МВР брои опасните пътища: Край Бяла, Кресна, на "Хемус"

Смъртоносните отсечки са девет, полицията ще взима мерки
7 фев 2017 15:40,
26
МВР брои опасните пътища: Край Бяла, Кресна, на "Хемус"
Снимка: архив Булфото

МВР прави карта на най-опасните пътища в страната. Целта е да изброи смъртоносните отсечки и да посочи мерките за намаляване на тежките катастрофи.

Според статистиката за 2016 година най-опасните пътища в България са девет.

Класацията традиционно води пътят Русе-Бяла, на който през миналата година са станали 246 катастрофи. При тях са загинали седем души, а 89 са били ранени.

Още по темата

Вторият най-опасен път се оказва автомагистрала "Хемус". През 2016 г. там са станали 266 произшествия, 14 от които тежки, с общо 19 ранени, съобщи bTV.

Сред останалите смъртоносни пътища е и пътят за Вeлико Търново, до разклона за Тетевен. На него са станали 139 катастрофи, 8 са загинали, 117 са ранени.

В картата на МВР попада и пътят Велико Търново – Дебелец. Там са станали 22 катастрофи, 4 от които тежки, пет души са били ранени.

Сред черните пътища е и този между Варна и Бургас. Там са станали 106 катастрофи, 6 са загинали, 50 са били ранени.

На пътя Стара Загора – Казанлък са станали 83 катастрофи, 15 от тях са били тежки. Ранените са били 22, жертви няма.

Сред опасните пътни отсечки е и пътят Пловдив – Карлово, на който са станали 67 катастрофи с 5 загинали и 24 ранени.

На картата със смъртоносните пътища са Пловдив – Асеновград с 66 катастрофи, 4 загинали, 9 ранени и Симитли – Кресна с 60 катастрофи, 7 загинали, 26 ранени.

Най-честата причина за катастрофите е скоростта и неправилното изпреварване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
CEZAR преди 7 години
Мисля, че е крайно време КАТ да има право да пише актове за не поддържаните пътища на АГЕНЦИЯ ПЪТИЩА. Ако има голяма дупка в пътя, то тя създава предпоставка за ПТП. Ама нямало пари. Е добре де ако аз създам предпоставка за ПТП- ми пишат акт, и полицаите не ме питат дали имам пари да си платя акта. По този начин ония учените белким си кажат "Ще крадем по-малко, че трябва да кърпим дупки" - А дано, ама на дали!!!
22
0
 
2
 
! Отговори
див селски рейнджър преди 7 години
До 18 Dies IraeНа румънците ремаркета не им трябват. А МВР и изобщо половината министерства в тоя коптор тука са непълно ненужни и не вършат никва работа. По-добре да ги закрият, с тях и без тях все тая.
21
1
 
3
 
! Отговори
Отдалеч преди 7 години
Винаги в България всичко започва с ЩЕ. И така 20 и кусур години. Ама и ЩЕ се оправим някой ден, може би.
20
0
 
5
 
! Отговори
Dies Irae преди 7 години
До ГДа и водачите са виновни в случай, но ако си минавал по пътя Русе- Бяла повярвай ми друго ще говориш. *** пример - след разклона за Попово посока Бяла пътя за теб е една лента, за движещите се към Русе са две. В твоята лента има първо дупки по 50 см широки и към 30 см дълбоки, към тази хубост добави и факта, че крайния 1 метър от пътя в твоята лента е коловоз на който по средата се е получил шип 10см висок като нож поставен с *** върху маса заради двойните гуми на ТИР и така 10км.
19
1
 
7
 
! Отговори
рм преди 7 години
Дейност на МВР:- брои- прави статистика- отчита- съветва- не намира данни (ако намери данни, то те са, че данни няма)- прави карти
18
3
 
6
 
! Отговори
Г преди 7 години
От известно време живея в една държава, която има население към 65 милиона и към 1100 убити при пътнотранспортни произшествия на година. В България сме 7 милиона и убитите са към 700. Тук почти не се изпреварваме, движим се в колона според ограничението на скоростта. Аз съм на мнение, че шофьорите са виновни, не пътищата. Точно обратното - при лоши пътища следва да се кара по-бавно и по-внимателно.
17
0
 
4
 
! Отговори
Dies Irae преди 7 години
Как да напишат истинската причина? Нали после трябва да отидат в министерствата и да арестуват я зълва, я свекър, я леля, стринка, вуйчо, балдъза, дядо, баба, сестра, брат, стринката на 8-я братовчед по майчина линия. Нали всичките са рода! Навързани така, че като дръпнеш едно повличаш цялата ***. Пък и КАТ или МВР да си размърдат тлъстите ***. Е вчера по новините като даваха за 3 *** дето като ги гонили 2 полицай се ранили тежко, шопарите дето водеха арестантите бяха по тон и нещо.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР и КАТ в случая, даже и статистики не могат да правят, а и как да ги правят, след като при почти всяко ПТП, пишат за причина несъобразена скорост, а не истинската причина за ПТП-то.
15
1
 
7
 
! Отговори
Dies Irae преди 7 години
на пътищата в северна България или да ни дават вече на Румънците като не ни иска Софето и да се приключва. Как един дупедат не се уби на тоя път бе. Един само да се наниже като прасе на шиш на дърветата и да се сетят да го оправят този траншеи. За 28 години нито едно нещо не се направи в тази част на страната. Всичко все на юг от Стара Планина. Тук кучетата на яли еми като е така да се отделяме като автономия да питаме Румънците дали ни искат и да отиваме там и да свършва тая мъка.
14
1
 
3
 
! Отговори
Dies Irae преди 7 години
стърчи. Ако не го знаеш и както в нашия край има мъгли като ги нацелиш или си разбиваш колата или излиташ от пътя. Хората карат по средата защото и крайна лява и крайна дясна лента са животозастрашаващи. Да спират с безполезната магистрала от Шопландия към морето, а да оправят пътя по който минават най много камиони на ден! За това ли плащаме данъци. Цяла северна България я забравиха всички само южна се бута тук там, и разбира се *** Софето. Да оставят ДДС-то от Дунав мост 1 и 2 за ремонт
13
1
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 7 години
Къде пък тия статистически *** от МВР видяха път Русе-Бяла?Това не е път а разорана картофена нива, Сталинградска улица след немска обсада, кална коларска пътека!!!Там стават катастрофи не заради скоростта, а най вече заради трапове, траншеи, кратери от бомби, разоран асфалт от Тирове и каквото друго се сетите защото там ремонт не е имало от както свят светува. Има нови трапове след като асфалта доцъфтя тази пролет. Да минат от Русе след разклона на Попово да видят 10см асфалт като нож
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ви казах че МВР може да прави само статистики, нищо друго. ДА СЕ ЗАКРИЕ.
11
0
 
7
 
! Отговори
do 6 преди 7 години
Толко ти разбира главата. Виждал съм какви ли не идио*ки коментари в този сайт, ама твоя...Автомобилите са най-икономични между 90 и 120 км/ч, в зависимост от типа двигател и т.н.Някъде това е ниска скорост, някъде висока.
10
0
 
3
 
! Отговори
Stadion arena преди 7 години
Bulgariii, za kakvo vi sa darjavnite televizii i radia, stom kato ne mojete da pravite prozrachni iavni vidimi televizionni targove s vidimo juri za darjavni porachki v bg ikonomika?! Samo za info pornofilmi na sem li sa vi darjavnite televizii i radia?! :-)
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нормалните страни опасните пътища се обезопасяват, а у нас ги броят
8
1
 
12
 
! Отговори
светнат преди 7 години
"Вторият най-опасен път се оказва автомагистрала "Хемус".".........Ми... защото не е магистрала,а междуселски път, ама си караме със скорост като на магистрала.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На моменти ми се струва, че живеем в паралелната реалност на 3-мата ***. Няма ли да е по безопасно за хората вместо да се правят карти да се направят ремонти на тези отсечки?
6
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червени каскети, купете си някакви нови коли! Може ли да замърсявате въздуха с 15 годишните си таратайки!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинеткова каза че няма опасни пътища с изключение на този на герберския провал.
4
1
 
5
 
! Отговори
Disk преди 7 години
Mnogo opasno - okolo ns, ms