален проблем. Всички сме били неопитни, когато сме влезли в политиката. Има потенциал, защото това са интелигентни млади хора, повечето от които са добре образовани", смята Агов.

"Мораториумът е противоконституционно действие. В крайна сметка и премиерът каза, че може би е полезен този мораториум, но няма да отиде до март. Този ход е много злополучен. Беше непочтено от страна на ГЕРБ", добави Агов.

Каква е ролята на президента Румен Радев в коалицията?

Според Асен Агов трябва да се съчетаят усилията на "Продължаваме промяната" и на Радев, за да се случи промяната. "Тук президентът би трябвало да бъде опора и да предприеме действия да се разрешат проблемите на България", посочи той.

"Петков е човекът, на когото се падна "горещият стол". Ролята е трудна, особено за човек, който няма политически опит. Той гледа на България като на фирма, проект, който трябва да вкара в релси", смята Райчева.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като са неопитни да са си стояли у дома. Кой ще ги чака тепърва да се учат. Министерсият съвет и НС не са училища, а места, където прилагаш знанията си. Никой не ги е подхлъзнал, да са мислили. Да не е забавачка Парламента.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ококореното с двата успоредни кремвиша под оперирания нос - нема геле. За да минети по меко не беши по-разумно да си извади по 4-5 горни и долни зъба и да кара на гол венец
31
0
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Нарича се класова омраза. И никак не е абсурдно. Към крадците и измамниците, предателите, подлеците изплували при прехода.
30
0
 
5
 
! Отговори
toti преди 2 години
ама много разбирачи в тая телевизия,но нула ефективност
29
3
 
8
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Водещата си е извикала удобни за нея коментатори,явно антисистемни и анти ГЕРБ изпълнители?!Когато управляваше Борисов,се скъсваха да канят опозиционери,много пъти даже не присъстваха хора от герб в предаванията?!Това говори,че медиите са собственост на задкулисието,което събори ГЕРБ чрез ПУЧ и сега се чудят как да управляват с тези куци м,агарета Кирчо и Кокорчо?!А на единия тър,мък му се струва,че малко били чегъртали!Ами като не ви стават пилотите,изчегъртайте стюардесите,ТЪ,ПАНАР!!
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
асан агов, ти от кое гробище изникна?
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всяка Държава в Европа правителството се оценява по това как работи в полза на хората. При нас едно абсурдно мразене по политически причини без да се замисляме за последствията. Има една приказка, не е важно котката бяла ли е или черна важното е да лови мишки. При Борисов имахме спокойствие и нормални цени. Единствено се повишаваха пенсиите и заплатите. Да ама не. Трябваше ни мизерия и си я получихме. Честито на всички.
26
1
 
4
 
! Отговори
ТеОкрадохаБълфария преди 2 години
Аго е заприличал на мумифицирана бабичка,което означава,че наближава денят,в който ще получи еднопосочен билет и ще заеме най-достойно и почетно място в Казана,при другарЕте от СДС-Шайката.
25
4
 
10
 
! Отговори
Кукуругууу! преди 2 години
Абсурдът Кико Коня - премиер ще излезе през носа на-вече на обикновения българин ! Но пък обикновения българин сам си избра чашата с отрова ! Страданието ще бъде основното усещане на суверена през следващите месеци ! И то ще продължи докато имаме един Зелен чорап на върха на държавата и един нескопосан пърч за премиер !!!
24
1
 
11
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 2 години
Циркът в България набира сили и скорост ! Скоро и бебетата ще започнат да се изказват как да управляваме цирка "България" .
23
0
 
10
 
! Отговори
Няма съпротива! преди 2 години
Всичко е изчегъртано и няма кой да работи в администрацията! Това е истината! Някога харесвах Киряков, но и той се оказа върти опашка!
22
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политолог който говори в полза на ГЕРБ е шпионин на настоящите управляващи в Русия и Турция.Те им плащат доходите.Направете проверка на този политолог от къде са му доходите.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще ни показвате шпионите на Путин.Повечето са или социолози или политолози или анализатори Има ги и като учени в БАН.В цялата държава.Спрете да ги показвате.Дайте направете лустрация.В С Македония ,за която постоянно пускате постоянно лъжлива информация,отдавна направиха лустрация.Докато не видим хора от ГЕРБ в затвора и Гешев,значи нищо не е постигнато.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи му Аго,да му стане драго.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕХ РУЖА, РУЖА- БЪЛГАРИТЕ СЕ НАУЧИХМЕ ДА СЕ ВГЛЕЖДАМЕ ПО НАДЪЛБОКО В ПРИКАЗКИТЕ НА ГОВОРЕЩИТЕ- ЗАД ВИЗИЯТА НА КЛОШАР ТВЪРДЕ ЧЕСТО СЕ КРИЕ МИЛИОНЕР, КОЙТО ТРУДНО МОЖЕ ДА ОБЯСНИ КАК СЕ Е СЛУЧИЛО ТОВА И ТЕ НА ТАКИВА ИМ ПРЕЧИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, ЦАЦАРОВ- ПОГЛЕДНИ БАЩА СИ! МИЛИОНЕРИ КОИТО ОБИКНОВЕННИЯТ НАРОД НАРИЧАМЕ ЧЕРЕПИ. А КОЛКО Е ИНТЕЛЕКТА НА ЧЕРЕПИТЕ, ЛАКЕИ НА КРЕМЪЛ- САМО ЩЕ ЦИТИРАМ ДУМИТЕ НА ЕДИН МИЛИАРДЕР ПРЕЛИТАЙКИ НАД БГ ЗА ДУБАЙ- АЗ НА ТАЯ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА НЯМАМ ДА ДАВАМ НИТО СТИНКЪ
18
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да правителство е далеч от перфектно, но алтернатива няма. Герб и дпс са просто ужасна опция, те са тези които години са спирали доброто развитие на държавата, крали са и то адски много. Поне година им трябва на новите за да разгърнат потенциала си.
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство е вредно за България. Каква е тая коалиция между ДСБ и БСП??? Не е редно някакво чуждо посолство да се бърка във вътрешните ни работи.
16
1
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Проблемът при евреите е,че напреки омразата им към нас,не могат да се понасят помежду си. Разбирате,надявам се. Когато евреин и евреин се избиват,единственото,което може да ги спре за малко,сме ние. Обединяват се срещу нас,но хаотично,защото нямат човешка култура. Ето затова евреите и няколкото им религии не могат да доминират над Трако-Келтското ни съзнание. Те не са живи същества.И Петков,и Борисов,и Корнелия Нинова,и Вагенщайн,и Коен,и Леви,и Сюлейман Паси,и Доган са все евреи на хаоса!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Кирчо му личи бизнес ученето в Америка - големи приказки и чувството, че всичко ще стане само с козметики. Без АЕЦ, електроенергия на какви цени ще имаш? Нали искате да се минава на електромобили!? Тях с "гръмотевици" ли ще ги зареждате? Навсякъде тези, които правят непопулярни мерки го отнасят. Черните полковници в Гърция от островни селца са направили дъжава, че после да дойдат комунистите Папандреувци и всякакви, че да се бият в гърдите.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчакайте първо да направят 5-6 тунела и още 2-3 моста над река Дунав.