Който не иска ваксина на AstraZeneca, ще чака

РЗИ: Отговаряме за разпределението, не за вноса на ваксините
Обновена: 11 мар 2021 09:48 | 11 мар 2021 09:41, Ния Христова
48
България е сред 17-те страни, получили ваксини от партида на AstraZeneca, която е подложена на проверка. Причината за цялата проверка е, че в Австрия са установени два случая на усложнения след имунизация от тази партида. 
 
В първия случай смъртта е настъпила 10 дни след ваксинирането. Пациентът е бил диагностициран с множествена тромбоза. Във втория случай имунизираният се възстановява от белодробна емболия. 
 
От РЗИ-София област обясниха, че здравните органи отговарят за разпределението, но не и за вноса на ваксините. Затова не могат да дадат информация за потенциално опасната партида.
Още по темата
Междувременно днес в страната започва имунизацията, на всички регистрирали се в електронния регистър за имунизация.
 
"Специално за София-област са 14 пункта. Общият брой на хората, които са пожелали да се възползват, са близо 300 души", обясни говорителят на РЗИ - София област Антон Луков пред Bulgaria ON AIR.
 
Той добави още, че в столичната болница "Св. Анна" 3 екипа са подготвени да извършват имунизация, за да не се получават струпване и опашки, а при нужда могат да организират и още два.
 
По думите му все още има свободни легла за пациенти с COVID-19 в "Св. Анна", но лекарите очакват до 2 дни да бъдат запълнени.
 
"Огромна част от лекарите са изморени. Те, за разлика от други браншове, не роптаят, нямат време да роптаят. Не му се вижда краят на това, което се случва", коментира Луков.
 
При създаването на е-регистъра бе посочено, че желаещите ще могат да избират ваксина, но по-късно стана ясно, че налична е само тази на AstraZeneca.
 
"Тези, които не искат да се ваксинират с препарата на AstraZeneca, ще трябва да изчакат, докато се появят другите варианти. Не може да се прогнозира. Това зависи от международните доставки", поясни Луков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството е слугинаж на Брюксел, който води геополитическа война с Русия. Освен това са се излъгали да купят 12 милиона ваксини от "Астра" Сега не смеят да си поискат парите обратно. Страх ги е от Брюкселската администрация и не внасят руския продукт, който е много добър, и по точно много по-добър от западните разработки. Малодушни са и страхливи.
40
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ние искаме от ваксината на нашия велик вожд и слънце,имаме време да чакаме.
39
0
 
8
 
! Отговори
Ррр преди 3 години
Напротив, 41 души в Австрия са починали след ваксинация с Пфайзер.Разбира се, не е доказано, но тече разследване.
38
3
 
8
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Антоне, ако някой се спомине заради липса на ваксини, кой ще поеме отговорност? Защо не внасят Спутник? Твоят министър не се ли усеща, че ще има хиляди дела срещу правителството и народни представители, които са отказали Спутник? Очертава се Нов Народен съд!
37
2
 
13
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Хайде стига с тази паника - всички имате право на избор. До края на годината всеки може да избира между Астра и Зенека!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не иска Астра Зенека да чака...Спутника...Ако си има дни...може и да я дочака.
35
3
 
7
 
! Отговори
kermit преди 3 години
Да, раздадоха си ги на тях,на свои хора, ние ще вземем от куцата партида!
34
6
 
8
 
! Отговори
ДНК преди 3 години
РНК на май*уна във ваксината ..,в най-лошият случай децата ще са малко по-космати, ако въобще ги има човек след ваксината...;)Логически погледнато, корпорация която има ресурсите и ноу-хау да създаде такава отрова, само тя може да създаде и противоотрова. Въпросът е ако същата е искала да разреди значително хората, същата сега с ваксина..?!? иска да Ви излекува да сте здрави и да живеете дълго?!?
33
4
 
6
 
! Отговори
Лобизъм от герб преди 3 години
Тази ваксина е далаверка на герб и ще се налага като единствената за да има кинти. Родата е преди народа
32
3
 
9
 
! Отговори
Абе тъпан преди 3 години
Значи така, а? А защо участващите в изборите да са богопомазани и за тях да има Пфайзер, а за останалите да няма?*** политици и техни подлизурковци!Заслужавате абсолютно никой да не отиде да гласува!
31
4
 
5
 
! Отговори
ъъъ до 34 преди 3 години
Е то и аз не бих си сложила РНК, но именно защото никой няма наблюдения. Чудя се откъде някой би могъл да има, че и доста.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Аа, не така, моля! Смъртни случаи след Пфайзер има, но винаги казват, че няма данни да има връзка с ваксината! Май се разчита, че много бързо забравяме...
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26. От 23Имам доста наблюдение върху РНк ваксините,ж така че от повечето тук мога да изказвам мнение. Не бих си сложил Рнк ваксина
28
3
 
9
 
! Отговори
ЕДНО ИНТЕРВЮ преди 3 години
с майката на видната ЕВРОДЕПУТАТКА от ГЕРБ МАЙДЕЛ, дето внася АСТРАТА у нас и чиновника, дето е поръчал милиони дози от нея да дадете вместо да питате последния по веригата защо няма ваксини
27
1
 
19
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
А какво стана със съмнителната партида - отделихте ли я, докато другите я проучват или по стара традиция се правите на умрели лисици?
26
12
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 3 години
Аз искам ваксина, както и всички около мен (образовани хора със заплати в пъти над прага). Как ти не искаш, по никакъв начин не ме интересува.
25
2
 
6
 
! Отговори
КОЙ БЕ КОЙ преди 3 години
отговаря за вноса. ТИКВАТА, МЕРКЕЛ, БАЙДЪН. КОЙ
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали пък с тези драми около Астра Зенека не се опитват да направят реклама на рнк-бълвoча, след като видяха, че много хора се отнасят с недоверие към тази нова неизпитана технология? Щото поне резултатът, както се вижда, е този...
23
0
 
13
 
! Отговори
В ТАЯ ДЪРЖАВА преди 3 години
Никой за нищо не отговаря. Ако имаше отговорност и наказание ПРЕСТЪНИЦИТЕ от ГЕРБ отдавна да са напълнили затворите
22
3
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Много ясно, че е по-добра, бе! Ти си виден учЕн, то си личи.