СОС отказва на "Младост" референдум срещу строежите

Според общинарите въпросите в допитването са незаконосъобразни
29 мар 2017 14:23,
15
СОС отказва на "Младост" референдум срещу строежите
Снимка: архив Булфото

Общинарите от комисията по устройство на територията в Столичния общински съвет отказаха произвеждането на референдум срещу презастрояването в "Младост".

Според общинските съветници въпросите в допитването са незаконосъобразни, съобщи "Фокус".

В мотивите на комисията се казва, че изменение в устройствените планове не е в компетентността на местната власт, а в тази на Министерския съвет.

Още по темата

Общинарите трябваше да се произнесат дали да допуснат или не референдума, тъй като в подписката за допитването нямаше подписите на над 10% от жителите на "Младост". Заради това провеждането на референдума не стана задължително и се наложи разрешение на СОС.

Искането за допитването беше внесено на 12 декември 2016 г. от Инициативен комитет "За Зелен Младост".

Въпросите в него бяха: 1. Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на "Младост" 1, "Младост" 1А, "Младост" 2, "Младост" 3, "Младост" 4, които да не позволяват ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2. Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район Младост на Столична община, област София – град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на "Младост" 1, "Младост" 1А, "Младост" 2, "Младост" 3, "Младост" 4?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Фъндъкофф преди 7 години
Не познавам някой който не знае коя е мафията ,или какво върши. Изключвам тези ,които не знаят за кого и за какво гласуват.Те съвсем не са малко.В сегшния състав на парламента мафията има пълно болшинството.Да ни е честито. П.С. Там където стъпи руски ботуш, нищо не никне.
10
1
 
6
 
! Отговори
шаламонто тоягата преди 7 години
Разбира се, че въпросите са закононесъобразни! Взели са едни пари и сега ще трябва да ги връщат, щото не се знае от кого са взели и дали няма да има пата-кюта или кюта-пата!
9
1
 
4
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Не ли време за тоягите?Просто питам?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко да бяха поизчакали от куртоазия ,А те веднага !
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие луди ли сте? Какви зелени площи искате? От тях не се получават едни специфични знаци, навързани в пачки. Пак да си изберете Фандъкова. Докато не остане ни едно дърво в целия град.
6
1
 
11
 
! Отговори
Мен преди 7 години
До АнонименПропуснали са и нещо друго - 4. Подкрепяте ли опандизването на всички измислени "инвеститори"?
5
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСТАВКА на СОС и КМЕТИЦАТА и на всички влечуги от ГЕРБ.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
'съоръжения за игра на деца'Къде са? :D
3
4
 
34
 
! Отговори
Пешо от Чепърленци преди 7 години
А така, корумпирани тикви от СОС! Докато няма линчувани общински съветници измамници, няма да спрете със схените и далаверите, гафиве мръсни!
2
9
 
35
 
! Отговори
Амииии преди 7 години
Фандъкова - ОСТАВКА!!!
1
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравили са да добавят една точка в "референдума"3. Подкрепяте ли да се платях стотици милиони от вашите джобове на собствениците на тези терени?разбираемо, що са я пропуснали младостчани. :)