България в макети? Красота в подножието на Царевец

Украинско семейство пресъздаде националните ни забележителности в мащаб 1:25
23 сеп 2017 12:40, Красимир Ангелов
5

43 от най-емблематичните културно-исторически и архитектурни забележителности у нас вече са събрани на едно място в подножието на историческата крепост Царевец във Велико Търново.

Макетите в мащаб 1:25 са точни копия на оригиналите до най-малките детайли. Експонатите са част от първия по рода си парк с миниатюри у нас, а авторите им са създали десетки подобни атракции по света.

Храм-паметникът "Св. Александър Невски", Народното събрание и пристанището във Варна са само част от сградите, които намират място в парка "Мини България". Макетите ще могат да бъдат посещавани от края на септември.

Проектът е на семейство Меншикови от Украйна, които само за последните 15 години са събрали историите на Белгия, Холандия, Полша и Русия в подобни паркове по света.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
2
 
! Отговори
Старостоличанка преди 6 години
Що не направихте тез макети в двора на НИМ - София ? Няма нужда туристите да идват до града бутафория - Велико Търново ! Дори Кмета на града е бутаворен на Цв. Цв. !
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... в подножието на историческата крепост Царевец във Велико Търново."---Краси, според мен определението "историческата" е излишно. Само "крепостта Царевец" е достатъчно. Вичко наоколо е част от историята ни. Само конгресите на БКП бяха "исторически" в сегашно време.
3
0
 
13
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 6 години
Комплименти за украинското семейство. Това е прекрасна идея. Във Белгия има подобни забележителности на държавите от ЕС. Във голямото софийско поле може да се направят забележителности от цял свят. След прочистването на река Искър около нея може да се направят увеселителни паркове с различни забележителности.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинските забележителности НЕ СА руските забележителности, извинявай. Не ги поставяй под общ знаменател. И недей да обобщаваш, че всички българи са твърде заети да почитат чужди забележителности, независимо дали руски, украински, германски, американски или каквито и да било. Не съди по себе си за другите. Стореното тук е прекрасно и при първи удобен случай със семейството ми ще го посетим.
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Украинците почитат българските забележителност, българите са твърде заети да почитат руските.