САЩ: Затварянето на небето над Украйна може да предизвика трета световна война

Това е готовност да се свалят руски самолети, каза Сенатор Рубио
Обновена: 7 мар 2022 06:39 | 7 мар 2022 06:30, Анисия Иванова
155
САЩ: Затварянето на небето над Украйна може да предизвика трета световна война
Снимка: БГНЕС

Сенатор Рубио, най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, заяви пред CNN днес, че зона, забранена за полети над небето в Украйна би означавала "започване на трета световна война".

"Хората трябва да разберат какво означава зона, забранена за полети. Това не е някакво правило, което приемате и с което всички трябва да се съобразявате. Това е готовност да се свалят самолети на Руската федерация", каза той.

Той добави, че според него е "безсмислено" САЩ да продължават да внасят петрол от Русия, който според него се използва за финансиране на войната в Украйна.

Друг сенатор, демократът от Кънектикът Кристофър Мърфи, заяви в ефира на Fox, че според него не е в американски или европейски интерес да се налага забранена за полети над Украйна.

Това би могло да доведе до "сблъсък на двете най-големи, най-оборудвани ядрени суперсили в света - да започнат война директно една срещу друга", пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що му удисват на акъла на тоя наркоман? Разиграва целия свят с дрогираната си кратуна.
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са го измислили украинците как ще стане. САЩ дават на Украйна 50 самолета Ф16 и 20 самолета Ф15 набират пилоти доброволци на запад за тези самолети. Зеленски веднага дава гражданство на пилотите и ги зачислява в украинската армия и небето над Украйна е затворено. Имаше същия вариант за ф35 но те не могат да ползват украинските летища трябваше да ползват полските и тогава Путин се издърви че ще натиска ядреното копче ако Полша си предостави летищата.
117
0
 
1
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 2 години
Днес мартенска зима, утре ядрена. Такъв е живота.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако едни други се страхуваха толкова много преди 80 години, сега от Атлантика и Средиземно море до Урал всичко щеше да бъде трети райх.
115
2
 
2
 
! Отговори
до 114 преди 2 години
До НАГЛОСТ Украинското въздушно пространство НЕ Е РУСКО!
114
0
 
0
 
! Отговори
Майната ви преди 2 години
Някой да каже на дядката, че войната вече е започнала. И да му смените памперсите, кравави смотани! Мирише!
113
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ искали природните ресурсите на Русия!?!Е поне ще се възполват от това обикновените хора. А не както сега само шепа олигарси.
112
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
Новината не е ли за парцала "Блиц". Мисирките нещо се объркаха къде какво да приказват без покритие.
111
4
 
26
 
! Отговори
Илко преди 2 години
Забележете. САЩ внасят петрол от Русия а са производител 1. Това какво ви говори? Не знам кой на кого налага санкции но Американски фирми загубиха милиарди на борсата от обезценяване на акции в руски комплании вследствие на войната. Русия изкупи тези акции на безценица и обяви че ще се разплаща в рубли. Тези обстоятелства не се вързват с широко тиражираните съобщения в медиите. Кой на кого все пак е наложил санкции наистина?
110
7
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Третата световна война започна.
109
15
 
9
 
! Отговори
void преди 2 години
Стига с тези глупости за 3-та световна война... Дори руснаците да постигнат военна победа, то тя ще им струва солено - нито ще е бързо, нито ще е хуманно. В този смисъл те вече търпят загуби, а лансираната теза за фалшивите новини там много бързо ще се изпари след примерно месец, когато няма как да скриеш 20 000 трупа на своите нито кадрите от войната, които рано или късно ще стигнат до всеки в Русия. А санкциите няма да бъдат отменени, тепърва ще се изолира Русия, а позорът - не ми се мисли..
108
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
явно американците нямат топки
107
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чак па 3та... по скоро ще е като бой пред селска кръчма... всички срещу пРосия!
106
13
 
51
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
3000 долара за 1000куб.м. газ.Доволни ли дте от санкцийте? Доскоро го купувахме,по 200-400$ с дългосрочни договори.Това беше,преди САЩ да ни посъветва да развалим договорите,защото са неизгодни.Бай дъ уей,САЩ продължава да купува Руски газ и петрол.Нищо чудно,после да ни го продават на 5на цена.
105
15
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за зомбираните вече не е ясно, че това е война между Русия и САЩ. Война,планирана и провокирана от САЩ, под погледа на целия свят. В съучастие с Франция и Германия. Зареждат с оръжие и подклаждат с насъскване украинците, мирът там не им е цел. Те си искат световната война, за спасят икономиката си. Нямат друг начин. Но защо европейците трябва да плащат за безумието на световните бандити?
104
27
 
13
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
И до къде ще стигне Русия срещу една коалиция, след като повече от седмица се батачи в постсоциалистическа джунгла? Вече си мисля, че нашата армия с трите таксита и един на кон ще стигне до Москва без проиблем, даже може и да я превземе.
103
9
 
13
 
! Отговори
нинджаго преди 2 години
И какво сега?! Ще жертваме Украйна ли?!
102
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тогава ако не сте готови за ТСВ,защо изобщо се репчихте на Русия за Украйна?Изоставяйте всичко и толкоз.Защото именно вие докарайте на Украйна тази беда.Изоставяте я и смятате,че с търговски санкции ще спрете танкове и самолети.След като не искате да водите ТСВ, явно за всички е че сте слаби и разединени .Макрон даже вече ви е предал и то с право.Вие не знаете какво правите и искате.Вчера Блинкен стана за резил в Полша.Искал мигове за Украйна,а не давал ф на Полша.Що за ненормални хора сте?
101
22
 
3
 
! Отговори
пена преди 2 години
Нали на всички им е ясно, че ако Путин е готов за ВСВ3 то тя ще се случи рано или късно. Реално няма да има друг начин да се спре Русия. А те няма да се ограничат с Украйна...
100
33
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
НАТО И САЩ да спчкат Москва с бомби, за да видят какво е да нападаш. Нека изпитат това дето са причинили. Путин да не се крие, а да поеме отговорност за действията си.