Линейка закъсня фатално с 55 минути

Жена на 40 г. не дочака "Бърза помощ"
27 май 2014 08:14,
93
Линейка закъсня фатално с 55 минути
Снимка, архив: Булфото

40-годишната фотографка Елизабет Димитрова почина в столичния квартал "Надежда" в очакване на линейка, предаде ТВ7.

Трагедията се е случила след абитуриентско тържество. Тръгвайки си от бала, младата жена припада до колата си. Въпреки че близките й веднага звънят на "Бърза помощ", линейката закъснява с 55 мин., което се оказва фатално и жената почива. По-късно лица от "Съдебна медицина" са взели тялото за експертиза.

"Тя беше абсолютно адекватна преди да припадне, аз съм бивша медицинска сестра и се опитах всячески да й помогна, но не бе достатъчно. Когато дойде медицинският екип, аз ги помолих да я интубират, но те ми казаха, че нямат дефибрилатор, отказвайки дори да ми се легитимират", разказва Кристина Блечева.

Хората са изключително възмутени и афектирани. Те смятат, че закъснението на линейката се е оказало фатално.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Ноно преди 10 години
Андреева да си хваща *** и да се маха, че не мога да я гледам. Тя е поредната некадърница. От нея положителни промени в здравеопазването никой да не очаква. Тя хал хабер си няма от тези неща. Андреева така ще забатачи нещата, че здравеопазването ще стане още по-зле. Министърката е въздух под налягане. Да си ходи да нашива гоблени и да пере гащите на мъжа си, за друго не става.
84
0
 
1
 
! Отговори
Пацо преди 10 години
Линейките нямат никакво оборудване могат да се ползват само като таксита. Няма достатъчно лекарски екипи, защото медиците избягаха от България и отидоха да работят в чужбина при много по-добри условия на труд. Медицината ни е в криза и то от много, много години. Този проблем не е само в София, той е в цялата страна. Първо онази изгърбена и оскубана кокошка министърката на здравеопазването Андреева с два здрави шута да бъде изритана от парламента. Нищо няма да направи тази по въпроса тази мухла.
83
2
 
6
 
! Отговори
съгласен с Милен преди 10 години
Наистина "вендетата" срещу най- хуманната съсловие/ при това онеправдано!/ трябва да се прекрати и ли да се санкционира от закона като криминално деяние .Ще се стигне до там ,че на критично болни да не се помага от страх от обвивинение!Проумейте го!! Защо никой не пита защо няма санитарни хеликоптери?Защо си мислите ,че е екипа не би бил облекчен, ако има пълно оборудване реномобила???
82
1
 
6
 
! Отговори
възможност преди 10 години
Има състояния ,при които и в шокова зала да е и интубиран даже пациент да загине.Примерно една руптута на аневризъм на голям кръвоносен съд.Преди да се хвърлят Хвърлят обвинения нека се изчака експертизата от аутопсията
81
2
 
7
 
! Отговори
14/88 преди 10 години
А защо ПИТАМ АЗ не се СПОМЕНАВА ЧАС НА ИНЦИДЕНТА , И ЗАЩО НАИСТИНА НИКОЙ ОТ ПРАЗНУВАЩИТЕ НЕ Е ОТКАРАЛ ЖЕНАТА ДО БОЛНИЦА ? Не е като да е ударена от кола И ДА ИМА СТРАХ ОТ РАЗМЕСТВАНЕ НА СЧУПЕНИ КОСТИ И ПРИЧИНЯВАНЕ НА ОЩЕ ТРАВМИ , НЕ Е КАТО ДА Е ОГНЕСТРЕЛНА/ТЕЖКО ПРОРЕЗНА РАНА КОЯТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕСИРА ДОПЪЛНИТЕЛНО !!!! ЗАЩОТО МОЖЕ БИ ВСИЧКИ СА БИЛИ ДРВО ПИЯНИ И НАДРУСАНИ ?
80
0
 
7
 
! Отговори
Milen преди 10 години
позиция в тази война, предизвикана от медиите.Време е Министерство на здравеопазването да се погрижи за медицинските лица, които останаха да работят в България.ЗАЩОТО ТЕЗИ ХОРА СА ДОСТОЙНИ ЗА УВАЖЕНИЕ И ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ!!!ЗАЩОТО философията на морала е философия на ценностите, на всекидневното отношение между хората.
79
2
 
8
 
! Отговори
Milen преди 10 години
ЛИПСАТА на мотивация на лекари и сестри да работят в тази система.Причината е - МИЗЕРНИТЕ работни заплати на медицинския персонал...Незнайно защо обаче, винаги се избягва тази тема.Защо ли?...Може би, защото трябва да се заплати АДЕКВАТНО труда на тези хора, които СА ИЗБРАЛИ да работят там, както и ДА ОСТАНАТ в РБългария.Време е в Министерство на здравеопазването ДА СЕ ИЗБЕРЕ МИНИСТЪР, който да е наясно със здравеопазването като цяло...Време е съсловните организации освен да събират пари за членски внос, да защитават членовете си.Време е всички заинтересовани страни да вземат адекватна
78
0
 
7
 
! Отговори
Milen преди 10 години
КЪМ ВСИЧКИ МЕДИИ - СПРЕТЕ ВОЙНАТА С ХОРАТА, КОИТО ОСТАНАХА ДА РАБОТЯТ В СПЕШНА ПОМОЩ!!!Хора на всякаква възраст умират всеки божи ден, но никой не говори за тях...Не правете ТЕАТЪР!Нормално е човек, който е претърпял смърт на негов близък да преживява различни чувства и емоции.НЕ НАСТРОЙВАЙТЕ ХОРАТА СРЕЩУ ЛЕКАРИТЕ!!!Такова поведение от страна на журналистите е крайно неетично и недостойно...Няма друга държава в света, в която ежедневно да се изсипва такова негативно отношение към медиците...На всички е ясно, че проблемите с малкото екипи, които работят в ЦСМП-София са свързани с
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво има да се легетимирятДа не са на разходкаИдват. Виждат спешния случай и реагиратДесет екипа саВеднага който трябва може да знае,кой е бил на местапроизшествиетоПо едно време,в началото на реформата,всеки спешен лекар имаше само номер,ама заприлича малко на концлагер и им върнаха имената
76
3
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
До нелепоНе е правилно по принцип да караш сам човек паднал на земята в болница, защото може при преместването да причиниш повече вреди или дори смърт. Трябва компетентен човек да го направи и затова е СПЕШНАТА ПОМОЩ.
75
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Е за това не гласувах!Защото всички си сменяват само боите и партиите и никои не мисли за народа!Това е пропаднала държава и така ще си я караме дълго време!
74
1
 
10
 
! Отговори
нелепо преди 10 години
А защо не са я закарали с колата по най-бързия начин до близка болница?! Все пак това е София, най-близо е Пета градска с добри лекари?! Защо са чакали толкова време?!
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такситата идват за 5 минути и за още 10 минути ще те откарат в най-близката болница. "Бърза" "помощ" обикновенно идват след 30 минути, мрънкат за какво сте ги викали и за всичко за което може да се сетиш и ти казват да се оправяш сам.
72
0
 
6
 
! Отговори
ВИЧКО Е ЗАБЛУДА преди 10 години
КАКВО ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НИЩО,КАКВО ПРАВЯТ ВСИЧКИ ИЗБРАНИЦИ,ДА НЕ ДАВА БОГ ДА СЕ СЛУЧИ НА НЯКОЙ ОТ ТЯХ ИЛИ БЛИЗЪК И СЕГА ТЕ ВЕДНАГА ЩЕ ХВЪРЧАТ ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН,А ТОЗИ И ОНЗИ СЛУЧАЙ ДЕ СМЕ ЧУЛИ ,ВСЕКИ ДЕН УМИРАТ ЧОВЕЦИ ,НО ЗА ТЯХ НЯМА СПЕШНО,БЪРЗА ПОМОЩ,ДОКТОРИТЕ КАЗВАТ ЕЙ СЕГА ЩЕ ПРАТЯТ ДЯДО ПОП,А ВИЖЕ ПОГРЕБАЛНИ АГЕНЦИИ БЕЗЧЕТ,БИЗНЕС С НАШИЯ ЖИВОТ,ТОЙ НЯМА СТОЙНОСТ КАТО В АФРИКА,АЗИЯ-ИНДИЯ НАПРИМЕР,НО ТЕ СЕ КОТЯТ,А ТУК ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ Е НА РЪБА,СЕГА ЗАРВОР ЗА ВИНОВНИЦИТЕ,НО ПАК ОПРАВДАНИ
71
0
 
12
 
! Отговори
до77 преди 10 години
Щом лекаря е до шофьора значи болния не е достатъчно болен и не е за линейка. Ама вие по-ги разбирате нещата. След някоя година ще гледате лекари само по филмите.
70
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И по зле ще става! Няма лекари уважаеми хора, НЯМА!!! Линейки има ,но те не лекуват. 80% от повикванията са за състояния които не са спешни. В нормалните държави ако извикаш екип и не бъдеш транспортиран таксата е около500 евро.
69
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТРЕВА ДА ПАСАТ МИТНИЧАРИ И КАТАДЖИИ ПРЕД НАЙГОЛЕМИТЕ РЕКЕТЬОРИ-ЛЕКАРИТЕ.Не може линейка возеща болен,лекаря да се вози до шофьора??????ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДОКТОР ЗДРАВЕ ДА ТИ ДАВА.Извинявам се малко е нецензорно но"БОЛЕН НА КРЕВАТ СЕ Е.Е"......
68
0
 
25
 
! Отговори
222 преди 10 години
Според мен за спешна медицинска помощ трябва да си има отделен телефон. На него трябва да отговаря компетентно медицинско лице, което в случай на спешност да даде правилен съвет. Сега този общ телефон 112 се ползва за всичко и докато предадат на бърза помощ информацията се губи време и нерви да обясняваш на няколко души , какво му има на болния човек /личен опит/!
67
0
 
29
 
! Отговори
Жалки сме преди 10 години
Това е България в момента! Държавата на абсурдите,мизерията, малодушието, безверието и простотията!
66
1
 
13
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Линейка закъсня фатално с 55 минути-.............55 дупетата да бъдат разстреляни.........