Политиците оставили доверието на хората да изтече в канала

Уроците от миналото не били научени
Обновена: 8 юли 2022 10:47 | 8 юли 2022 10:45, Камелия Цветанова
69
Политиците оставили доверието на хората да изтече в канала
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Управляващите политически сили години наред не си дават сметка, че погубват най-важната, безценна и незаменима стойност в обществото – доверието. Това заяви председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански в декларация от името на парламентарната група, цитиран от БТА.

Още по темата

Той коментира, че по-голямото обществено доверие подобрява спазването на разпоредбите и събирането на данъците. Доверието също така дава увереност на потребителите и инвеститорите, което е от решаващо значение за създаването на работни места и функционирането на икономиките в по-широк план, отбеляза Каримански.

Депутатът от ПГ на ИТН заяви, че уроците от миналото не са научени. Той припомни, че когато партията с лидер Иван Костов е спечелила голяма подкрепа и мнозинство, всички са си мислели, че ще управлява два мандата.

„Когато дойде Негово величество цар Симеон Втори с толкова ентусиазъм и желание отново за реформи, справяне с бедността и догонване на средноевропейския начин на живот, той имаше отново всички ресурси, но втори мандат не достигна“, припомни още Каримански.

Той посочи, че след това е последвала „10-годишна кома“ до днес, когато, по думите му, надеждата е била поставена в „прекрасна маркетингова опаковка“ за бърз икономически растеж, реформа в правосъдната система, нулева толерантност към корупцията, превръщане на България в световен финансов хъб.

Каримански заключи, че е „цинично“ как през годините политическата класа в България е оставила доверието на хората „да изтече в канала“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Нина преди 1 година
Разликата е, че сегашното правителство не загуби доверието на хората и не беше свалено от народа, а от шайката, в която отдавна никой не вярва. И как точно ИТН се изказват за доверие, след като успяха за по-малко то 2 години да излъжат избирателите си толкова зверски и безскрупулно, че да изгубят шанса си изобщо за влизане в следващия парламент. Няма такова падение като тяхното, по-добре се скрийте.
61
0
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 1 година
Учиндолското Сакато нищожество вече е в канала! Само че, не е достигнало дъното на сарайската клоака, понеже инвалидната му количка заседнала! *** Хаджи Тошко и Джебчията Балабана се напъват да я оправят, ама не се получава! Така че, Сактият и двамата му най-верни лакеи остават заседнали в канала и пищят от ужас, понеже знаят, че там ще останат докато мърдат! Такава е съдбата на палачите и национални предатели - слуги на сарайско-банкянските престъпници! НИКОЙ няма да заплаче за тях
60
0
 
8
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
От където дошли,там и отишли.Само измислени могат да гласуват за комплексари и клоуни.
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ее то бива демагогия и простотия. Абе баьовото вашата партИЯия е като прът в колелото на просперитета на БГ .И с каква наглост се правите на невинни монахини хванати да купуват дълги краставици
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно този Клептомански от партията на Чалгаря е най-добре да си мълчи. Скоро ще го видим в листите на ДПС, защото е много принципен, морален и най-вече е голям "специалист". Ще пенсионират Данчо Ментата и ще сложат на негово място Клептомански. Пък Слафчу нямал нищо общо с ГЕРБ и ДПС?!!!
57
0
 
7
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Всичко което е излязло от канала,рано или късно пак се оттича в канала.Природен закон.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгаря провали три парламента. На четвъртите избори май ще изтече в канала.
55
4
 
0
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Единственото добро и полезно нещо, което направиха ИТН, е че люшнаха и ще се махне по-бързо това некадърно и продажно ПП! Ако останат още 3г. държавата е загинала окончателно.
54
4
 
2
 
! Отговори
ЧЕРЕПИТЕ СА ДОВОЛНИ преди 1 година
БЪЛГАРИЯ ИЗТИЧА В КАНАЛА, УМНИТЕ ОКОКОРЕНИ СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА А ГЕНИИТЕ В МИН НА МВР И ПРАВОСЪДИЕТО НИ ВЪРНАХА В МУТРЕНСКИТЕ ГОДИНИ
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***! Точно ИТН хвърлихте поддръжниците си в канала!
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно ИТН да говорят за доверие, след като провалиха три парламента.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ааа виж как си знаят, че са неегодници и си праят другарска самокритика - иначе гоуми го дават...
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ИТН няма нито срам нито ги е грижа за доверието. Нагли и безочливи слуги на ГЕРБ-СДС-ДПС
49
2
 
0
 
! Отговори
Последни Новини преди 1 година
преди Минути, Шинзо Абе - Умря от Огнестрелната си рана!
48
13
 
4
 
! Отговори
.. преди 1 година
САМО ГЕРБ!
47
2
 
11
 
! Отговори
жалко преди 1 година
Каримански стоеше добре, но вече не.
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румсер влиза във хотела, сервитьорката умрела. Лаки бум-бум, ла ки пара чупара
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИКОГА ПОВЕЧЕ ДОГАН;ПЕЕВСКИ И БОЙКО И ПАРТИИТЕ ИМ
44
2
 
6
 
! Отговори
морски преди 1 година
На есен ли?! Елате да видите строежите по брега.Реки от бетон се леят. Доверие на байГаньо? Забрави забрави!
43
12
 
2
 
! Отговори
Камикадзе преди 1 година
Брей колко страх витае да не би Славчовите да вземат да влязат и в следващия парламент и да развалят сметките на статуквото и канадците от Харвардските курсове, и отново да им лази по нервите. То това което се случва сега с ПП-то беше замислено да стане с бригадата на дългия, ама той излезе Учиндолски тарикат и не се върза да го играе камикадзе... :-). Върза се само на внушенията че трябва да помогне при 3-тите лански избори и се усети малко късничко което може и да е края на бригадата му...