Броня в броня под дъжда: Рисково изпреварване край Чепеларе

Пътуващи заснеха неразумен шофьор на пътя
8 май 2018 09:00,
146
 

Убиец на пътя. В плътната колона между Чепеларе и Хвойна тариката реше да изпревари в завоя и едва не уби хората в идващата от завоя кола.....

Posted by Krastina Cholakova on Monday, 7 May 2018


Видео с шофьор, предприемащ рисково изпреварване по пътя Чепеларе - Асеновград се появи в социалните мрежи и възмути стотици. При опит да изпревари без никаква видимост шофьорът на колата влиза директно в насрещното и се разминава на косъм от сблъсък с джип.

"Убиец на пътя" написа под кадрите Кръстина Димитрова, която е заснела колата.

"Колата, която заснехме, малко преди това изпревари нас и влезе пред нас буквално броня в броня. Слава богу, ние имахме дистанция, в която тя можеше да се прибере. Минути по-късно водачът отново започна да изпреварва. Съпругът ми видя по-рано идващия насреща джип и намали, за да оставим място на човека да се прибере, в случай че не успее да изпревари, което беше абсолютно невъзможно", каза пред bTV Димитрова.

По думите ѝ шофьорът на колата е бил мъж, а в автомобила са пътували общо четирима души.

"За съжаление, не беше единственият изпреварващ по този начин, но беше с най-шокиращото и застрашаващо живота изпреварване", коментира Кръстина Димитрова. - "Определено се уплашихме, бяхме с децата в колата", призна тя.

"Впоследствие се оказа, че около 5 метра преди завоя маркировката е била прекъсната, но това не дава право на шофьора да изпреварва при абсолютно ограничена видимост", категорична е Димитрова.

По думите ѝ след като е изпреварил цялата колона – кола, бус и два автобуса, на правия участък преди село Хвойна, странно защо, водачът е намалил скоростта.

"Ако насрещният шофьор не беше успял да спре и съпругът ми не беше отнел газта, за да му остави място да се прибере, кадрите щяха да са много по-стресиращи", отбеляза Кръстина Димитрова.

Тя е изпратила сигнал и видеото до КАТ.

"Декларирали сме, че в случай на желание ще свидетелстваме, единствената ни цел е катастрофите в този участък да намалеят", подчерта Кръстина Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
2
 
! Отговори
Kiki преди 6 години
Шофьора е за бой,но колата е добра
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Policaite davzimat merki s takiva xora mn gi ima takiva po patishtata napravo trqbva da my vzemat knishkata i togava ako se naychi da kara razymno
105
19
 
6
 
! Отговори
Смоленчанка преди 6 години
Никога,до сега не съм писала,защото не мисля,че има някакъв смисъл,но сега ,ще взема отношение по въпроса. Вярно,че има много недисциплинирани шофьори на пътя! Тези,които са изпратили сигнал до КАТ,трябваше да се възмутят,че има достатъчно юеста за изпреварване,но няма видимост,защото няма кой да изреже дърветата и храстите,за да има такава! А на софиянци ще кажа,че като видят магистралата от Пловдив за София,тогава идва тяхното време! Затова смоленчани изпреварват там,където се иска майсторлък,
104
2
 
15
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Проблем в България е, че някои все говорят за интелект, възпитание, култура, манталитет, обучение, Бай ***, простотия и т.н. и отклоняват вниманието ни към пълни безмислици. Няма държава по света, където интелекта, възпитанието, културата или манталитета да са накарали шофьорите там да спазват правилата. Правилата се спазват само и единствено ако има контрол за спазването им и неизбежност на наказанията, ако правилата не се спазват. Световният опит го е доказал много отдавна.
103
4
 
5
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
До Анонимен Не си прав. карах 10г. в Холандия, Германия, Франция, Белгия, за които 10г. видях само една КАТаджийска кола, която за съжаление ме подгони за превишена скорост. Шофорите в тези страни имат интелект, възпитание и култура, поради което и има 3 пъти по-малко катастрофи на милион население. Това са липсващите неща на шофьорите по нашите пътища. Всичко друго е второстепенно. *** е ***, с неандерталско поведение и манталитет.
102
1
 
10
 
! Отговори
До 102 Абе преди 6 години
Виж сега. Аз съм от София и спазвам правилата. Когато пише 40 км/час, карам с до 40 км/час, въпреки че пътя позволява да се шофира с 100-120 км/час, както правят местните шофьори, както и много от шофьорите, които често шофират по тези места. Не твърдя, че съм добър шофьор, въпреки че шофирам от около 35 години. За да го твърдя, трябва да си видя уменията в някакви екстремни ситуации, а такива ситуации около мен все не се получават, та не мога и да се оценя.
101
4
 
1
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
До Анонимен По този път най-нагли са шофьорите с номера СМ, понеже се чувстват у дома и че са много печени по баирите.
100
2
 
3
 
! Отговори
Абе преди 6 години
До До 98Брех да ве верно , ама прав си те само тия с регистрации извън софииските ги правят при положение че около 30 процента от автомобилите в страната са софийски тоест това са добрите , направо предлагам останалтие да ги сприат от движение , за да НЕСЕ ИЗНЕРВЯТ инъче добрите шофери , че им се налага да карат с 30 , все пак може разстройство да има човека
99
3
 
4
 
! Отговори
До 98 преди 6 години
Аз пък извън София попадам винаги на такива с несофийски номера, които правят такива изпълнения. Защо ли е така?!
98
1
 
10
 
! Отговори
До 97 mdaa преди 6 години
Лечение има и е много ясно какво е. Трябва да се прави така, както правят в държавите, в които правилата се спазват, а там всеки шофьор е убеден, че ако извърши нарушение НЕИЗБЕЖНО ще бъде санкциониран за него, като размера на санкцията е несъществен. Затова българите са примерни шофьори в чужбина, а чужденците са като отвързани в България и не спазват никакви правила. Всеки шофьор в България вижда, че контрол няма и може да прави каквото си иска на пътя.
97
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На такива номера на колата и колата на скрап. Книжката му се изгаря завинаги, а него в Ловешката кариера. Доживотна.Иначе жертвите ще бъдат само статистика...
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам,ако някой се засегне,но такива номера са ми правили винаги автомобили със софийска регистрация.Предполагам,че заради трафика и стресът в София шофират по-този начин,но застрашават другите участници в движението.Моля,вземете си бележка!
95
2
 
18
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
През 2006 преживях същото по този път. Само не бях с джип и онзи не се прибра а си даваше газ сериозно - изпревари поне 10-12 коли! Късмет, че карах с 50 и точно на завоя, където щеше да ни направи на ваденка, имаше уширение и спрях там!30 м по-рано или по-късно...нямаше да ви го пиша това.Лечение за такива няма.
94
0
 
17
 
! Отговори
До 94 преди 6 години
ЗДвПЧл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен:...2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път на разстояние, достатъчно за изпреварване, и че може да заеме място в пътната лента пред изпреварваното пътно превозно средство, без да го принуждава да намалява скоростта или да изменя посоката на движение.*Има ли нарушение или няма ...
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съд до дупка и затвор и престанете да умнее -те ,как бил спазвал маркировката.Който мисли,че *** е прав дано само такива да среща.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги в такива случаи става дума за някое от три неща, които водят до нарушения на правилата и до катастрофи. Нарушенията по пътищата на България се правят защото няма контрол за спазването на Закона за движение по пътищата, заради лошите пътища и заради знаци и маркировки неоговарящи на пътните условия. Заради липсата на контрол са над 90% от нарушенията. В случая (не мога да видя видеото) предполагам, че пак има нарушение на правилата, защото шофьора знае, че в България няма контрол на пътя.
91
0
 
8
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
До Анонимен 86 Прав си. Сведетел съм как кат дебнат във Мездренско село за превишена скорост , където няма дори кучета , камо ли хора.Сигурно имат план за изпълнение на актове.
90
2
 
13
 
! Отговори
До 88 преди 6 години
Реално се изнесе на непрекъсната линия, как да не е извършил нарушение!
89
10
 
5
 
! Отговори
Един преди 6 години
като гледам и тези снимащите каква дистанция спазват, и те не са по-убави от джигита.
88
3
 
39
 
! Отговори
Много дрънкате. преди 6 години
Какво толкова се коментира. Този се изнася опасно без никаква видимост, което говори за неговата неадекватност, ако няма нерви да върви в колоната означава, че няма място зад волана, защото е психически нестабилен. Всички, които го защитават този нямат деца и семейства вероятно, защото иначе човек си прави асоциация как един такъв "капацитет" може да унищожи едно семейство само, защото "нямал нерви".....