Русия няма да изисква от купувачите си на газ незабавно да плащат в рубли

Процесът ще отнеме време
30 мар 2022 17:30, Нели Христова
198
Русия няма да изисква от купувачите си на газ незабавно да плащат в рубли
Снимка: БГНЕС

Кремъл уточни днес, че Русия няма да изисква от купувачите си на природен газ незабавно да плащат в рубли, след като по-рано Москва заяви, че вече ще приема плащания само в националната си валута.

"Плащанията и доставките са процес, който отнема много време", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Миналата седмица руският президент Владимир Путин заяви, че Москва вече ще приема само рубли като плащане за доставките на природен газ за "неприятелски" държави, сред които е и Европейският съюз.

Очаква се утре руското правителство, централната му банка и енергийният гигант "Газпром" да представят на Путин система, която ще позволи плащането на газа да се извършва в рубли.

Запитан за възможността за прехвърляне към рубли на плащанията за друг руски износ, Песков заяви, че това е "идея, която със сигурност трябва да бъде проучена".

"Това е област, в която нашето правителство също работи", добави Песков.

Западните страни наложиха на Москва строги санкции, откакто тя вкара войски в Украйна, като наред с другите мерки САЩ забраниха вноса на руски петрол и газ.

Въпреки това Европейският съюз, който през 2021 г. получаваше около 40% от доставките си на газ от Русия, запази доставките от Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
Ах тиии преди 2 години
Лисицо хитра !
128
0
 
1
 
! Отговори
до 171 преди 2 години
Ти цитираш конструктора на СС18.Но той като ракетен консруктор едва ли знаел,че този който нанесе пръв ядрен удар,ще се моли да има ответен.Той сигурно ще загине от радиацията на собствените си деиствия.Ще умира бавно и мъчително от онкоболести или хронична лъчева болест!Знаеш ли каква е съдбата на Опенхаймер и Сахаров след като са видяли каво са направили? Поинтерсувай се!
127
17
 
10
 
! Отговори
msm преди 2 години
След 5-6 години дори да го подарявате вашия газ, Европа няма да го иска. А тръбите ще се използват за пощенска свръзка със загубената ви държава. Никой не иска агресор за съсед. Вулгарен, лъжлив, примитивен. Ай сиктир!
126
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Песков не се притеснявайте,след това дето свърши армията ви в Украйна никой няма ДА ПОСМЕЕ да купи от Русия нищо.Обзалагам се,че поне 10 години с Русия никоя еврпейска страна няма да посмее никакви отношения с Русия да има! Може да се обзаложим в каквото поискате-евро,долари,франкове,левове,леи,сръбски динари,турски лири.Рубли не съм и виждал досега,та в рубли не приемам облог!
125
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще и на двойни цени да е чуждата газ,но руската не ни трябва!Нали видяхте за какво я използват-за изнудване!Не искаме нищо,нищо ама нищо което идва от Русия!Като гледам картини и клипове от Украйна сериозно си задавам въпроса това хора ли са го направили. и мисля,че в тях нищо човешко не е останало.
124
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То всичко е по-ценно от рублата. Дори тоалетната хартия.
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До борещите се за денацификация чебурашки - ако някой от вас успее да обясни смислено какво е фашизъм и какво нацизъм, ще бъда искрено учуден. Но по-вероятно ще видя само оздачено мучене и чесане под ушанката.
122
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая ще получите тоалетни хартийки, че са по скъпи от рублата.
121
2
 
3
 
! Отговори
Видолаз преди 2 години
А паравоз Кузя ще участвува ли в Биеналето. Да хвърли димна завеса и направи путинската атака невидима.
120
3
 
3
 
! Отговори
Чичо Сам преди 2 години
Толко разбирачи тука .... но и вие като нас (президент)´´´´ си избрахте увреден за премиер-:
119
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има принципи на свободата и демокрацията, които са по-важни от евтиния газ, нафта и олио. Ама чебурашките няма как да го разберат това... Байдън каза: свободата има цена. Едни я плащат с кръв и не реват. А на вас ви вдигнаха олиото с два лева и сте готови да целувате на кремълското ченге... краката.
118
10
 
4
 
! Отговори
диф руснак преди 2 години
по-добре ЕС да почне да купува Рубли!!!
117
6
 
6
 
! Отговори
Кажи си Вова преди 2 години
И като свършат парите, кой ще даде заеми на Расийка? За едно пръдднало русначе питам.
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майкал Чорнии чеченеца . Така даваше без пари. После идва с рекетьорите и взима всичко.
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 143 - точно така, САЩ и Европа ще изчезнат, а рублата ще стане световна валута. Залагай веднага панелката и обръщай всичко в рубли - гарантирано удвояваш капитала за един месец!Чебурашките съвсем изперкаха...
114
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песков говори като М. Потници. Дава ти без пари , а после идва с калашника и ти го иска тройно
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 135. Русия била житницата на света , Ама на Ужким е ! Ако България, Украйна не даваше пшеница нямаше да има.
112
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песков като президент на фирма ли е да дава без пари. Или само бърбори и , кои са тия фирми? Без договор и собственик не се взима. Няма я вече руската държава и олигарха да ти бута аванта . След това да те рекетира двойно и тройно. България помни М. Потници от Чечня и разни други
111
8
 
10
 
! Отговори
Възраждане на СССР преди 2 години
Много хитър ход от страна на Русия. В момента рублата е евтина. Ще изчакат курса и да се вдигне и тогава ще почнат да дерат кожи. За пример в момента си купуваш нещо за 1 евро в рубли. По днешния курс дължиш 100 рубли. Но не плащаш веднага. След 3 месеца обаче 1 рубла е 1 евро... И Тогава ти казват плащай го в рубли.. и ти даваш 100 евро за нещо което струва 1 евро.. Шах и мат с пешката.
110
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ти даде , даде. И като нямаш договор . Ще ти се появи с калашника . И ще те обере. Руснак договор не спазва.