86 нови автобуси щъкат из София, догодина още 110

Според Фандъкова метрото има най-голям ефект върху мобилността
Обновена: 14 апр 2015 18:14 | 14 апр 2015 18:10,
27
86 нови автобуси щъкат из София, догодина още 110
Снимка: Булфото, ахрив

Много съм щастлива, че за първи път в София се провежда форум на EUROCITIES и то точно по темата мобилност, насочена към развитието на публичния транспорт, каза пред "Фокус" кметът на София Йорданка Фандъкова, която даде начало на форума за мобилност.

"Знаете, че това е много важен приоритет в моята работа. Вече 86 от новите автобуси се движат по улиците на града. В момента има пристигнали 30 нови автобуси от общо 126-те, които се доставят по ОП "Околна среда". Предвиждаме от началото на май те да се движат вече по линия 94 и 213", заяви Фандъкова.

Тя посочи, че заедно с новия проект, който предстои да бъде реализиран за закупуване на още 110 нови автобуси, се предвижда през 2016 година да се намали средната възраст на автобусите.

"Това е голямо предизвикателство за нашия град. Наскоро кметовете имахме среща в Париж. Проблемите са общи и трябва да търсим решенията заедно. Приоритет за мен е да направим всички инвестиции устойчиви. Пример е ограничаването на паркирането в центъра на града. София е типичен пример за голям европейски град", посочи Фандъкова и изброи приложените мерки за подобряване на екологичните норми на града.

"За последните 4 години успяхме да построим 5 кръстовища на 2 нива. Тази година продължаваме работа", обясни градоначалникът. Тя поясни, че ще бъде започнато и строителството на голямото кръстовище на бул. "България" и бул. "Иван Гешов".

Тя уточни, че за най-кратко време метрото е донесло най-големия положителен ефект. "Нито за месец не сме спрели развитието му. Имаме вече 35 км мрежа и над 350 000 пътници дневно", каза още Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
15
 
! Отговори
... преди 8 години
До КЗащото там ще ги направите да изглеждат на 15-20 годишни автобуси за 1 месец. Не се обиждай, ама в крайнтие квартали особенно за повечето линии които спомена повечето пътници са тъмни субекти които няма да опазят нищо.
9
1
 
17
 
! Отговори
К преди 9 години
Не знам кой ги разпределя автобусите по кои линии да се движат стари и по кои нови, но в западните квартали линиите са си почти изцяло със старите автобуси. По 310 карат още икаруси! По 108, 309 и 85, 86 и няколко други - старите МАН-ове закупени преди 15-20 години втора употреба от Франция! Защо новите автобуси ги дава Фандъковица приоритетно само за Младост, Бизнес парка и нафуканите Бизнеспаркаджии, които и без това се возят с лъскавите си коли всеки по отделно и правят мега задръстванията?
8
5
 
16
 
! Отговори
rainbou1 преди 9 години
Фандъчката се хвали ден след ден за градския транспорт, упорито пренебрегвайки факта, че народа все пак си предпочита личния транспорт, с изключение на метрото.
7
2
 
22
 
! Отговори
. преди 9 години
Ако успеем сега да ги запазим и чисти и ненадраскани като метрото ще е супер. :)
6
5
 
23
 
! Отговори
пена преди 9 години
София е европейската столица с най-скапан градски транспорт и най-голям процент на ползване на МПС за придвижване. Смешно е че Фандъка е тръгнал да се хвали точно на тема "мобилнст".
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щък, щък, щък.
4
7
 
35
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Дълбок поклон на софиянци , че 25 години никога не гласуваха за БКП-БСП . Това много помогна София да стане един истински Европейски град . По времето на Борисов и Фандъкова всичко тръгна по вода . Браво .
3
13
 
22
 
! Отговори
щъклев преди 9 години
ТО БИВА БИВА НАХАЛСТВО,АМА ЧАК ТОЛКОВА,СФ.яРАЗБИ И ДЕМАКРАДИЦИРА ИКОНОМИКАТА В СТРАНАТА,РАЗДЕЛИ Я НА КЛАНОВЕ И ЗА 25 ГОДИНИ НИЩО НЕ ОСТАНА,ОКРЪЖНИТЕ ГРАДОВЕ ОТ 100 АВТОБУСА ОСТАНАХА,ТАКСИТАТА И ТУК ТАМЕ НЯКОЯ ЛИНИЯ,НЯМА ЗАВОДИ,ФАБРИКИ,РАБОТНИЦИ,,КАМО ЛИ ДА ЩЪКАТ АВТОБУСИ.ЩЪКАТ ГЛАДНИ,БОСИ БЕЗ РАБОТА МЛАДИ ДЕМОКРАДИ,ЩЪКАТ С ПО ЕДНО КАФЕ.ВСИЧКО ЗА СОФИЯ,ВСИЧКО ЗА ЩЪКАЩАТА ФЪНДЪКОВА.ТЯ НЕ СА СПРЯ,ДОКАТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НЕ ОТИДЕ ЩЪКАЙКИ В СОФИЯ,,СТАНАХА МИЛИОНИ ЩЪКАЩИ ИЗ СОФИЯ,КАКТО ПАРИ,ТАКА И ХОРА.
2
2
 
29
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Автобусите да не са ***, че да "щъкат"? Журналистите няма ли да престанете да ни показвате ниската си култура. Не ви се получава да сте оригинални!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да вземат за сменят най-накрая автобусите от линия 413!!!!