Кино "Влайкова" с нов облик, графити артист го промени

Инициативата за графита идва от жителите на квартала
9
Кино "Влайкова" с нов облик, графити артист го промени

Най-старото кино у нас кино - "Влайкова", се сдоби с нов облик. Графити артист от Бургас дойде в столицата, за да изрисува емблематичното кино, съобщи Bulgaria ON AIR.

Иван Янков е графити артист, татуировчик, барабанист и баща на три момичета. Без колебание приел предложението да изрисува емблематичното кино. Веднага се качил на колата и от родния Бургас дошъл в София.

"Обадиха ми се и аз веднага приех идеята, въпреки че съм от Бургас. Просто запалих колата, отидох и го нарисувах. И се радвам много, че с общи сили хората успяха да го върнат към живот, да възстановят всичко, което е загубило облика си заради времето", заяви Иван Янков.

Трудността при изработването на този графит била, че трябва да се рисува върху прясно боядисана стена. Иван нямал право на грешка, заради спецификата на тонираната мазилка, върху която всяка корекция си личи. Той рисува графити от 23 години и безпроблемно се справил със задачата, която му отнела само 2 дни.

"Хората от квартала дариха пари за тази рисунка. Те се радват, имат положително отношение. Защото това носи емоция и обикновеният гражданин, като види нещо красиво, го оценява", сподели PR-ът на Кино "Влайкова" Николета Алексиева.

Инициативата за графита идва от жителите на квартала. Целта освен да се придаде нов облик е и да се попречи на вандали да го надраскат. Елисавета се заема с търсенето на художник и именно тя се свързва с Иван.

"Връзката ми с киното е съседска. Оценявам какво имаме в нашия квартал в лицето на това кино. Не само за киното има смисъл това, а за тази малка общност, която следва да работи заедно. За да стане нещо такова, трябват общи действия", подчерта Елисавета Станчева.

Кино "Влайкова" връчва златен билет на 7-те си най-големи дарители. Сред тях има известни лица като Орлин Павлов, но и любители на киното. Със златния билет дарителите ще могат да гледат безплатни прожекции. А следващата цел на емблематичното кино е да се съберат средства за подмяната на настилката на салона и на сценичния инвентар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: киноВлайкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потресаващо безвкусни графити!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен #4 : тепегьоз - вместо тЕпЕгьозлук, селски; лиготия - на български лигавене, лигавщина, мацаница - бълг. цапаница, цапане. *** на село и завърши там IV клас, сетне пиши коментари.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.1 Откъде си бре, селянин? Вие ще си украсявате сами града?! Дошъл човекът от Бургас да ви украсява фасадата на сградата на киното, ама на вас не ви харесва!
3
0
 
1
 
! Отговори
постоль преди 2 години
Камелйике, вземи попрочети историята на София, поограмоти се и тогаз дращи, кое е най-старото кино! Иначе марш на село обратно!
2
10
 
4
 
! Отговори
Финансово компетнтен преди 2 години
За нещо където го има без пари в замунда пари не давам
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Ясно е, че на общината под настоящата кметица за нищо не може да се разчита, така че дайте сами да си оправим и разкрасим града!