Франсоа Оланд: възходът на един антигерой

"Смятаха го за податлив и неопитен, но той спечели доверие"
Обновена: 23 апр 2012 08:52 | 23 апр 2012 08:08,
44
Франсоа Оланд: възходът на един антигерой
Франсоа Оланд Снимка: Reuters
Смятаха го за податлив и неопитен. Той прояви последователност и спечели доверие. Фаворитът за нов президент на Франция Франсоа Оланд успя да извлече капитал от недоволството срещу досегашния президент, като заяви,че мечтае за "нормален" президент и заклейми бруталния стил на Никола Саркози, предаде Франс прес. 
 
Кандидатът на социалистите предлага алтернатива на Саркози и дава надежда за победа на левицата за първи път от две десетилетия. 
 
"Следващият държавен глава трябва да бъде всичко, което не е Никола Саркози", изтъква Оланд. Той твърди, че се различава по всичко от "хиперпрезидента, който според него е успял да изправи едната половина на Франция срещу другата. Оланд е антигерой, както го нарече испанският вестник "Паис".
 
Обещава, ако бъде избран, президентството да бъде скромно за онзи, който го упражнява и амбициозно за страната. За Оланд президентството е символ, а издигането във властта - въпрос на лична воля, посочва АФП. 
 
Неопитността му в управлението не се оказа пречка. Барак Обама също не бе участвал във властта, преди да стане президент, напомня френският кандидат за президент от Социалистическата партия. Роден е през 1954 г. в Руан. Завършва елитната Национална школа по администрация в Париж. 
 
Социалдемократ и убеден европеец, духовен син на Жак Делор, той обещава данъчни реформи и социална справедливост. На въпроса какво се е случило за една година, откакто обяви, че се кандидатира за президент, той отвръща: "Пред вас е същият човек. Преди година бях кандидат, а днес разликата е, че може да стана президент". 
Още по темата
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Франсоа Оланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
neutralnata преди 12 години
a бе те французите ще се оправят ,който и да изберат ,те са на километри далече от България ,тук средната класа не мизерстава като в България ,да му мислят българите,,,,,
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука съзирам пропотипа на Луи дьо Фюнес или на Бурвил.
33
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само болен мозък може да обещава социална справедливост и само болни мозъчета могат да му вярват
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 35 пяли са я три поколнеия , три нещастни поколения , какво като седне работническата класа , освен че ще седне , но не цялата разбира се само изберанниците заслужилите останалата част от нея ще клекне или по точно ще се наведе .
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрахте ли, че политиката се прови от хора, които никой не познава. Политиците са само палячовци, за да си чешаме езиците с тях, докато ни го набутват.
30
10
 
16
 
! Отговори
ИНТЕРНАЦИОНАЛ преди 12 години
Да запеем ИНТЕРНАЦИОНАЛА !!!!!!!!! Работническата класа трябва да измете мутрите,олигарсите,империалисти и всякакви други *** !!!!!!!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 30 ,а ти кои други информациони агенции познаваш
28
1
 
7
 
! Отговори
karla преди 12 години
Edin prezident trqbva da e xarizmatichen, da se otlichava i da bade harakteren s neshto. Sarkozy e interesen,a tozi e skuchen!
27
0
 
29
 
! Отговори
Баш майстора преди 12 години
"Неопитността му в управлението не се оказа пречка."----------------------------------------------------------------------------------------Разбира се, неопитността на политиците не е пречка за тях, тя е пречка единствено за нас!
26
2
 
5
 
! Отговори
tosh преди 12 години
Reuters, ABC, CBS, NBC са собственост на Ротшилд. Прочети за Ротшилд и пак ще говорим. :)
25
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
втори тур 60/40% кръгло в полза на Саркози , така ми се струва , все пак по разумния избор
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като триете 25 , явно се съглсавате с глупостите на 22 , говори много за вас
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
четеш само на РИА Новости нали
22
0
 
16
 
! Отговори
tosh преди 12 години
като видя Reuters не чета статията.
21
2
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Радоста на мюслитата ще...бъде кратка.Разумните и консервативни кореняк французи,милеещи за запазване духът на френската република са повече,от...пришълците иноверци,криещи се зад лозунгите за..демокрация и...толерантност,а налагащи пълзяща ислямизация.
20
14
 
14
 
! Отговори
найси преди 12 години
Има 20.9 % франсета които не са гласували,тези гласове ще отидат за Оланд,дано победи.
19
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КРАИНО ВРЕМЕ БЕШЕ НАЕВРЕИСКОТО ДЖУДЖЕ ОТ УНГАРИЯ-САРКОЗИ ДА МУ БИЯТ ШУТА .ТОЯ ПРЕДАТЕЛ И СЛУГА НА САЩ И ИЗРАЕЛ.ДАНО НА ФРАНЦУЗИТЕ ИМ Е ДОШЪЛ АКЪЛА.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Крайната десница на Марин Льо Пен ще остави Саркози президент на Франция."Това Ванга ли ти го каза?Защото прогнозите са за Оланд. Дори и *** като крайно десните се отвращават от нарциси като Саркози. И като Бочко от Банкя.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"та като си говорим за морал...за разврат .. този има 4 деца само от първия си брак :) "За антикомунистите явно раждането на деца в семейство е развратно неморално деяние!Нищо чудно, че страната се обезлюдява и се изпълни с толкова много гейове. Та и партия си направиха *** жалки!
16
8
 
4
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Крайната десница на Марин Льо Пен ще остави Саркози президент на Франция.51%-49% на балотажа за действащия държавен глава.18% ще наклонят везните.