YouTube блокира канала на руския парламент

Захарова: Компанията сама подписа присъдата си
9 апр 2022 17:23, Анисия Иванова
70
YouTube блокира канала на руския парламент
Снимка: Pixabay

YouTubе блокира канала на телевизията на руската Дума "Дума ТВ", която излъчва на живо парламентарните заседания. Мярката предизвика бурни реакции от страна на руски официални представители, които заявиха, че най-популярната в света платформа за видеосподеляне може да бъде санкционирана за това си действие, предаде Ройтерс.

Днес в YouTube се появи съобщение, че каналът на Думата е "премахнат заради нарушаване на Условията за ползване на YouTubе.

YouTubе, който е собственост на компанията "Алфабет", е под натиск от руския регулатор в областта на съобщенията, информационните технологии и медиите "Роскомнадзор", а властите в Русия веднага реагираха на новината.

"Съдейки по всичко, YouTubе сам си подписа присъдата. Запазете съдържанието си и го прехвърлете на руски платформи. И побързайте", заяви в чат приложението Телеграм говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Държавният телекомуникационен регулатор съобщи, че е поискал от Гугъл незабавно да възстанови достъпа до парламентарния канал на Думата. "В информационната война, разпалена от Запада срещу страната ни, американската айти компания се придържа към ярко изразена антируска позиция", заяви "Роскомнадзор".

Вячеслав Володин, председателят на Думата, заяви, че действията на YouTubе са поредното доказателство за нарушаване на права и свободи от Вашингтон. "САЩ искат да получат монопол над разпространението на информация. Не можем да го допуснем", каза Володин в Телеграм.

След като на 24 февруари изпрати хиляди войници в Украйна, Русия ограничи достъпа до Туитър и водещите платформи на компанията "Мета" Фейсбук и Инстаграм. Преди това руските власти се опитаха да забранят Телеграм, който сега руските официални представители широко използват. Забрана беше наложена, но в средата на 2020 г. бе отменена. Някои руски медии определиха тогава това решение като капитулация, но "Роскомнадзор" заяви, че е постъпили така, защото руският създател на приложението Павел Дуров е бил готов да сътрудничи в борбата с тероризма и екстремизма в платформата.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам Путин веднага да наложи контрасанкция и да спре износа на Наташки за злия запад.
59
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ютюб ше си го гледат само третополовитe. Свободолюбивите вече се местят на платформи като bitchute, rumble и odysee
58
3
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 2 години
До Qanon ама не виждаш ли колко са напреднали - скоро ще са на коне и роби на американската пропаганда
57
9
 
6
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Много ме кефи как всички са лапнали члена на американската пропаганда.
56
10
 
5
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Голямо важно! Братушките ше си го преместят от левия в десния.
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали тубата е собственост на неприятелска държава , както и всички други социални мрежи. Какво тогава искат и що реват рашистите не е ясно. Що не се свиват в собствената си черупка с яндекса и прочие техни си глупости!!!
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
уйло докъде е стигнал да разчита на Гугъл, нали имат сателити, техника, учЕни толкова ли не можаха да си създадат платформа за видеострийминг
53
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобалните мрежи си търсят майстора. Отдавна трябваше да се случи. Засега се очертава България да е в мъглата на САЩ. Както ще бъде изградена и ще заработи в най-скоро време нова финансова свързаност на страните Китай, Индия, Бразилия, ЮАР и Русия, така ще се загуби и монополът на популярните и тясно свързани с военно-промишления комплексс на САщ платформи.
52
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Украинската" ракета била руска изстреляна от руснаци. Даже са се хвалили в интернет, но след като се е разбрало, че светът е реагирал, веднага са изтрили публикациите. Но вече публикациите са били копирани. Така че поредната путинска лъжа.
51
11
 
6
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
"След като на 24 февруари изпрати хиляди войници в Украйна, Русия ограничи достъпа до Туитър и водещите платформи на компанията "Мета" Фейсбук и Инстаграм."--- Не манипулирайте!!!! Туитър, "Мета" Фейсбук и Инстаграм, първи забраниха РТ и други руски канали. Русия тогава просто отговори на това блокирани. Колкото и да не харесваме Путин, с лъжи и манипулаци не се печели! Не Русия предизвика това. Туитър и Фейсбук и Гугъл дори блокират и хора от САЩ и ЕС ако не са съгласни с Новия Световен Ред.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще избомбят ли ютуб?
49
5
 
15
 
! Отговори
нЕкой си преди 2 години
Браво ! Да си направят собствена туба путлерастите. А дотогава ще са в изолация от целия свят.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
S & P - русия е в "СЕЛЕКТИВЕН ДЕФОЛТ"!
47
11
 
7
 
! Отговори
КРАВАРСКА ПРОПАГАНДА преди 2 години
Само Пропагандата използва такива МЕТОДИ !!!!
46
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Захарова: Компанията сама подписа присъдата си" - колко ли има да бръмчат с танкове напред назад докато разберат, че това не е държава и няма как да проведат `специална операция`
45
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Илюзии за свобода на словото в условия на тотална цензура. За западните платформи говоря, не за Северна Корея. Въпросът е принципен и не става въпрос само за Русия. Адски много народ бива цензуриран от въпросните платформи още отпреди войната, само защото не е съгласен с официалната правителствена позиция по дадени теми.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе въшль.о..вци на кого се ежите? ко ще напрайте? Ще спрете достъпа до ютуб? Ми айде, че да не ви гледаме простотиите.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Володин и компания оркани.От вас нищо не зависи,че да го допускате.Ами нали тубата е от неприятелска страна защо ревете бе?А най лошото е ,че все още в магазините ви има неприятелски стоки.Е кога ще свършат маа му стара?
42
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де да можеше и в България да забранят Фейса, Инстаграм, Ютюб. Доста щеше да се вдигне интелектуалното ниво на младежта без тези платформи. Пък и чиновниците може и да започнат да работят, ей така от скука
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"каза Володин в Телеграм." Ми то друго не ви остана :))))