НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море

Командирът на Военноморското командване на Алианса е във Варна
10 май 2022 12:00, Елка Василева
162
НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море, каза при посещението си във Варна командирът на Военноморското командване на Алианса (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт. Той бе посрещнат с официална военна церемония пред Щаба на Адмиралтейството от командира на българските ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

При визитата на вицеадмирал Блънт акцент в разговорите ще бъде сигурността в Черно море, обясни Михайлов. По думите му двамата ще посетят Военноморския координационен елемент в базата във Варна. Ще бъде уточнено по какъв начин да се осигури по-добра координация между всички държави членки на НАТО в Черно море.

Солидарността в тези трудни времена е важна и искам да уверя, че НАТО остава обвързан с Черно море и региона, допълни вицеадмирал Блънт.

Той каза, че координацията в акваторията е много важна и българските ВМС, които са много способни, играят голяма роля за нейното постигане.

Блънт посочи, че няма как да сподели какви са оперативните планове на Алианса, но увери, че НАТО не планира да остане задълго извън Черно море. Той изрази задоволство от възможностите и способностите на Военноморските сили на България, Румъния и Турция.

Блънт допълни още, че ревизия на плановете на НАТО се прави всекидневно, съобразно обстановката. „Разполагаме с подводници, кораби и самолети и ежедневно адаптираме тяхната програма и схема на маневриране“, обобщи Блънт.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адмиралче факано, значи ли, че ще потъпчете решенията на Конвенцията от Монтрьо?За вас никакви договори нямат стойност! За вас ще важат Искандер, Оникс, Гранит, Циркон, Кинжал и шестте супертихи подводници! Е, има и други средства!
119
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм, че много от вас нито са били в Украйна нито в Русия. А за казарма да не говорим. И затова си пишете глупости.
118
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой от къде е? Кръгом, бегом марш.
117
22
 
7
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Виждаме какво става с държаяите извън нато, русия ги атакува и разрушава. Страх има само от нато дори малка естония не смее да нападне
116
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест ще се включва във войната.Ами Бог да ни е на помощ тогава
115
23
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
НАТО като ескалира конфликта какво ще спечелим ние от това, това е глвният въпрос. ----////------ Конфликтът няма да ескалира, а щв деескалира. Ако не сте разбрали от вчерашната тирада на Путин, повличат се назад с избити зъби и ще разчитат на следващ рунд след няколко години. Тепърва санкциите ще трябва да се обесточават, за да се платят разрушенията, които любимците ви причиниха на икономиката на ЦЕЛИЯ СВЯТ.
114
28
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Путин на парада каза, че войната не трябва да продължава дълго и да не ескалира. Следователно НАТО трябва да му помогне с два-три шамара да си седне по-бързо наду пето. Крайно належащо е инсталирането на минимум две наземни бази на ПРО, подмяна на радарите за далечно откриване и две дежурни ракетни фрегати на натовски държави,, желателно САЩ и/или Великобритания.
113
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 106 - моя фиш не показва колко вади един тр_ол. Виж за твоя не знам, явно се убиди нещо, така че е ясна работата. А относно НАТО и статията трябва да четеш между редовете. Ясно е, че в статията не пише, че НАТО ще воюва с Русия, обаче реално го прави в Украйна, както и е ясно, че Русия нямаше да напада Украйна, но я нападна. Аз си позволявам да пиша срещу Русия, но на теб шефовете няма да ти позволят да пишеш срещу НАТО, защото няма да има заплата за теб... :) ...Хайде със здраве!
112
4
 
7
 
! Отговори
Да питам за един преди 2 години
приятел: къде са нашите кораби, които ще ни защитават??? Имаме си съседи с добри бойни кораби и при това са в НАТО-Румъния и Турция. Не ни трябват други!!! Искам си съседите!
111
1
 
18
 
! Отговори
Сега преди 2 години
Само него не бяхте завладели а самолети кога?
110
4
 
28
 
! Отговори
до 141 преди 2 години
Като ти чета простотиите съм убеден че ти на никакво море не ходиш
109
7
 
48
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
В Черно море-само черноморски държави.Други навлеци нямат работа в Черно море.
108
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е море, а руско-турско езеро. Там не съм стъпвал повече от десетилетие. Белите хора ходят на Бяло море.
107
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кю.Пропуснал си един завод за производство на памперси с патока Доналд кук и сини корабчета.
106
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато иска фа. Гризне дръвцето натам отива
105
12
 
12
 
! Отговори
НАТОМЕН преди 2 години
Ще стигнем до Тюмен !
104
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.ест смята да начупи чайниците на колхозниците.
103
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 126/135 "Русия не е група ислямисти по джапанки." Не е, тя е група нацисти по ракетки, с ислямисти по джапанки за "специални операции".
102
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На път да да решат проблемите на морския ни туризъм!!
101
33
 
8
 
! Отговори
Капитан Петко преди 2 години
Хайде братушките от НАТО да потопят още руски гемии както потопиха Москва :)