14 месеца затвор за убийството на Валя на пешеходна пътека

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на Надя Иванова
Обновена: 21 апр 2012 15:19 | 21 апр 2012 15:18,
174
14 месеца затвор за убийството на Валя на пешеходна пътека
Бургазлии почитат паметта на загиналите в катастрофи. Снимка: Булфото

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата, издадена от Окръжния съд на Надя Иванова, убила с автомобила си на пешеходна пътека в морския град 12-годишната Валя Димитрова.

Наложеното наказание е една година и два месеца лишаване от свобода при първоначален "общ" режим и лишаване от право за управление на автомобил за срок от четири години и два месеца.

Това решение беше обжалвано в Апелативния съд и от двете страни - както от родителите на Валя - Мария и Валентин Димитрови, така и от обвиняемата Надя Иванова.

Петокласничката Валя беше убита на 17 юни миналата година на улица "Транспортна" в Бургас.
Момичето пресичало на пешеходна пътека, кола от едната пътна лента спряла, но паралелно движещо се с първия автомобил "Ауди А3" не спряло и блъснало детето.

Още по темата
 Експертизата установява, че подсъдимата е управлявала автомобила със скорост около 60 км/ч, която не е съобразена с пътния участък, а е следвало да бъде 43.2 км/ч.

Подсъдимата Иванова е следвало да предприеме действия за спиране на автомобила или заобикаляне на Валя. Съществувала е възможност да бъде избегнат удара.

Обвинението срещу подсъдимата е доказано по несъмнен начин, поради което правилно и законосъобразно окръжният съд я е признал за виновна, се казва в мотивите на решението на Бургаския апелативен съд.

Подсъдимата е извършила грубо незачитане на основните правила за движение по пътищата.
Решението на Бургаския апелативен съд подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
Демон преди 12 години
На Върховния съд присъдата ще стане условна, винаги става така. Лека му пръст на детето, Бог да го прости! Правосъдие в тази страна няма и докато престъпници ни управляват, няма и да има!
151
4
 
1
 
! Отговори
Петров преди 12 години
Присъдата е много малка за отнет живот! Мисля че Жените правят в момента най- фрапиращите нарушения - карат нагло и агресивно незачитат правила и са ужасно комплексирани !
150
0
 
3
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
За въртене на дебелия си *** е създадена ***! ***!
149
6
 
0
 
! Отговори
до NRW преди 12 години
абе, ако живееш в Германия, то със сигурност в най-дълбоката им провинция, където и пешеходни пътеки нямасмешка такава
148
0
 
6
 
! Отговори
Срамота е юристи преди 12 години
Руснаците, за съвсем същото провинение дават 8 години, а нашите шарлатан съдии -жалят убийците.
147
2
 
5
 
! Отговори
Candy преди 12 години
Не мога да повярвам, че са й дали само 14 месеца, що за правосъдие е това? Излиза, че за убийство (ако изобщо те хванат) не трябва да лежиш в затвора, на практика няма от какво да се притесняваш... Правосъдната система и изобщо цялата държава явно разчита само на съвестта на българина... Евала!
146
2
 
14
 
! Отговори
NRW преди 12 години
Аз живея в Германия и тук само да стъпиш на улицата и спират,независимо дали има пешеходна пътека или не!!!!!За мен Надя Иванова заслужава много по-тежка присъда!Как бе Надя няма да спреш на ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ?Като шофираш кола не значи,че си нещо повече,напротив ти си човека който трябва да внимава за пешеходци върху ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА!
145
4
 
2
 
! Отговори
килъра преди 12 години
143 защото си *** и ***, затова ще погребеш най милото си и после ще се обесиш в *** мръснишко изпражнение, защото ще ми се отвориш на некой светофар и ще те застрелям с пхреправения си газов в устата и ще те намерят куките и ще се чудят какъв е тоа проектил в черепа а аз ще си пия уиските и ще разправям със смях за последния ти поглед *** МРИ!
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А а а а ъ ъ ъ ъ ъ а оня със законното оръжие мое отнесе 2 години, понеже го носил необезопасено....а а а а а а ъ ъ ъ ъ ъ е е е е е е .... Бих казал, че требе да се сменят всичките съдии, адвокати, прокурори и чистачите у съда с нови...старите - в затвора.
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда... непредпазливост се нарича явно в нашата държавица незпазването на закона - когато го игнорираш и караш колата си нарушавайки го (което не може обаче да стане ей така, без твойто участие)
142
1
 
4
 
! Отговори
До 158 преди 12 години
Нека бъдем точни - спада към убийствие по непредпазливост. Другият вариант би бил предумишлено убийство, което не може да бъде приложимо в дадения казус.
141
3
 
11
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
"Подсъдимата е извършила грубо незачитане на основните правила за движение по пътищата." - Това е ясно но не ми е ясно как може за убийство, на 12 годишно дете, да се дадат 14 месеца?!!! Тук се говори за явно голямо нарушение, което вече не спада към убийство по непредпазливост! На толкова ли се оценява вече човешкият живот бе, съдии-***?!!! Питам ако детето беше ваше същата ли щеше да е присъдата?!!! Това е цинизъм най-висша проба!
140
2
 
6
 
! Отговори
До 155 преди 12 години
Ти пък какво обясняваш на 153. Това е някакъв пъпчив онанист, дето се пробва да се прави на отворко. А може и просто да си е ***. Утре той ще отнесе някое дете, щото ще го гледа в за*ника.
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Утре, ако твоето дете бъде утрепано на пешеходна пътека (да не дава Господ!), сигурно точно това ще пледираш пред съда.Явно си попрекалил с шофирането пред монитора и с игрите от типа Лара Крофт
138
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук е пълно с откачалки. Шофьорите СА ДЛЪЖНИ да спират на пешеходни пътеки, а не някакви *** да дават съвети кой как и къде да си върти д*пето. Чудя се, ако имаш деца (и особено момичета) какво им говориш?
137
1
 
9
 
! Отговори
До малоумника FTW преди 12 години
***, ако си беше направил труда да се поинтересуваш, щеше да разбереш, че Валя се е показала само няколко сантиметра от буса, колкото да погледне дали идва кола и е била спряла точно до ръба на буса и ако прочетеш експертизата ще видиш какво пише вътре. Просто тая *** не е гледала напред в момента и е минала на сантиметри от буса и хваща Валя само за крачето. Погледни снимката на колата тук: safetyonthestreets и ще видиш, с коя част я удря колата и къде е паднала после Валя!
136
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има убийство на дете не на куче.
135
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съдийте са пълна диария!
134
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И накрая от толкова простотия ще се мине на самоуправство...
133
3
 
8
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
до 143!Пожелавам ти твоето дете или най-добре самият ти да умреш! Амин!