Йотова: Всяко време има своите битки, нашата е за просперираща България

Тя участва в отбелязването на 146-годишнината от Априлската епопея
16
Йотова: Всяко време има своите битки, нашата е за просперираща България
Снимка: Прессекретариат на президента

Априлската епопея не е само история и памет, която предаваме на децата си. Тя е и отговорност към историята, която пишем днес. Всяко време има своите битки. Нашата битка е за просперираща България, в която има справедливост и равноправие, в която всеки българин живее достойно, а не се чувства захвърлен извън борда. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на тържественото отбелязване в Дряновския манастир на 146-годишнината от Априлската епопея.
 
„Незабравими са деветте дни на Дряновската епопея. Многочисленият враг спечели, но не успя да победи свободния духом български народ, който възкръсна от саможертвата на героите“, изтъкна Йотова. В словото си тя посочи, че в своята дълга история българският народ е оцелявал в храмовете на вярата, в манастирите и църквите, където са се родили българската писменост, книжнина и култура.
 
„Героите на Априлското въстание не са анонимни, имената им със златни букви са записани в епопеята на незабравимите“, подчерта вицепрезидентът. „Тези герои ни завещаха силната родова памет. Българската свобода не се роди случайно, запали се в тъмните робски векове от искрата на православната вяра, премина през образованието и културата и избухна в огъня на национално-освободителното движение“, посочи Йотова.
 
По думите й много малко народи по света се гордеят с такава славна история. „България не е малка, с една от най-дългите държавнически традиции е. Дадохме на славяните писменост, на нашите букви пишат над 300 млн. души. Да пазим тази идентичност, да се гордеем с нея и да реагираме на всеки, дръзнал да пренаписва историята“, призова вицепрезидентът.
 
Илияна Йотова присъства на панихида в храм „Св. Архангел Михаил“ и поднесе венец пред Паметника-костница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Йотова,вашата битка е да стоите още пет години на върха на властта и да цоцате,да цоца те,да цоцате....Какъв просперитет те е патил при това отчайващо положение в страната ?!За да си доволна и с такова високо самочувствие значи имаш някакви странични тлъсти доходи ?! Добре за теб ,ама ние,плебса,де, нямаме !Така,че не ни говори за просперитет и подобни бленувани сънища !!!
10
0
 
6
 
! Отговори
говорителката на Пър преди 1 година
Говорителката на Първанов, бодигарда на Тато, абе няма нужда да продължаВАМ. То си и личи как живеем....
9
8
 
1
 
! Отговори
отговорност преди 1 година
Хората, които правят неща, ще ги познаете по отговрността която носят. Абе онзи Борисов и компания още ли са на свобода. Гешев на 18 опива ли си? Или ВСС ще се прави на депресиран?
8
0
 
9
 
! Отговори
ГОВОРИ ЗА СЕБЕ СИ преди 1 година
тАЗИ ГОВОРИ ЗА СЕБЕ СИ. Не знам в позицията си на ....да е направила нещо за просперитета на хората. И когато говориш за България, това са хората в нея. Много отблъскваща жена. Няма морал...личи и отдалече.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно й е на червената Йотова да критикува. Но тежко на онзи, който трябва да носи отговорност в условия на непредсказуеми външни кризи !
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От човек на Сорос просперитет за България не чакай!
5
1
 
10
 
! Отговори
Диетолог преди 1 година
Тази семпла женица води яка битка със свинското и мезетата ! Личи и ! А българинът ще води яка битка с цената на тока, цената на олиото, цената на бензина, цената на........ толкова много неща !!! Честита промяна ,мъдурковци !
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... някога, но не сега...
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унгарски евродепутат: "Правителството на България е решило да срине държавата и икономиката ѝ, става опасно за ЕСЕдни продали се на САЩ измамници рушат интересите на ЕС, опитват се да разрушат всички търговски връзки между ЕС и Русия в полза на частните си интереси. Тези хора в момента управляват България, а премиерът на тази страна може да се окаже и гражданин на Канада, същата тази Канада, за която вече на всички е ясно, че имат военни офицери в Украйна, добавя Ерно Шалер Барош.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вашата битка беше за мандат и власт
1
1
 
19
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Българите госпожо, се борят за просперитет вече повече от 1300г. ,,Малко,, ни писна все да чакаме ,,по доброто,,....