Над 3,5 млн. бежанци са напуснали Украйна с влакове

По-голямата част от пътниците са тръгнали към Полша
10 апр 2022 11:20, Петя Славова
50
Над 3,5 млн. бежанци са напуснали Украйна с влакове
Снимка: БГНЕС

Около 3,5 милиона души са използвали украинските железници, за да напуснат родните си градове. Това съобщи държавната железопътна компания на Украйна, предава БГНЕС.

По-голямата част от хората са били евакуирани от столицата Киев, северния град Харков и източния регион на Донбас, се казва в изявление на компанията, публикувано в канала й в Telegram. Повечето са пътували до западните градове Лвов и Ужгород.

Над 470 000 души са използвали услугите й, за да напуснат страната, а по-голямата част от пътниците са се насочили към полските градове Пшемисл, Варшава и Хелм. Други са избрали Словакия, Унгария и Чешката република.

Съобщението на държавната железница идва на фона на атаката в източния град Краматорск, където балистична ракета уби най-малко 50 чакащи за евакуация пътници. Сред жертвите има и 5 деца.

На 6 април - ден преди атаката на жп гарата, е публикувано видео от други бежанци. На него се вижда препълнената с хиляди хора гара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
2022 преди 2 години
нека да отиват в Полша,тя ще се погрижи за тях след като толкова много е нострена срещу Русия.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война се води само на 1/10 от огромната територия на Украйна. Интересно защо не ги приютят сънародниците в Родината им, а са тръгнали из Европа. Това са си 100% икономически емигранти. Да не забравяме все пак, е в Украйна средната заплата е около 300 евро.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусно е да се публикува подобно нещо..Укронацистите от години издевателстват над гражданите на Донбас..Избиваха мирни жители и деца! Къде беше тогава ООН, БЕС, ЕВРОПА..За САЩ не говоря ,те ги обучаваха да убиват в градски условия..Има разкази и видеа на журналисти, военни..ОСТАНАЛИ БЕЗ ОТЗВУК В ,,МИРОЛЮБИВИТЕ", ..ПОЗОР!
36
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 2 години
По- богатите избягаха с коли !
35
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 2 години
Тия украинки имат много деца и се хубави !
34
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 2 години
В Украйна има много голяма територия без воени действия , защо не се настанат там? В ЕС ги настаняват и хранят ! Докога ще е така ?!
33
1
 
5
 
! Отговори
Ееее преди 2 години
Сега тези от Киев обратно,нали там всички кръчми вече работят,или трябва да плащат и не им се връща?
32
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И всичко това заради едно единствено гнусно кремълско оркче.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глей, глей колко мъже! Сега ще се изсипят тук да врещят "слава украини" и да веят знамена. WTF!
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тоя със шапката можеше да поостане да се сражава за родината си. Предател.
29
3
 
7
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Леле,като чета някои коментари се чудя какво са им виновни бежанците?Откъдето и да са има причина да бягат и то не от кеф,а от неспособността на международните организации да не допускат война където и да е.Няма да сме живи,докато се намери начин да не се случва никога война.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре, не са останали украинци да водят битките. Кой се сражава там, актьори статисти срещу заплащане ли?
27
2
 
15
 
! Отговори
мак преди 2 години
Колко от тях ще се върнат да възстановят родината си? Щом се закотвиха в бели държави, едва ли ще искат да ги напуснат. Още повече, че са третирани като царе.
26
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЛАКОВЕТЕ СА СИ СТАБИЛЕН ТРАНСПОРТ!!! КОРАБИТЕ ПОТЪВАТ, САМОЛЕТИТЕ ПАДАТ А АВТОБУСИТЕ СЕ ЗАПАЛВАТ ! ВЛАКОВЕТЕ СА ОПАСНИ ОСНОВНО АКО ЖИВЕЕТЕ ДО ТЯХ КАТО В ХИТРИНО!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
komik zelenskii nadhitri s smiah piratskite eu, uk, usa, canada. te ne priemat komandvanata ot nego darjavka ukraina v eu i nato, a toi im izprati gratis naroda si, izbiratelite si, danakoplatcite si tam da mu go razvajdat, otglejdat, vazpitavat, obuchavat, integrirat, vaccinirat...a na nego da se nadprevarvat koi poveche pari da broi, za da izdarja, plasta pari, stoki, orajia, transport, da ne puska ukrainskite maje v eu, nato, uk, canada, a da si gi darji v malorusiata. super targovec!
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой не им обърне внимание, те не разбират защо. Ама те са Укри, те са богоизбрана нация. На техния Зеленски му ръкопляскат на крака. Как може някой да не ги зачита и да ги третира като обикновени люде? Толкова са нагли, че тепърва ще теглим. Но това все повече хора го разбират. Късно е вече.
23
2
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Костадинов от "Възраждане" каза, че обикновените украинци се надяват РУСИЯ ДА ДОЙДЕ И ДА ГИ ОСВОБОДИ ОТ ФАШИСТКИЯ ГНЕТ НА "АЗОВ". Да, хората наистина бягат, но не от Русия, а от украинските фашисти, които ги използват като жив щит. Нека някой отговори на следния въпрос: КАКВА ПОЛЗА ИМА РУСИЯ ДА УБИВА ЦИВИЛНИ?!? ЗА ДА Й ЛЕПНАТ "ПРЕСТЪПЛЕНИЯ П/В ЧОВЕЧЕСТВОТО ЛИ"?!? Че нали Украйна ще бъде освободена и интегрирана! Защо да убиват свои?!?
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А без влакове на самовоз още толкова и мечтата им да залеят европата се сбъдна. Една се снимала в тик тока, възмутена, че и искали билет. Тя си размахала украинския паспорт и си мислела, че ще и се размине глобата. *** тоя украински паспорт да не е пропуск за пътешествие във вселената? Тя и на ракета може да иска да се качи. Щото е специална. Укра.
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пА знам за изстрадали "бежанци" в Поморие (Анхиало) дето накацаха в хотелите с джипове Mercedes GL и BMW X5, взимат по 40лв на калпак дето кирЕ им ги дава, и за благодарност нарисуваха плажната стена със свастики и надписи на азов. Храниме фашаги.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не помагайте на украинците, това са търтеи и квръвопийци. Милиони лева вече даваме от бюджета си за тях! Да си ходят в Полша там да ги хранят и поят!