Русия реформира армията си, увеличава я до 1,5 млн. души

Така ще защитят новите региони и обектите от критичната инфраструктура
17 яну 2023 13:33, Елка Василева
124
Русия реформира армията си, увеличава я до 1,5 млн. души
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви днес, че до 2026 г. във въоръжените ѝ сили ще бъдат извършени дълбоки реформи, включително промени в числеността на личния състав и административна реформа, предаде Ройтерс.

Още по темата
Руското министерство на отбраната съобщи, че се предвижда броят на военнослужещите във въоръжените сили да се увеличи до 1,5 милиона души.

"Само укрепвайки ключовите структурни компоненти на въоръжените сили, е възможно да гарантираме военната сигурност на държавата и да защитим новите региони и обектите от критичната инфраструктура на Руската федерация", заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу на съвещание със заместниците си в министерството, с главнокомандващите на видовете въоръжени сили на Русия и командващите родовете войски и военните окръзи по въпроса за изпълнението на решението на руския президент Владимир Путин за увеличаване на числеността на въоръжените сили до 1,5 милиона военнослужещи, предаде ТАСС.

Ведомството отбеляза, че министърът е обърнал особено внимание върху това, че всички мерки трябва да бъдат обединени в комплексен план за увеличение на  числеността на личния състав във въоръжените сили на Русия и да бъдат синхронизирани със сроковете за доставка по държавни отбранителни поръчки на въоръжения, военна и специална техника и материални средства, със строителството на инфраструктура за разполагане на войските и с осигуряването им със съответните ресурси.

Шойгу отбеляза, че въвеждането на посочените мерки ще изисква компетентни решения от страна на заместник-министрите на отбраната, главнокомандващите (на видовете въоръжени сили) и командващите (на военните окръзи, Северния флот и родовете въоръжени сили).

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
Чи то преди 1 година
Рашшъ, ши съществува ли 2026?
97
0
 
1
 
! Отговори
николай преди 1 година
До АнонименВ Австрия да не говорят австрийски ?
96
8
 
11
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Колкото по-голяма армия,толкова повече руска и чеченска тор за обширните житни полета на Украйна .
95
1
 
7
 
! Отговори
Къде тръгна бе? преди 1 година
До Белгород тръгна До кръчмата ли отиде? За едно шише водка?
94
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ни свършат украинските войници за обучение, можем да започнем да обучаваме войници от талибаните*. Те вече са запознати с американски оръжия на стойност 85 милиарда долара, изоставени в Афганистан, каза високопоставен американски политик
93
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички *** от шайката на Путин ще отговарят един ден пред трибунала. Позор за Русия
92
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо пък не чух един украинец да говори на този измислен техен украински език. В клиповете, които гледах дори нацистите от Азов говорят помежду си на руски. Някой проевропеец русофоб да го обясни.
91
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дайте повече оръжия за започване на ядрена война!!!
90
7
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
А на бас, че Блатната федерация пак ще фалира и ще проси храна от САЩ :))))))))))) Този път какво ще продават? Аляска я продадоха 1867г. :)))))))))))))))))))))))))))))))))
89
9
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Англия може да бъде унищожена за няколко минути, няма да могат дори да засекат руските ядрени ракети, всичко ще бъде унищожено и няма да могат да отговорят ----///---- Великобритания има най-добрите ракети Трайдънт, носени от най-добрите подводници Вангард. Към 400 бойни глави, от които 1/10 да стигнат целта и Просията че се превърне в стъклен пепелник.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е членка на ООН по времето на Съветския съюз. Русия я няма. Имало е Украйна и Съветския съюз, но Русия не е съществувала за света и ООН.
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малката и Голямата Северна Корея.
86
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези млади момчета ги взеха от заводи, от офиси, от компании които са били като западна Европа, а сега ги карат да убиват братята си от Украйна ----////----- Глупости. Руските войници се бият с хъс и злоба, всички мразят Запада и Европа. Измислици на *** са това, че имало руснаци-демократи, които се биели насила.
85
6
 
4
 
! Отговори
Белгород тръгна преди 1 година
Ядреното цунами ще дави саранистите!
84
6
 
18
 
! Отговори
БЕДНА и ТЪЖНА преди 1 година
Русия... Над 1 милион млади и кадърни са избягали за по-малко от 1 година. Модерното западно оръжие съсипва руzнаците. Жертвите им са над 115 000 до тук. Икономиката е пред срив. Скоро ще започнат да се отцепват републики.. Чечня, Дагестан, Сакхта и други.А джуджето в Кремъл си мисли че побеждава САЩ....
83
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна трябваше да го направи това Путин! -:) Но още не е късно!!
82
10
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ади, кога ще идва оръжието от запада, че руснаците се изнервиха да го чакат на завоя с точните ракети
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Съвременните войни се водят с оръжие не с пушечно месо. За пример - малък Израел с население 7 милиона се репчи на всички арабски държави наоколо, включително на 80 милионен Иран." - С атомни бомби е така. Само дето русия ги има а украйна ги няма.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Неформален - Познай, къде ше се състои тазгодишнито съббрание на БРИКС. И да. Саудитска Арабия сиг. ще обяви и присъединяването си, а слухивете са, че Ердиган се е ориентирал съши към тях
79
3
 
9
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
До 2026 г е много време , големата РИБА налапа куката (тройка) оттърване нема , не ми се вярва Чичо Сам да я влачи от от бряг до бряг още три години, най вероятно ще си я сложи в кепчето до края на 2023 г