13 цивилни са загинали в Донецк, Русия и Украйна с взаимни обвинения

Сред загиналите са и две деца
19 сеп 2022 20:31, Нели Христова
65
13 цивилни са загинали в Донецк, Русия и Украйна с взаимни обвинения
Снимка: БГНЕС

13 души загинаха след обстрел в Куйбишевски район на град Донецк, съобщи ТАСС. По предварителни данни сред загиналите има две деца. Според руската агенция атаката е била от страна на Въоръжените сили на Украйна. Информацията за жертвите идва от кмета на града, отделил се от Украйна - Алексей Кулемзин. Ранени са и 8 души при обстрела, съобщава още Кулемзин. Той нарече случилото се украински "наказателен" удар срещу Донецк, цитира го Франс прес.

"Девет снаряда с калибър 155 мм бяха изстреляни по село Нетайловое", каза кметът, като призова местното население "да не излиза навън, ако не е крайно необходимо", каза кметът.

Въоръжените сили на Украйна целенасочено са обстрелвали места на струпвания на хора в Донецк, като на обстрел са били подложени спирка на обществения транспорт, магазин и банка. Това каза днес лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин, цитиран от ТАСС. "Те искат да ни сломят. Няма да успеят", изтъкна Пушилин в своя канал в Телеграм.

Украинската държавна агенция УНИАН също съобщава за атаката на най-големия град в Донбас, но не признава да става въпрос за обстрел от ВСУ, а обвинява за това самата Русия, че обстрелва мирното население, което се отцепи от Украйна.

Франс прес отбелязва, че няма възможност да получи потвърждение за достоверността на информацията от независими източници.

Руското министерство на отбраната потвърди днес, че вчера руските сили са нанесли няколко удара в цяла Украйна, включително един срещу град Запорожие, "като унищожиха работилници, в които се обслужват технически американските (ракетни) системи "Хаймарс", съобщава БТА.

На фона на украинската контраофанзива, която започна в началото на този месец в района на Харков, руската армия заяви, че изтегля част от войските си, за да "подсили" тези в Донецка област, където боевете са ежедневни.

Украинското президентство потвърди днес, че при вчерашни удари, нанесени от руските сили, "десетима цивилни са били убити и 22-ма са били ранени".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
До 59 от ТираджиятаZ преди 1 година
През втората световна е имало бункери наречени гробница.Слагат те вътре оковават те и ти дават пушка да стреляш докато ти свършат патроните след това се надяваш някой да те намери и застреля.Това се прави с цел да не избяга войника от бойното поле
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не е имало държава Украйна ,тя е била територия на царска Русия и след Октр революция Ленин я провъзгласява като страна в рамките на СССР !
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да са разрешени смъртните заплахи но не и срещу цели народи и срещу коментиращи по форумите, обаче сорросоидите системно заплашват.
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Крим не е руски, Крим е руски факт но и Одеса Харков тоже и Запорожие.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че е прозрачна целта на украйна с непрекъснатото обстрелване на Донецк. Да бъдат наказани за това че поискаха автономия и независимост !
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви припомня за Мадоната от съседния на столицата Донецк град Горловка. Украйна да спре с обстрела и да потърси комуникация със сънародниците си за автономия или направо да им дава независимост. Спиране на войната и да се отиде на примирие и на преговори но без предварителни условия !!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АК-47: А прочете ли колко умряха от другагта страна ? А змислял ли си се ,че от 1991-ва до 2013-та нямаше нито един убит. Защо нямаше и изведнъж 2013-та русия си окупира крим и после донецк ? Тези басни да ги разправяш на баба си. Който сее сепаратизъм получава куршума !
35
6
 
17
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ти да видиш!! Да прочета в наша медия, че укронацистите обстрелват Донецк, и че загиват мирни граждани и деца, което между другото го правят повече от осем години. Май се усетихте, че не сме на правилната страна, и че оня Зеленски е маша в ръцете на САЩ, решили да унищожат Русия и християнския свят.
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир! Спрете се злостни Русофоби иначе и бактерия няма да оцелее!!
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо де за сметка на това днес минимум още 500 ВСУшки се изпариха в обкържението при Харков в което сами се забиха.
32
17
 
7
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Руските сили в Украйна все по-вече запприличват на башибозук отколкото на редовна армия. Хора буквално хванати от улицата или обикновенни затворници са хвърляни на бойното поле без никакво обучение. ЛДНР, Вагнер, Чеченци, наемници, просто тела които са хвърляни да запушват дупките.
31
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да влязат в Чечения , ФСБ взривиха два блока със спящите през ноща хора за да обвинят чеченците, а тук в Донецк по време на война , най е лесно да хвърлят една бомба в центъра на града .
30
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото повикало... такова се обадило... Ако Русия не беше нападнала Украйна... сега десетки хиляди руснаци и украинци щяха да са живи и здрави...
29
8
 
8
 
! Отговори
Вова, гр. Ленинград преди 1 година
Глупости на търкалета. Става въпрос за най-обикновенно неспазване на правилата за пожарна безопасност. Ето докъде води един небрежно захвърлен неизгасен фас. Друг е въпроса защо сградата е експлоадирала а не просто изгоряла. Може би са съхранявали амониева селитра в мазето?
28
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са способни на всякакви варварски подлости... Тези жертви може да са една от тях... Вече са доказали многократно, че за тях човешкия живот не означава нищо...
27
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ако някой може да обясни ,защо Русия ще обстрелва Донецк и околностите му . Дори САЩ си признават понякога , когато гръмнат погрешка 100ина цивилни . Само укранците знаят - русия е виновна . Ми поемете един път отговорност за действията си
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мечопух ела на слънчев бряг да видиш кои са пиянките , англичанките. Всеки случай не са руснаците или украинците.
25
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските войници на чеверме!!!
24
9
 
14
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Докато дишате, ще ви мразим.