Helpbook: Защо се слагат скоби на коли на аварийни пред забавачки?

Граждани се оплакват в платформата от проблеми с паркирането
10 окт 2020 18:40, Анисия Иванова
60
Helpbook: Защо се слагат скоби на коли на аварийни пред забавачки?
Снимка: Helpbook

Проблемът с паркирането в столицата не се очертава да бъде решен в скоро време, дори напротив - положението се влошава. В платформата на Helpbook.info ни изпратиха сигнал, в който авторът твърди, че родобна ситуация е ежедневие в квартала им.

"Живея в ж.к. "Красно село" на ул. "Пчела". Тъй като уличката е малка и вътрешна за квартала, много от шофьорите я използват за паркинг и спират по средата на улицата ежедневно, в близост до изхода на улицата към бул. ген. СтефанТошев. Това, освен нарушение на Правилника за движение по пътищата е и постоянно затруднение за излизане от улицата на правилно паркиралите автомобили. Многократно се налага, излизайки от улицата с колата, да търся кой е спрял неправилно и запушва изхода на улицата. Това неминуемо води до забавяне и конфликти с паркиралите, а съм бременна в 8-ми месец и във всеки един момент може да ми се наложи да изляза по спешност. Моля, изходът на ул. "Пчела" към бул. "Ген. Стефан Тошев" да се обозначи по някакъв начин и да се забрани паркирането по средата на улицата", се иска в сигнала.

В район „Сердика“ служителите на „Паркинги и гаражи“ редовно взимат мерки, за да се предотврати паркирането  на непредназначени за това места, но оставяме на вас да прецените доколко това е правилно: „На 06.10.2020г. в 17.20 ч. бях спряла автомобила си на ул. "Струга" и ул. "Странджа" на аварийни светлини за 3 мин., за да взема децата си от градина, която се намира на улицата, която в момента е в ремонт. Когато се върнах при автомобила след 3 мин., служителите от градска мобилност тръгват да ми слагат скоба. Попитах любезно защо, като и директорката на градината е подала молба до Общината, в която е отразено в диапазон от 17ч. до 18ч. се взимат децата от родителите да не се поставят скоби на спрелите автомобили на аварийни светлини пред детската градина. Служителите на градска мобилност бяха поставили скоба на съседната кола на майка с три деца и се отнасяха ужасно грозно с мен и майката, когато ги попитахме защо се случва това всеки ден. Аз лично съм потърпевша 2 пъти на същото място. Моля за Вашето съдействие това да не се случва в часовете 17-18ч., когато се взимат децата“.

В пловдивски квартал по същия повод всеки ден се пишат и лепят фишове на неправилно паркираните автомобили, но от изпратените снимки става ясно, че това не важи за служителите на общинска охрана, които разполагат колите си на двупосочна улица с велоалея.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
6
 
! Отговори
аа преди 3 години
бях спряла автомобила си на ул. "Струга" и ул. "Странджа" на аварийни светлини за 3 мин."научете се, че аварийните не се исползват за щяло и нещяло, те са направени да сигнализират повреда!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега виждате ли каква беше ползата от жителството ? Равномерно разпределяне на населението по региони,градове и села.Осигуряване на еднакъв стандарт на живот,развитие на индустриализация,селско стопанство и икономика.Виждаш,че някъде,в някой регион нещо куца,строиш предприятие в окръжен град,разпределяш инженери,лекари и други специалисти и нещата плавно и безболезнено се регулират!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яд ме е, че читавите хора останаха по провинцията. В София се изсипаха всички нагли селян-дури. Не може човек да говори с тях. Лощото е,че и възпитанието липсва и е много трудно да се спрът и огледат и да видят добър пример.Той в село си е бил баш тарикат и по инерция и тук си мисли, че е така.
47
2
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Служителите на паркинги и гаражи са абсолютни ............... сещате се. Винаги дебнат колите до 1-2 мин да изтича плащането викат веднага паяк и през цялото време се ОГЛЕЖДАТ гузно и плахо. Оглеждат се като миз ерници дори като вдигат кола която е в нарушение. Малки грозни мишлета са те. Пред децката градина да тормозят майки....И вашата майка също
46
0
 
10
 
! Отговори
Бременната госпожа преди 3 години
До АнонименНе, че коментарът Ви изразява някаква адекватна позиция, но ще Ви отговоря, за да няма объркване. Акцентът на оплакването не е върху това, че няма къде да се паркира, а върху неправилното паркиране, което затруднява движението. Макар и бременна се старая да поддържам форма и много често спирам на повече от километър от дома си. Но винаги ще се намерят тарикати, които мислят, че са по-важни от другите и трябва да паркират, където им падне.
45
0
 
6
 
! Отговори
ЛоШо преди 3 години
В Брюксел ми направи много добро впечатление, че пред училища и градина има обозначени места, където родителите могат да спират, за да оставят децата си. Дори видях и пътна табела Kiss and Drive
44
6
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Пускането на аварийни светлини, не означава, че може да се спира където ти падне... Време е много хора да го разберат. Като си спрял неправилно, ще си носиш последствията. За грубото отношениеси..... друга наша "човешка" черта...
43
2
 
13
 
! Отговори
Qnec преди 3 години
Преди 10тина години в Сандански се случи. Карам аз по една тясна уличка нанадолнище а пред мен някакъв тип си кара. Спря си новичката кола на средата на улицата и си пусна авариините. Свирнах му да се махне защото не мога да мина а оня не ме и погледна. Влезе да си върши работа някъде. Аз излязох, счупих страничното стъкло и пуснах колата по нанадолнище. Заби се на дъното в някакъв стълб а аз си минах. Все пак нека да дадем на хората пуснали авариини причина да ги пускат.
42
5
 
4
 
! Отговори
Решение: преди 3 години
Има едно бързо решение: Отивам при шефа и казвам: "Искам да работя 6 Часа от тук насетне, не 8 а 6 часа на ден". Намаляват му 25 % от заплатата, а той ще има време и спокойствието да си остави сутрин и да си вземе вечер децата пеша.Ей ти един начин за оправяне на ситуацията..Втория да работиш по homeoffice.Третия начин е да се спазариш със съседката да ти оставя и вземе детето всеки ден - по 5 лв на ден, ей ги 100 лв. за нея за 1 час на ден(20 часа за 100 лв.). Ако тя е хитра ще води по 3деца
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От едната страна е паркинг и бившата 20 поликлиника, сега 20 дкц. От другата страна е кална поляна от спиращи, като бременната госпожа и ядосваща се, че не всеки и цепи басма и спира до бордюра и блокира скачането през бордюра.
40
3
 
13
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Абе нарушавам аз правилата, пък те ме санкционират, а директорката и тя била подала молба да се нарушават правилата. И не стига че санкционират, но и повторно го правят.Алоо зоната е затова - да ограничава. Има ГТ, има паркиране с талон за 50ст, ама 50 ст. скъпо.
39
2
 
22
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Защото аварийните светлини НЕ отменят Правилника за приложение на Закона за движението по пътищата :)
38
0
 
23
 
! Отговори
Серсемин преди 3 години
Единствената държава в ЕС, неказвам Европа, кадето си мислим, че пускането на аварийки и пресветкането с фарове ни носи специални привилегии. Но сме единствената държава в Европа в която хората бягат на пешиходна пътека. Факт.
37
2
 
2
 
! Отговори
Име преди 3 години
Живея на крачка от въпросната детска градина на Струга- Сарагоса. Децата си ги водех с кола на градина, защото ми беше на път за работа в Горубляне и защото градината ми беше далеч- в Сарагосата не се доредихме.Детската на децата ми също е в зелена зона, никога не са ми слагали скоби, но ЗОНАДЖИЙКАТА САМА МИ КАЗА ДА СИ ПУСКАМ АВАРИЙКИТЕ.Самата Сарагоса се намира в изцяло жилищен квартал, почти никой не ходи на работа в него, места за паркиране има достатъчно, няма никаква причина да е зел.зона
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Получовешки неволи от гето София. Забавлява ме "Да се забрани да се спира по средата на улицата"... че то кога е било разрешено бе? Всеки се качи на някаква талига за 500 лева и стана шофьор, то не е за всеки тая работа, данък 1000 лева, гражданска 1000 лева и проблема ще се реши за всички градове не само за София...
35
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 3 години
От удобство и свобода в големите градове колите станаха бреме и напаст.
34
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 3 години
Българчето е твърдо убедено че копчето на авариините отменя закона за движение по пътищата."Аварира" по сякакви поводи и навсякъде. Няма спирка на градския транспорт без 2-3 коли аварирали сутринта за баничка.Забелязвам да се вкарват коли в училищните дворове - това е табу при цивилизованите хора.
33
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27 "Гунчо ***"! Че коя е държава че ще слага скоби на твоята ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ та била та и ДВИЖИМА? Че колко тогава е "ТВОЯ" Щом и държавата може да те ПРИТЕСНЯВА Че я имаш?!-:( -:(-:(
32
9
 
4
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Ами защото не сме бяла държава уви! Но в България всичко е възможно! Автомобила е лична собственост както жилището! Нищо че е " движима" собственост автомобила! Но не! Държавата гледа на автомобилите като на банкомати от които може да се изкарат Мнооого ПАРИ!-:( Ако държавата има претенции за нарушение на собственика че е спрял Непозволено.Каква вина има автомобила като ВЕЩ? Има много Неуредици в този свят! И ако се атакуват в съда.Ще стане много интересен казус мисля! За паяците НЕ ми се мисли!
31
2
 
16
 
! Отговори
IYI преди 3 години
*** както винаги ,само за малко,ама той с детето,ама само цигарки да си вземе,ама то за 3 мин,ами ела *** в Цюрих,Лондон или подобно място и паркирай така.Нали и без това само пише *** как било в западна европа.Еми то ти,спираш и греда *** :) ама той затова е *** щото за малко разбираш лиии