Зверствата в Буча: Руски войници изнасилвали деца и възрастни жени

ООН да разследва военните престъпления
894
Зверствата в Буча: Руски войници изнасилвали деца и възрастни жени
Снимка: БГНЕС

Руски войници са изнасилили малолетни в Буча, заяви комисарят по човешките права към украинския парламент Людмила Денисова, цитирана от ДПА и БТА.

Още по темата


Момиче на възраст 14 години от града близо до столицата Киев е бременно, след като било изнасилено от петима мъже, написа Денисова в свой пост във "Фейсбук". По нейна информация 11-годишно момче от Буча също е било изнасилено, а майка му била принудена да гледа.

ДПА отбелязва, че не е успяла да потвърди тази информация от независими източници.

Денисова призова ООН да разследва тези и други твърдения за военни престъпления.

Началникът на военната администрация в Кривой Рог Олександър Вилкул също съобщи за изнасилени украински цивилни. Той спомена за 16-годишно бременно момиче и 78-годишна жена в Херсонска област.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


894
Още по темата: Войната в УкрайнаБуча
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
673
4
 
1
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Интересува ни българският кораб превзет ли е от Азов или не.Защото на украинските бежанци в България може от днес да им стане тясно.
672
4
 
6
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
Дойдоха чстните главорези на Путин от Сирия (не са сирийци само идват от там, иначе са психопати от цял свят руснаци,сърби,узбеки и прочие ***) и се почва с извращенията...
671
3
 
6
 
! Отговори
msm преди 2 години
До Анонимен 779 - а аз вярвам, че тези гнусотии се правят от руската армия. Алкохолици, пропадлъци и *** без друго бъдеще. Има клипове в мрежата, убити о Р К И от армията на В.Путин, от дрехите им вадят документи, пари, дъвки, презервативи (чудно за какво ли са им!?)
670
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 782 - и какви зверства са извършили украинците!? Тези диваци влязоха в страната им с оръжие за да убиват и разрушават. Аз лично не бих взимал пленници на агресора. Всеки заловен с оръжие в ръка! В Хага и ООН няма заведена нито една жалба за геноцид или етнически тормоз спрямо руско говорящо население в Донбас и Луганск. Искри може да е имало, но ги има във всяко общество. Това не дава право на В.Путин да разрушава и да убива. Никой няма права да убива!
669
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руски? това че се бият на страната на русия, не означава, че са руснаци... повечето са от мюсулманските републики. а и украинците също вършиха зверства, ама за това не пишете.
668
11
 
3
 
! Отговори
Joro преди 2 години
До ДидиНай-некачествения нефт, съответно бензин и дизел, с огромно съдържание на сяра е руския. Най-скъпия газ - също. Русия *** от Европа 1 млрд. долара на ден. Нефт и газ може да си купим и отдругаде, но я *** в Русия и покажи зелените банкноти - там долара е цар и господар, рушветите се мерят в долари а не в рубли и даже не в евро.
667
3
 
9
 
! Отговори
Дора преди 2 години
"ДПА отбелязва, че не е успяла да потвърди тази информация от независими източници".
666
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Пълна простотия. Разбирам какво е пропаганда но това вече минава всякакви граници. Започвам да симпатизирам на Русия именно защото някой се опитва да я изкара толкова черна. А е ясно какво целят САЩ и ЕС - да разширяват териториите и влиянието си за сметка на Русия като в същото време се правят на големи спасители. Ако бяха такива нямаше да подкладят тази война. Пълно лицемерие. гадост
665
8
 
36
 
! Отговори
не чета продажници преди 2 години
Не ни правете на,,балъци"Тези сайтове лъжат.Щом не виждам нещо от противната позиция-за мен е ФАЛШИВА НОВИНА
664
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ТЕ ТОВА ПРАВИХА И В БЪЛГАРИЯ ЧЕТИРЕДЕСЕТЕ ГОДИНИ" - Да де, има го и това. Знам за няколко такива случая в Бургас от дислоцирани воници, но ... Разстреляни са на място от командването.
663
6
 
45
 
! Отговори
Диди преди 2 години
Оляхте се с глупостите. Съвсем ни взеха за ***; Боян Чуков /вестник "Марица"/: "Управляващите в Европа с претекст, че продължават да наказват "руския агресор", реално предлагат в обозримо бъдеще мизерия и страдания на своите граждани. Бившият италиански министър Паоло Савони се изрази много точно:"Аз си мислех, че санкциите са срещу Русия, докато не видях цените в бензиностанциите." Това са истинските новини, другото е димна завеса.и
662
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а украинските мародери давате ли снимки , кога забременя много бързо разбраха
661
33
 
7
 
! Отговори
Lans Li преди 2 години
ТЕ ТОВА ПРАВИХА И В БЪЛГАРИЯ ЧЕТИРЕДЕСЕТЕ ГОДИНИ
660
5
 
34
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Важното е, че Байдън е доволен продава хартиени самолети на нашата територия, а и сега покрай Украина колко оръжие продаде, бизнеса му си бърви на макс. За нас обаче махане на визите е просто сън, който може да емигрира докато се създаде партията на безпартийните.
659
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пепел да станете с тези фейк новини.И няма да триете коментари,помаци долни.
658
4
 
39
 
! Отговори
Ковид преди 2 години
Колко лесно може да бъде манипулирано обществото в днешно време...
657
35
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
До стар чвор Путин няма нищо общо с руския цар но сегашние руски войници са внуци на руските войници изнасилили и убили милон и половина германски момичета в края на втората световна война.
656
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
срещу кого е целият свят бе малоумницци? никой освен вие подложки украински не са за англосаксонските терористи. путин сега като изкара американските, френските, турските и балтийските генералчета от подземията на завода и ги покаже като панаирджийски мечки на парада ще млъкнете ли. видяхме ги украинците, стрелят по вързани хора, кастрират ранени и умиращи, кой знае на колко са пожънали органите и сега тоя цирк тука за да отвлекат вниманието. пеетимата мъже това момиче що не каже че са руснаци.
655
40
 
13
 
! Отговори
Хага ви чака из.роди преди 2 години
След оттеглянето си от опустошените населени места, крепостните мужици са минирали жилищата на хората, дори и детските стаи в Украйна. В историята на човечеството никога не е имало по-зловещи из..роди от руските военно-престъпници.
654
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само питам, след като са изнасилвали децата, изяждали ли са ги? Тоалетната чиния в Белия Дом не е ли казал още?