Чуков за войната: Засега няма условия за споразумение

Според него Русия няма да се откаже от денациназирането на Украйна
21 мар 2022 14:46, Петя Славова
104


Владимир Путин изложи пред Реджеп Ердоган няколко условия за прекратяване на огъня в Украйна. Сред тях са неутралитетът на Украйна, разоръжаването и взаимните гаранции за сигурност в контекста на австрийския модел, признаването на анексията на Крим, както и на двете т.нар. републики в Донбас.

Международният анализатор Боян Чуков заяви в студиото на "България сутрин", че засега не вижда условия за постигане на споразумение.

"В последното си интервю Зеленски твърди, че Украйна всеки момент ще нанесе тежък удар на Русия и няма да се откаже от Крим и Донбас. Реално обвини НАТО и ЕС, че са го изоставили. Украинският елит не успя да разчете докъде ще стигне помощта. Няма да бъде затворено небето над Украйна. НАТО категорично твърди, че няма да влезе в директен конфликт", обясни експертът.

По думите му, в момента върви втората фаза от военната операция на Русия, а украинските войски почти не се командват от своя генерален щаб и повечето от тях са обкръжени.

"Бандеровците не се предават, продължават да се сражават и най-вероятно ще бъдат унищожени от руската армия. Обикновените украински военни започват масово да се предават. Много от тях се оплакват, че биват разстрелвани от националистите.  Руснаците няма да се откажат от денациназирането на Украйна", подчерта Чуков пред Bugaria ON AIR

Още по темата
. Той цитира френски експерти, според които точно националистите от "Азов" са настъпили червени линии - принуждават ранени руски войници да се обаждат на майките си и да ги карат да манифестират, за да спрат войната. Дадени били и указания за кастрация на пленени руски военни.

Запитан дали страната ни може да поиска да домакинства на преговори за прекратяване на военните действия в Украйна, международният анализатор каза: "България е много малка страна, не сме нито Швейцария, нито Турция. Начело на България не стоят много авторитетни политици, чиято дума се слуша по света".

Според него Молдова е изплашена и иска по спешност да бъде приета в ЕС, считайки, че донякъде ще има гаранция. Приднестровската република пък иска да бъде призната нейната независимост.

"Не считам, че на този етап Молдова може да се опасява от нахлуване на руските войски на нейна територия, освен ако не се ангажира с пряка дейност срещу Руската федерация", отбеляза Чуков.

Той очаква украинските войски да капитулират в рамките на 3-5 седмици, тъй като Украйна вече не разполага нито с огнева мощ, нито със самолети.

Путин би се срещнал със Зеленски само при едно условия, смята Чуков - ако предварително е ясно, че украинският президент ще подпише капитулацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
7
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
84
6
 
3
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Путин не ползва интернет. Крие се в бункера. Каквото му рапортуват на това вярва. Живее в Измислената Страна на Чудесата. Претендира, че денацифицира Украйна. Всъщност се държи като Хитлер, заплашва с ядрена война, което би значело краят на света. Някой друг досега заплашвал ли е да унищожи планетата Земя и всичко живо на нея ? Това политик ли е ? Или изтърван от психиатрията ?
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днешният свят сам произвежда причините за конфликтите си и ги решава чрез смърт и насилие. Причините за една война винаги са икономически и властови. От тази война ще спечели основно САЩ, които са в основата на конфликта. Колкото повече разрушения в Украйна, толкова повече бизнес. И тотална власт над света. Свят, в който основната ценност е личната печалбата, е способен да ражда само войни, смърт и свобода робство.
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски ще се жертва, ако има преговори с Путин и ще го убие по някакъв начин.
81
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#85За Азов и бандеровците не важат правилата за военноплениците.При тях ще има ефективна присъда на място.
80
10
 
4
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
#85За Азов и бандеровците не важат правилата за военнопленивите.При тях ще има ефективна присъда на място.
79
10
 
13
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Какви бандеровци искате да се прадават?Лекувайте се и психичното здраве е важно.Не виждате ли какво се извършва в украйна?Що за болни мозъци пишат тези злобни коментари?
78
1
 
9
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
След кратка справка с Гугъл- Боян Чуков е брат на проф.Владимир Чуков,арабиста.Боян Чуков е офицер (о.р. майор) от външно разузнаване,е български експерт по борбата с тероризма. Бивш дипломат. така че човекът знае какво говори.
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В началото руснаците пущаха пленниците си по живо по здраво но това беше грешка. Относно нацистите нищо не ме учудва те са престъпници и са описани в книгата тихия дон. Споразумение няма да подпишат направо ще има финал. Държат населението като жив щит.
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, той не случайно Путин заяви в прав текст, че бандеровцзите ги чака възмездие за годините зверства. Те са една от основните цели на операцията, това беше заявено още при започването й. На зла круша, зъл прът.
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи кастрации и издевателства на пленени и ранени хора, биолаборатории, К19 разпъване на кръст, живи изгорени хора, санкции и кражби. Кой тук е агресора. Бандеровските нацисти и Западните крадци и фашисти. Но и те ще си платят на лукавия.
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До егати майтапа си ти..
73
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей какъв е тоя Боян Чуков бе. И аз го обърках с Владимир Чуков, който изглежда интелигентен. Тоя е някакаъв друг? Егати майтапа.
72
19
 
9
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Чуков, Чуков, и ти си червена комунистическа издънка! Няма да стане това, което ти се иска - мръсните руснаци ще се провалят тотално. А на тебе мястото ти е в Русия при оня убиец Путин!
71
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после внятен коментар! То досега не бе инфантилизъм, не бе промиване на мозъци! Пробуждане! Отворете си очите и прогледнете каква *** упрпвляв днешна Украйна. Така я управлява, че от днешна ще стане бивша.
70
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
намери се един човек в бг да говори истината да си жив и здрав отвори очите им на тези бг дипломати че са слепи .на тези с лепи дипломати с е извинят за санкциите и да потписват нов договор за газ
69
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва за кастрацията е от видео от официалната им телевизия... тия верно не са хора, Путин прави услуга на цялото човечество, дано ги изтепа до крак.
68
8
 
29
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Колкото до Азов,попаднах на видео,в което бойници от Азов разпънаха на кръст и изгориха жив сепаратиски войник..смятайте за какви *** става въпрос.И това не е единственото такова видео,сигурна съм че има още по-ужасни..
67
4
 
8
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
ОПС,обърках Боян Чуков с проф Владимир Чуков..Както и да е,Боян Чуков е бивша разведка,разбира ги нещата ;)
66
7
 
22
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Знаете ли защо ги кастрират защото искат да затрият славянския народ защото гена ни е много силен. Правили са опити в лаболатории. Както и българите искат да ни затрият. Още бъдете за Злото Америка !