Руският регулатор отправи предупреждение към медиите заради интервюто със Зеленски

Започнало е разследване
27 мар 2022 21:55, Нели Христова
103
Руският регулатор отправи предупреждение към медиите заради интервюто със Зеленски
Снимка: БГНЕС

Руският държавен медиен регулатор Роскомнадзор отправи предупреждение към руските медии заради интервюто с украинския президент Владимир Зеленски.

Регулаторът предупреди пресата, че не трябва да публикува интервюто и че е започнало разследване, за да се установи нивото на отговорност и какъв ще бъде отговорът по отношение на медиите, които са дали интервюто.

Роскомнадзор отбелязва, че някои от медиите, които са провели интервюто, са определени като "чуждестранни агенти" в Русия.

По-рано либералното руско издание "Медуза" обяви, че е интервюирало Зеленски, заедно с телевизия "Дожд" и руския вестник "Комерсант". „Медуза“ и „Дожд“ са блокирани в Русия, а „Дожд“ преустанови всяка журналистическа дейност.

Русия наскоро прие нови закони, ограничаващи начина, по който руските медии могат да отразяват войната в Украйна.

Най-строгият от новите закони срещу разпространението на "фалшификати" за дейността на руските въоръжени сили носи тежки наказателни обвинения до 15 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Спец си по облизване, браво харашо!
52
2
 
2
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
А нашето ДПС в лицето на Кючюк предлага Зеленски за Нобелова награда!!!Тоя който разпали войната с подготовката на 150 хилядна армия пред Донбас, тоя който разви до 30 биолаборатории , та този с Доган и компания ще предлагат за Нобел и то за мир!Догане настъпихте опашката на руския котарак - бял ден няма да видите!Голям будалък сътворихте!
51
1
 
2
 
! Отговори
ми това е преди 2 години
От комунисти-толкоз!Вдлъбната история!Пази Боже от такива некадърници!
50
2
 
4
 
! Отговори
Гавралюгов от Котел преди 2 години
Явно е че Руския СЕМ пипа яко /и така трябва да бъде/ и не се е "размирисал" катокюлотите на . . .трите наши дърти каки !
49
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Жалко Путин ще направи Русия като Северна Корея.
48
8
 
9
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Не разбирам защо спират това интервю!?Аз се опитах да го чета но се отказапх,не защото то е много дълго и на всеки въпрос Зеленски отговоря с порой от думи и недовършени изречения,а защото в отговорите му има някакво безумие ,фанатизъм откъсване от реалността,лудост -така говори или пиян човек или надрусана или който не в ред с главата!
47
6
 
14
 
! Отговори
Morski преди 2 години
Руското мислене от векове е само разрушително!Влагат всички усилия- физически,умствени, психически.. само за производство на по-съвършенното оръжие за убийство!ТЕЗИ ХОРА ГЕННО СА МОДИФИЦИРАНИ ВЕЧЕ!Ако поне половината от тези усилия насочат за благополучието на държавата си и народа си,ще бъдат най-могъщата страна,но не- само бомби, ракети, оръжия!НЯМА НИТО ЕДИН,НИТО ЕДИН СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН РУСКИ ПРОДУКТ И ДА НЕ Е ОРЪЖИЕ!Тази нация се е концентритрала само в разрушението- не в създаването!
46
3
 
10
 
! Отговори
До 86 преди 2 години
До АнонименНай-вече ще се строи до Хитлер, Наполеон, Сталин.
45
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия се превръща в Северна Корея.
44
5
 
21
 
! Отговори
баааа Пена преди 2 години
Русия потъна в комунизма, или може би той никога не си ее тръгвал
43
15
 
23
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Руските танкове са навлезли в Украйна, и тепърва ще стават за пушечно месо! Лесно е да влезеш с танка,но нали ще трябва да излезнат от тях! Най-малко за да идат до тоалетната! Бедна им е фантазията как ще бъдат посрещнати от украинската "любов" към Путин!
42
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По интересно като какъв Зеленюхефски се тъкми да му дадът думата и пианото на Оскарното тържество кэдето да изръмжи " денги давай" докато свири укерската пиеса "я как кокичшмръкльо еднонуйною клавирусу на клавире играю когдо брюке изулис на земле и деригент актует, тактует и глувока набивает"
41
7
 
5
 
! Отговори
bluesky 1 преди 2 години
До Анонимен 80 Не знам кой е основателят на сайта, но видеото не е фейк!
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 Не съм! Мразя насилието върху беззащитни хора!
39
19
 
12
 
! Отговори
до bluesky 1 преди 2 години
Не си гледал видеорепортажите на сайта на ДНР от 2015 и 16та година когато ръсеха бабите и дедовците с бял фосфор внос от ФАЩ!
38
10
 
3
 
! Отговори
bluesky 1 преди 2 години
До Анонимен 67 Няма такива зверове...човек, плаках като гледах!
37
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приготвил съм самовара за армията Z, че не мисля дека шъ съ спрат в Лвов. Като додат даже ще ги насоча към Дондуков 1 и 2 да поразтъркат един, два "Кинжала" там. После ще пием чай под асмата.
36
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелигенцията в Русия е унизена!
35
11
 
11
 
! Отговори
bluesky 1 преди 2 години
До Анонимен 67 Ми добре. Който иска да види другата страна и военните престъпления на бандеровците нека влезе в southfront и като изгледаш видеото, моля те пиши дали съм лъжец! Благодаря!
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички диктатори са корумпирани тирани, продали истината за пари, затова и терора и агресията и др. военни престъпления са единствените им средства за налагане на измамните им идеологии, престъпни режими и задържане на власт,която не заслужават,затова преследват и убиват масово всички по-достойни от тях, които разкриват с истината престъпните им безбожни неморални и нечовешки дела защото след отхвърляне на Бог и моралния Му закон са продали истината и изгубили съвестта и човешко чувство.