Русия: Унищожен е склад за боеприпаси в украинска военновъздушна база

При нападението са унищожени и изтребител МиГ-29 и хеликоптер Ми-8
9 апр 2022 17:41, Анисия Иванова
85
Русия: Унищожен е склад за боеприпаси в украинска военновъздушна база
Снимка: БГНЕС

Руските сили унищожиха склад за боеприпаси на украинската военновъздушна база Миргород, съобщи агенция Интерфакс, като се позова на руското министерство на отбраната.

При нападението са унищожени и изтребител МиГ-29 и хеликоптер Ми-8 на украинските ВВС, посочи говорителят на военното ведомство Игор Конашенков. Базата Миргород се намира в Полтавска област, Източна Украйна.

Конашенков добави, че е унищожен голям склад за боеприпаси и в района на град Новомосковск в източната част на Днепропетровска област.

Днес украинските власти призоваха гражданите в източната част на Луганска област да бягат от руските обстрели, след като бе съобщено, че над 50 цивилни, които са опитали да се евакуират с влак от съседна област, са загинали при ракетен удар. Русия отрече да е нападала мирни граждани.

Областният управител на Полтава Дмитро Лунин заяви в социалните мрежи, че при руския удар по Миргород са ранени двама души и са причинени "значителни щети".

На 2 април Лунин съобщи, че при руски удар в района на същата база са нанесени щети на самолетна писта и резервоар с гориво. В днешното си изказване Конашенков заяви, че Русия е ударила 85 военни цели в Украйна, включително два командни пункта, три ракетни установки, четири самоходни гаубици, склад за боеприпаси и два логистични склада.

От 24 февруари руските сили са унищожили 650 летателни средства, включително самолети и хеликоптери, и над 2000 танка и бронетранспортьора на украинските въоръжени сили, посочва Конашенков.

Ройтерс,който цитира информацията на Интерфакс, отбелязва, че не може да потвърди достоверността на данните, които съобщава руската страна.

По оценки на украинското министерство на отбраната от началото на инвазията са убити 19 100 руски военнослужещи, а Русия е загубила 705 танка, 1895 бронетранспортьора, 151 самолета и 136 хеликоптера.

В четвъртък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва е претърпяла "значителни загуби" в Украйна. При последното осъвременяване на данните за жертвите си, което беше направено на 25 март, руското министерство на отбраната посочи, че от началото на кампанията са загинали 1351 руски войници, а 3825 са били ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.