Путин пусна жп движението по Кримския мост

Русия ще продължи да осъществява такива проекти!
23 дек 2019 15:30, Елка Василева
103
Путин пусна жп движението по Кримския мост
Снимка: БТА

Русия ще продължи и занапред да реализира големи проекти като Кримския мост, заяви президентът Владимир Путин на церемония по пускането на железопътното движение по моста, цитиран от ТАСС.

Президентът откри тържествено внушителния железопътен мост до Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 г., посочва Асошиейтед прес.

Путин пристигна с първия влак от град Керч на Кримския полуостров до континенталния град Таман и така на практика откри движението по 19-километровия мост - най-дългия мост в Европа.

Още по темата

Проектът на стойност 3,6 милиарда долара има за цел да укрепи връзките между Русия и Крим, като засили товарния транспорт и увеличи потока от туристи.

Путин поздрави строителните работници, осъществили проекта. "Вие показахте, че можем да изпълняваме такива мащабни проекти въз основа на собствената си технологична база. Това вдъхва у всеки у нас увереност, че можем да осъществяваме и други такива проекти в бъдеще и непременно ще го направим", каза държавният глава.

Такива инфраструктурни обекти като този грандиозен мост, който вие построихте, ще влияят на цялата икономика, отбеляза той и изтъкна, че днес железопътното движение не се открива, а се възстановява.

Движението на автомобили по паралелен мост през Керченския проток между Черно и Азовско море беше открито през май 2018 г., припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 66 преди 4 години
Хкрементче, този път много сбърка с примера със Суперджета! Краден? Аеродинамиката му е дело на най-добрата школа в света - руската! Конструкцията е на бюрото "Сухой", чиито изделия предизвикват у западняците тремор и изпотяване. Руснаците платиха за наивността си - искаха фюзелажа и крилите да са техни, а двигателите - американски, авиониката и климатиците - френски и т.н. - от всякъде да купят най-доброто! Е, с подлеци да си нямаш работа! Наложи им се сами да правят всичко в къси срокове!
78
2
 
5
 
! Отговори
Сравнете! преди 4 години
Мост 19 км, железата на пилотите - набити на 70 м в земята, построиха сами за 4 г. Вижте и моста "Русский" във Владивосток, с пилони, по-високи от Айфеловата кула, 1 км свободна арка на 70 м над "Източния Босфор", построиха го сами за 3 г.Сравнете с "Дунав 2", построен от испанци за 3 години на място, където малко да спадне Дунава, корабоплаването спира!
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 68Два много бързи шамара и ще ти кръстосам цифките!
76
1
 
2
 
! Отговори
Съвсем сериозен преди 4 години
До иде ред на ГУЛАГиСамо да ми паднеш! Такива стихове ще напишеш, че ще ги издълбаят на мраморната ти плоча!
75
17
 
3
 
! Отговори
иде ред на ГУЛАГ преди 4 години
Блляд водку поркаетсолдат соседи ограбваетминьор уран копаетрабочий нефт помпаеткрестян хомоту опываетстопанка проституираетребьонки да накормяетпенсионер копейку созерцаеткомунист милиони трупваетофшорки да открываетолигарх вехти кхурви поибаетПутин опозицию избиваетпетро-деньги изпирает тадочерки замъци да покупаетнарод да се не разгневяетон интернету запретаеттроль ложи разпространяетфейсбук глупци му верваетрусофиль горло раздирает:За родину, за Путину!(чия родина ***?)
74
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя мост няма да оцелее дълго. Какво прави Бутин с 6 мъже в тоалетната - бута ли им?
73
9
 
4
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Путин викаш е станал регулировчик,маа раце насам-натам в стремеж да пуска и да спира движението :)
72
4
 
20
 
! Отговори
Българин от Германия преди 4 години
А тук в Меркелова Германия най-важния мост с 1 км дължина на Рейн между Леверкузен и Кьолн на магистрала А1 се строи вече 6 години и по него могат само леки автомобили да се движат с 40 км/час
71
4
 
28
 
! Отговори
Констатация преди 4 години
Всеки реализиран руски проект - трън в сърцето на американофилите. Има да чаааакате да падне, но мечтите са безплатни.
70
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия построи мост, а България построи най-големият Исторически парк в света
69
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин построи най големия мост за 4 години, а ние строим хемус от 1971 година...
68
2
 
15
 
! Отговори
До реалист преди 4 години
Кой ти ли ще ги сложиш тия бомби хагахах мишкар
67
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заваряването с тесла е сложна работа то и за това всичко руско е некачествено
66
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Истината 65Руснаците ВСИЧКО могат да си правят, но пред 90-те и те бяха обхваната и от лудостта да си купуват, за да не се "претоварват"!!! Защото тогава, след развала на СССР, западенците уж ги обичаха и им предлагаха всичко да им продават! А сега - санкции!!! Е, сега руснаците се взеха за ум и ПАК ВСИЧКО ЩЕ СИ ПРОИЗВЕЖДАТ!!!!
65
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вечерта ще пусне и на мъжа в живота му
64
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не се чуди розовата или синята ами ходи като Путин на голо с шест мъже в тоалетната
63
22
 
6
 
! Отговори
до 64 преди 4 години
Не стоят на едно място,но железариите им никой не иска да ги купува.Новият Суперджет,гордостта на руската техническа мисъл,никой не го купува и държавата задължи Аерофлот да купи 200 бройки,за да не закрият проекта..Всички водещи технологии в Русия са крадени или някакви реплики на съществуващи.Като започнем от ядрената бомба и самолетът ,който я трансспотира и стигнем до яндекс и в контакте
62
10
 
30
 
! Отговори
българин преди 4 години
Др Борисов.Виж какво се казва проект и как се строи! -:) Велика държава и народ от родолюбци! Слава на Русия!
61
20
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
До АнонименТолкова са напред, че едни обикновени вентили за компресорните станции на газопроводи те не са способни да направят!
60
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
59, руските технологии не стоят на място, а вървят напред. Русия започна строителството на подводници-СПГгазовози. Ще ги използват под ледовете на Арктика.