Туристка закъса в Пирин, ПСС тръгна да я спасява

Жената е наранила глезена си край Самодивските езера
15 юли 2018 18:18,
11
Туристка закъса в Пирин, ПСС тръгна да я спасява
Снимка: Булфото, архив

Близо 20 планински спасители от Банско и Добринище в момента са на акция в Пирин.

Около 14 ч е получен сигнал за млада жена, която е с наранен глезен и не може да се придвижва. Тя се намира в района на Самодивските езера над хижа "Безбог". Към мястото са се отправили спасителите от Добринище, като колегите им от Банско са изпратили подкрепление, пише "24часа".

Това е поредният случай, в който планинските спасители оказват помощ на пострадал в планината, който няма планинска застраховка. Цената й за един уикенд е около 4-5 лв. и няма разумно обяснение защо тръгващите на преходи не си правят застраховка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Красен преди 5 години
Щом е в Банско - няма да има проблем и ще бъде спасена! Там са най-добре подготвените спасители от планинска служба в цялата страна!
10
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Като си плати сама този път, следващия път ще си купи застраховка. В този случай системата работи перфектно.
9
0
 
1
 
! Отговори
друг застраховтел преди 5 години
Влака в Хитрино дето експлодира и събори половината село нали имаше застаховка?И какво изплати? Какво се построи от парите на застраховката?Едно голямо нищо!Само дарения, бюджет, помощи по фонд бедствия и пр. Застрахователя ще води дела 10 години и накрая един голям *** ще видите от застрахователя
8
0
 
1
 
! Отговори
Застраховател преди 5 години
Децата в Тайланд колко ли ще ги одрусат. И те не са имали застраховка.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо да си плащат, след като са ни учили, че Андрешко е положителен герой? А и всеки ден по омедиите тръбят "дайте да даде" за поредния безотговорен индивид. И най-вече, "самотните" и безотговорни майки са на почит в България.
6
0
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Искам и аз да отида да я спася. Може ли снимка.
5
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там е работата, че голям брой хора не си плащат, а плащаме ние от нашия джоб че разкарват спасителиет насам натам. ОСвен това Хората трябва да плащат и глоби - всеки трябва да спазва правилавата за безопасност - джисем, ходене само по широки пътеки, хъдене само с други хора - и всичко извън тях да се наказва. Сега представете си, че друг човек загива, а спасителите нямат хора? МНого често някой се напива, и се скатава, а жена му го пуска за национално издирване.
4
5
 
13
 
! Отговори
goso преди 5 години
Аз пък не разбирам защо всички статии завършват с призив да се правят застраховки. Ако журналистите бяха на процент при застрахователите, хайде пак добре, ама май не е това а е от чиста глупост. Ами няма смисъл от застраховки. Аз съм имал инциденти в планината със намеса на спасители, плащаш си накрая колкото кажат и си казвате чао като добри приятели. Застраховката винаги ше намери начин да не ви компенсира, или няма да сте пострадали съгласно правилата или ще иска протокол със код на инциден
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплеснала се по някой самодив сигурно.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всеки, който си навехне глезена или се спъне, подхлъзне, ли ще публикувате статии?
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами - да плати сега 500 и ще знае за другия път. хората в събота и неделя вместо да си пият бирата и да си гладат финала на световното, се чепатят по баирите да търсят некадърни загубени овце.