София за пореден път осъмна с мръсен въздух

В момента текат извънредни проверки на източници за замърсяване
22 фев 2021 10:40, Ния Христова
42
София за пореден път осъмна с мръсен въздух
Снимка: БГНЕС
София за пореден път осъмна с мръсен въздух, става ясно от информация на сайта на кметството.
 
Отчетено е повишаване на нивата на фини прахови частици. Столичният инспекторат, съвместно с районните администрации и дирекция "Общински строителен контрол", предприемат проверки на строителните обекти във връзка със замърсяването на въздуха.
 
В момента текат и извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници за замърсяване с фини прахови частици.
 
От Столичната община призовават гражданите да ограничат използването на личните си автомобили и при възможност да пътуват с градския транспорт, велосипед или пеша. Апелира се и при възможност използващи твърдо гориво за битово отопление да преминат към алтернативно отопление.
 
"Московска" 33 отправя и призив за ограничаване използването на камини с открита горивна камера, в случай, че е втори топлоизточник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
56936 преди 3 години
Мръсен въздух, ли! В София мръсен въздух! Пак клевети, пак очерняне! Ако проверите хрониките, ще се уверите, че и през 70-те години на миналия век софия е била сочена като един от най-чистите градове, с най-чист въздух от Витоша. Та сега ли да е мръсен, при такава вентилация от пропаганда!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
напротив руските градове в сибир изглеждат много по-добре от американските градове камо ли българските.
34
2
 
8
 
! Отговори
Lee преди 3 години
Кога тъпата даскалица - Фъндъкова ще подаде оставка най-после? Град, който събира толкова пари от данъци и инвестиции, след толкова години все още прилича на пропаднало гето в Мумбай, Индия.
33
1
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Кючеци, кич и показност. Всичко необходимо за да дефинираш бг'то като изостанала ориенталска държава. Всъщност, Турция се оказа много по цивилизована заради определени приоритети на правителството.
32
2
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
България е била развита страна само по време на комунизма, защото ориенталския тарикатлък беше лекуван успешно.
31
1
 
11
 
! Отговори
Augustus преди 3 години
И като се замислиш, че това мизерно гето - София с разбитите си, кални тротоари и улици, мръсен въздух като в Индия, каруци, стари 20-годишни трошляци по улиците и разсипани контейнери има цени на жилищата съизмерими с някой европейски градове, чак ти става смешно и абсурдно.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимензащо чак владивосток?разходете се до скопие,за да видите как тъпите и жалки македонци поддържат града си.там ремонтите добре,че не ги правят българи.ремонтираните улици в скопие са в префектно състояние,имаш чувството,че отдолу няма никаква инфраструктура,изработката е безупречна,всичко е като под конец.плочките в старата скопска чаршия са оригинални още от 19 век и не са мръднали,там няма шахти и стърчащи и висящи кабели.ходете в скопие,за да видите европа без европейски съюз!
29
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
До 29 потвърждавамКойто не вярва - да вземе стиит вю и да се разходи из Владивосток Ако види олюсканите панелки на Люлин/дружба/ надеждаДа дойде да го почерпаАко види кофи без клошари до тях в София - също
28
0
 
3
 
! Отговори
Лилия преди 3 години
Хората сме най-гнусното и противно нещо на тази земя. Никакво мислене в перспектива и какво ще оставим след нас..Добре, че поне пластмасата ще я заличат малко по малко!
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора ще ми се смеят, но дори беден Руски средно голям град изглежда по-добре от анадолския коптор София и като инфраструктура и като паркова и като градоустройство и прочее, за справка тубата или стрийтвюто.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименнапротив сао паоло бразилия в сравнение с клоаката софия е модерен европейски изглеждащ град!
25
1
 
5
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Дай дът БАНАНИ БАНАНИ БАНАНИ
24
1
 
17
 
! Отговори
Loopianix преди 3 години
Колите, та колите. Най-лесно е шофьорите да са виновни за неизмитите улици и прахоляка по тях от безконтролните строителни дейности (мръсни камиони, кал около строежите и т.н.), за замърсяването от отоплението с въглища, дърва и по-лошо с гуми, парцали и др. Ама нали едните са спонсори, а другите избиратели, пък всички останали като шофьори сме "овце за стригане". Преди час в Овча Купел, далече от трафика, при непрогледна мъгла въздуха смърдеше на пушек, дали е от колите, а?
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами да мръсен е въздуха...трябва да отбележим,че милион и половина столичани сутрин като станат и п.р.ъ.д.н.а.т по 3-4 пъти и ето ти първото замърсяване на въздуха,след това се качват на трошките си от 94 г. и потеглят към работните си места и ето ти второ замърсяване.и т.н. и т.н.
22
4
 
2
 
! Отговори
мери преди 3 години
Радев е виновен синчето му се изпуснало и замръсило обгазило София не са виновни герберските управляващи особедно Фандъкова . Къде са гешевските наблюдатели че са засекли това изсукане ???
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре дошли в каракас,венецуела!
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някой като каже европейска софия и падам от стола направо...софия прилича по-скоро на западнал работнически квартал на сао паоло бразилия!
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ааакой те кара да живееш в софия бе господине?живеем в демократично общество и всеки български гражданин има право да живее където си иска на територията на страната.а иначе проблема със замърсяването на софия няма да се реши никога!
18
1
 
10
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Дали не е от колите -милиони, стари,пушещи,улиците са претъпкани от тях госпожо ФАНДЪКОВА? Столицата вече е отвратителен град за живеене, а застроихте и Витоша.Разсипия до последно!НЯМА вече въздух!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова, забрани на Топлофикация София да изгаря отпадъци от Италия!Изпревари ме. Тъмната част от нощта тия ни тровят.