4 г. и 6 м. затвор за убийството на Алекс от Бяла

Това е решение на трети съдебен състав, не е окончателно
33
4 г. и 6 м. затвор за убийството на Алекс от Бяла
Подсъдимият Валентин. Снимка: БГНЕС, архив

4 години и 6 месеца затвор при първоначален общ режим даде Апелативният съд във Велико Търново на Валентин Маринов, обвинен за убийството на 18-годишния Алекс Ангелов от Бяла.

Трагедията се разигра на 8 юли 2017 г., когато Маринов удря момчето в сбиване след дискотека, то пада на земята и изпада в кома. Издъхва, без да дойде в съзнание, в русенска болница дни по-късно.

Още по темата
Първоначално Валентин Маринов получи 20 г. затвор от съда в Русе за умишлено убийство.

По-късно наказанието бе намалено на 3 години, а магистратите приеха, че смъртта е по-непредпазливост. Два пъти Върховният съд връща делото в Търново и това е решение на трети състав, което отново не е окончателно, пише "24 часа".

След анализ на събраните по делото доказателства, съставът на въззивния съд преквалифицира престъплението от умишлено убийство в смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. "Нанесеният от подсъдимия удар в лицето на пострадалия е бил със слаб интензитет, което се установява от комплексната допълнителна съдебно-медицинска експертиза.

Нанасянето на този слаб удар не би могло да бъде свързано с желание от страна на подсъдимия да нанесе сериозни телесни увреждания или да причини смърт и подсъдимият не е допускал настъпването на такава", се казва в мотивите, цитирани от пресцентъра.

Според магистрати последвалите събития като резултат са надхвърлили желаното от подсъдимия. "С удара е задействан причинно свързан процес, който включва ударния импулс, изваждането от равновесие на пострадалия в резултат от неустойчивото положение на тялото при отстъпването (крачки назад) и влиянието на алкохолното опиване на последния (2,06-2,09 промила, според заключението на вещите лица), които са довели до неконтролируемо падане на пострадалия назад, удар на главата в бетонните плочки и тежка черепно-мозъчна травма", пише в решението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 3 години
Екзекуция за убиеца, цялата му рода, съдиите с целите им роди, адвоката на убиеца, също с цялата му рода и всички политици.
23
1
 
5
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТУК Е ИГРАЛА ПАРАТА НА ТО4НОТО МЯСТО !!!!!!!!!!!! БОГ ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !!!!!!!!!!!
22
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Син ханска държава!Привилегированото племе на новите "българи" дето нашите управленци ги развъждат тука по чуждестранна поръчка да подменят българското население!
21
0
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 3 години
Ако този беше жив в режима на Сталин или Хитлер щеше да изчезне завинаги!Или доживотен в Сибир или опитно зайче при доктор Менгеле!Обществото ни няма нужда от подобни рецидифисти, аз даже съм и за присъда на съдията, който не е дал доживотен затвор на въпросният. Съдията носи най-голямата вина и след подобна присъда бих лепнал и на съдиата една доживотна! Обществото няма нужда от подобни образи нито от посъдимият нито от този съдия!
20
0
 
7
 
! Отговори
Това преди 3 години
Сега става все по-ясно ,че трябва да мигрирам в държава където убийците са в затвора до живот.Тук скоро май ще ги награждават за убийство.
19
0
 
9
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Егати и държавата !
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдията: Ми така сме преценили, усмихвайки се.
17
2
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
На ви демокрация и евроценности сега, следващите ще сте вие ;) !!!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 13Понякога е много трудно да се комуникира с ***. Демокрация идва от гръцките "демос" - народ и "кратос" управлявам. Това е система, в която властта произлиза от народа. Ще ти напомня, че в Северна Корея(Корейската Народна ДЕМОКРАТИЧНА Република) също гласуват, но това не значи, че държавата е демократична. Ако народът не иска справедливост, няма да я получи. Ние очевидно не искаме иначе нямаше да гласуваме за ***. *** си иска далаверката.
15
0
 
9
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
Осъдили са го на 4години и половина ,защото от 2017-та до 2021-ва са точно толкова и ако го осъдят на по-малко ще трябва да му връщат.
14
3
 
0
 
! Отговори
млък бе хейтаци преди 3 години
Абе знайко , що не прочете статията ? Хората са ти го написали, че са му дали 20 години защото е признат за виновен в УМИШЛЕНО убииство, а в последствие е доказано, че не е. Ако го беше ритал докато е на земята можеше да се пледира че е искал да го убие.
13
0
 
17
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Що не дойде тоя съдя да му набия един прав в кривата глава да му видя контролираното падане... баси мизерниците
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12Дрисльо, демокрацията е само и единствено правото да гласуваш. Демокрацията няма нищо общо нито със съдебната система, нито с органите на реда. А пък ти продължавай да хвърляш за Бойко.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значение има дали е с умисъл или не? Смисъла на наказанието лишаване от свобода реално е да се предпазят нормалните хора. Тоя пак ще се напие и пак ще убие някой "без умисъл". Така може да го кара още 50 години, маса народ ще изтрепе. Егати и сбърканата логика.
10
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сдърпали се пияндетата в сеската дискотека и един пукнал. Ежедневие- те по прованса за това живеят- да се млатят по дискотеките. Умишлено убийство?! Моля ви... Нали едно такова пиянде го блъснаха пред едно казино в Красно село падна и там си остана. Идентичен случай.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От правна страна действително деянието не е убийство. Има разлика да удариш някого веднъж и това да вземеш паве и да го маризиш в главата докато тя стане на желе. Деянието свидетелства за намерението. Лошото е, че имаме настъпила смърт на момче с далеч повече потенциал от този... Но, действително не счиам, че е имало умисъл. Освен ако не го е ритал в главата после, а полицията не е събрала достатъчно доказателства.
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пъри съд дава 20 г. Втори съд дава 3 г,а трети съд дава 4.6 г. Доказателствата са едни и същи и пред трите съдебни състава. Само на мен ли ми се струва фрапираща разликата между трите присъди. Какво е оправднието за тази разлика. Некадърност,подкуп? Реформи трябват спешно,но премиерите ни нямат "топки"да пипат съдебната система. Там играят големи пари и влияние.
7
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: Или пък от тези гласоподаватели на ГЕРБ :)
6
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак от гласоподавателите на радеФ
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След няколко години ще има друго момиче. Ей, никакви закони няма. Чии син е този?