Без да коментира войната: Путин прие военноморски парад в Санкт Петербург

Той обеща руските ВМС да получат тази година 30 нови кораба
Обновена: 30 юли 2023 19:53 | 30 юли 2023 18:47, Красимир Ангелов
279

Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин прие парад на бойни кораби и ядрени подводници в родния си Санкт Петербург по случай Деня на руския военноморски флот. Той обеща руските ВМС да получат тази година 30 нови кораба, предаде Ройтерс.

45 кораба, подводници и други плавателни съдове взеха участие в ежегодния парад, който е традиционна демонстрация на военна мощ, провеждаща се във Финландския залив и в река Нева в Санкт Петербург. Близо 3000 военни моряци взеха също участие в парада на сушата, съобщи Кремъл, цитиран от ТАСС.

Руският президент, съпровождан от министъра на отбраната Сергей Шойгу и от командващия военноморските сили адмирал Николай Евменов, инспектира с моторна лодка някои от корабите в Нева, преди да държи реч.

"Днес Русия уверено изпълнява мащабните задачи на нашата морска политика и последователно увеличава мощта на военноморските си сили", каза Путин.

"Само през тази година към флота ще бъдат прибавени 30 кораба от различен клас", допълни руският президент.

Днес той не коментира онова, което Русия нарича своя "специална военна операция" в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Четирима африкански държавни глави присъстваха на днешния военноморски парад, а пет други страни на този континент изпратиха свои представители, съобщи Кремъл.

Четиримата африкански държавни глави, присъствали на парада заедно с Путин, бяха лидерите на Буркина Фасо - Ибрахим Траоре, на Мали - Асими Гоита, на Република Конго Денис Сасу-Нгесо, както и на Еритрея - Исаяс Афеверки, посочва Франс прес.

Те бяха поканени на парада след приключилата в петък среща на върха "Русия-Африка" в Санкт Петербург, на която делегатите обсъдиха доставките на зърно и потенциални мирни преговори за Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
1
 
! Отговори
Русия да стяга колан преди 9 месеца
ЧЕ С ПОКОЛЕНИЯ ИМАТ ДА ИЗПЛАЩАТ НА УКРАЙНА КВИНТИЛИОНИ ЕВРО ЗА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ 10 000 000 000 000 000 000, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КРИМИНАЛНОТО КРЕМЪЛСКО БАНДИТСКО ПРАВИТЕЛСТВО
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
путин ще си го обесят щиковот ала кадафи и накрая москва ще я преименуват на Зеленски град ...благодарение на тоя дрискаш в пличета фсб лалугер
135
1
 
2
 
! Отговори
отпреди 50 години преди 9 месеца
Руските ръждясали тенекии ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ САМОВЗРИВЯТ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕ, КАКТО СЕ СЛУЧИ СЪС САРМАТа, КОЙТО СЕ ОПИТАХА ДА ИЗСТРЕЛЯТ КЪМ КИЕВ, ПО ВРЕМЕ НА ВИЗИТАТА НА БАЙДЪН В КИЕВ. ТУК НЕ СЕ КОМЕНТИРАТ ИНВЪНЗЕМНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, С КОИТО РАЗПОЛАГАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ДА НЕУТРАЛИЗИРАТ ОТ КОСМОСА КАКВОТО ГИ ЗАПЛАШВА ! ОТПРЕДИ 70 ГОДИНИ НАСАМ В СЕКРЕТНА ЗОНА 51 В САЩ, СЪВМЕСТНО С ИЗВЪНЗЕМНИТЕ РАЗРАБОТВАТ КАКВОТО ИМ ТРЯБВА !
134
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА иди в Крим, преди 9 месеца
АКО ТИ СТИСКА ????????????
133
0
 
5
 
! Отговори
приеми парад в Крим преди 9 месеца
АКО ИМАШ ТОПКИ !
132
2
 
4
 
! Отговори
Манчев преди 9 месеца
Какво да го гледам тоя ?! По-отявлен фашист и от Хитлер и което е още по-лошо настроен е враждебно към целия свят и се кани да го унищожи - отявлен военолюбец ! Да е напра вил нещо ДОБРО ,с което човечеството да го запомни ?!
131
2
 
3
 
! Отговори
Кой иска мир? преди 9 месеца
През март миналата година президентът Зеленски, на 8-ми Март заяви в интервю че той е готов да се откаже от участие в НАТО, за членство в НАТО, че е готов да преговаря за статута на Донбас и Луганск, като очевидно беше че той прави това с възможността да се предизвикат разговори. Месец след това, през април секретарят по отбраната на САЩ Остин заяви: Нашата цел е не само да се защити Украйна,но трайно да отслабим Русия. Къде са основите за някакъв разумен разговор?
130
3
 
2
 
! Отговори
Кой за какво е преди 9 месеца
Когато европейските говорят със Зеленски много им се иска да се покажат като големи защитници на украинският народ. А всъщност правят всичко възможно войната да не приключи скоро и да има повече жертви.
129
4
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
До Путчо: Путин има по-голям рейтинг от кой да е западен политик. И не случайно. По време на пияницата Елцин Русия беше стигнала до разпад, а сега пак е световна сила.
128
2
 
5
 
! Отговори
check_brains преди 9 месеца
Кой от всичките Путин?
127
10
 
14
 
! Отговори
Путчо преди 9 месеца
Путин не става, все повече му пада рейтинга, рублата и възможностите да излезе като победител. Не ме кефи джуджето, перецака си народа за собственото комплексарско его.
126
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма какво да се коментира...............СВО си върви по план.....................до пълното унищожение на укро-фашистите и укро-нацистите.................руснаците си знаят работата!!
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние от Възраждане дежуриме 4 човека денонощно тука и много обичаме Путин и Русия, защото той ни плаща заплатите, ако утре Ким чен Ун започне да ни плаща и Северна Корея ще обичаме.
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НИЕ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ ОБИЧАМЕ *** И РАША НО ЖИВЕЕМ В ЕВРОПА И ИСКАМЕ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ НЕ КАТО В РАША- 300ЛВ, А КАТО В ГЕРМАНИЯ- 4000ЛВ
123
3
 
7
 
! Отговори
Форумната VPN крава преди 9 месеца
мучи от безсилие и злоба. По тихо бре, мазилката на Козяк взе да пада. Живи да ги ожалиш
122
5
 
6
 
! Отговори
Русия има само два преди 9 месеца
Приятеля - армията и флота! Не е мое изказване, но е истина!
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес разпространява рашистка пропаганда?
120
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние от Възраждане много обичаме Путин и Русия, защото той ни плаща заплатите, ако утре Ким чен Ун започне да ни плаща и Северна Корея ще заобичаме.
119
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това не е оригиналното, просто джудже... Всички които се срещат с оригиналния диктатор стоят по 1 седмица под карантина... Ако имахте достатъчно информация и интелект щяхте да знаете това русофили *** иТъпи.
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освен снимките прегледах и форума. Много пррозз народ имате тука весника.