Времето днес: Снегът се мести от запад на изток

Максималната температура ще стигне до 6 градуса
Обновена: 2 фев 2022 06:49 | 2 фев 2022 06:48, Александър Попов
3
Времето днес: Снегът се мести от запад на изток
Снимка: БГНЕС

До обяд валежите в северозападната половина от страната ще отслабнат и спрат. В югоизточната половина ще продължи да вали, предимно сняг.

Минималните температури ще са от минус 4° до 1°, в София - около минус 3°.

В Родопската област и крайните югоизточни райони валежите ще са значителни по количество, вечерта и през нощта срещу четвъртък и там ще отслабват и ще спират.

Максималните температури ще са между 1° и 6°, за София - около 3°.
 
Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, който ще се примесва и ще преминава в сняг, най-късно, след обяд, в крайните южни райони, където количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 2°-4°. Температура на морската вода е 5°-7°.
 
Над планините ще е облачно и мъгливо. Още преди обяд от северозапад снеговалежите ще отслабват и спират, но до полунощ в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са значителни. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус минус 9°.

В четвъртък вятърът от северозапад ще се усили. Ще има променлива, често значителна облачност, само на отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 3° и 8°.

В петък вятърът ще отслабне. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее. Минималните температури ще се понижат с 3-4 градуса, а дневните ще са с градус-два по-високи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честит Петльовден! Честит 20 Януари! Честит имен ден на тези българи, които се казват Евтим, Евтимий, Евтима, Ефтим, Ефтимий.
1
2
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 2 години
Това, което се мести, не е снегът.