Фандъкова отчете: В София има скок на туризма

Започва цялостна реконструкция на трамвайната линия по "Цар Борис III"
17 сеп 2017 21:37, Анисия Иванова
36
Фандъкова отчете: В София има скок на туризма
Снимка: БТА

Развитието на туризма е от изключително значение за София. За изминалата година столицата е посетена от над 1 млн. души, благодарение на откритите авиолинии, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

"Само за първите осем месеца на 2016 г. имаме ръст от 27% на чуждестранните туристи за – този период 1 350 000 гости от чужбина са посетили София", каза тя и уточни, че голяма част от "туристите посещават обектите в сферата на културата".

"Метрото подобри транспортното обслужване на туристите, продаваме билети с информация на английски език. Работим върху нови начини за информация, за да се чувстват туристите по-уютно, използвайки градския транспорт", каза още Фандъкова.

По столичния булевард "Цар Борис III” предвиждаме следващата година да направим цялостна реконструкция на трамвайната линия. Ще бъдат подменени около 14 км релси, още Фандъкова. Закупуваме и 13 нови трамвая, допълни тя.

Столичният кмет отбеляза, че тази година по линиите на градския транспорт са тръгнали 60 нови автобуса на природен газ. Те са по договор с частен оператор. В момента тече и процедура за закупуване на 120 нови автобуса и 20 електробуса. Успяхме да подменим 50% от автобусите само за 3 г., изтъкна Йорданка Фандъкова.

Общо 2700 общински камери има в София – в училища, детски градини, в публични пространства и по кръстовищата.

Във връзка и с европредателството получихме държавни средства и предвиждаме монтирането на още 244 камери по ключови трасета и изграждане на единна система за сигурност с органите на МВР, посочи Фандъкова.

Само тази година сме предали 260 записа, които помагат на полицията за разкриване на престъпления, изтъкна тя. 
Пред НДК довършваме реконструкцията на площад „България”, очаквам до средата на ноември да сме напълно готови. Започна монтажът на новите гранитни плочи, каза още Фандъкова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Остави София кажи в Сапарева баня как е с туризма учительница моя ?
34
0
 
1
 
! Отговори
ауууууу, голем праз преди 6 години
В тч 1350000 туристи влизат ли бежанците? А картофке, иначе бая яко кешираш, нали! Друго не знам дали научихте, ама разбрахте, че от строителството най-много се краде! Не случайно този отрасъл е приоритет на МАФИЯТА!
33
0
 
1
 
! Отговори
Zohan преди 6 години
Много ме кефи "европредателството"
32
2
 
3
 
! Отговори
бмс преди 6 години
Най голям скок има на селяните .
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не коментирайте учителката, тя ако е ставала за нещо щеше да си го работи, а не едно решение да не може да вземе без да звънне на Баце! Оправи си живота и ще си живее старините някъде на спокойно и ще се смее на избирателите си!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е да имат редакция публикациите в сайта. Принципно не коментирам авторите, ама не е нормално в новинарски сайт да се бъракт думите евродепутатство с европредателство.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се забогатява като си смотан и безличен като тази даскалица. Крадеш от ремонтите, даваш на Суджук паша, стоиш смирено до него, гледаш го с вярност в очите и ти дават пост от който пълниш гуша. Тази никаквица построи на мъжа си болница за 30 милиона, в Малинова долина два блока, строи нови. Защо не се направи проверка с какви пари си купи апартамент за над 200 000 евро и как живее????
28
0
 
1
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Една софийска лелка обясняваше на една варненска лелка в автобуса как София станала по-красива като започнали да крият климатиците.Пропътувах още една спирка за да разбера ценната информация къде,кой,кога,ама тесе отплеснаха по друга тема...Пълно шастие няма
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това смотано природноНедоразумение е за затвора, както и да го погледнеш!!!!
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова идват да видят в каква мизерия живеем.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25 В София имаше метро, преди ГЕРБ да съществува!
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че бяха Борисов и Фандъкова, та сега София има метро!Преди това 30 години се крадоха пари без да го строят!Смагистралите е същото.
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туристите са се увеличили благодарение на нискотарифните авиокомпании а не заради "качествените" ремонти
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Във връзка и с европредателството получихме държавни"... Опасни сте :)
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова е кмет на столица.А вие сте много жалки мрънкалници. Все някой за нещо ви е виновен.Отивайте в Москва или Пхенян, щом не ви харесва тук ;)
20
5
 
9
 
! Отговори
Балкантурист преди 6 години
Изброете няколко забележителности в София, че не разбрах къде да ходя?
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ краде и празнува!!! Вяра, надежда и без суджук за софиянци! Голям ПРАЙД , голЕм празник за всички тикви.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има скок в отвличанията и крадливостта на ГЕРБ , по 1000лв. на линеен метър прибирате!
17
5
 
8
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До КрисА бе у.ро кво беше тротоарите и всичко беше по-запазено щото беше прясно от комунизма още знаеш ли че повечето тротоари в София от тия днешните дет те пръска кал кат стъпиш са на тва ниво щот не са пипани от комунизма насам.Хората в града бяха по-малко имаше по-малко коли и беше по-добре.След тва всичко се наводни а инфраструктурата си е същата е как ше е по-добре.Сега с некви европари направиха верно метро и центъра ама излез две крачки и всичко е мейд ин 89-та ама по-захабено!
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа, колко вече ремонта на правихте на трамвайната линия по Цар Борис III?