Новият кмет на Благоевград спря общински бонуси

Ревизира и парите, дадени за работата по време на вота
22 юли 2021 17:00, Анисия Иванова
17
Новият кмет на Благоевград спря общински бонуси
Снимка: БГНЕС

Кметът на Благоевград Илко Стоянов спря допълнителното материално стимулиране на целия състав на общината,  съобщи самият той. Бонусите в размер на една допълнителна заплата са били разписани от предишното общинско ръководство за второто тримесечие на годината.

Според Стоянов не е спазен законът при издаването на заповедта, което е наложило тя да бъде спряна.

"Първото допуснато нарушение е, че не е посочен източникът, от който са отделени въпросните финансови средства. Освен това не е била направена оценка на служителите, на базата на която би следвало да се отпускат подобни материални стимулирания", обясни Стоянов, цитиран от "Фокус".

Кметът на Благоевград подчерта, че всички служители ще получат допълнителни възнаграждения, но това ще стане след изчистване на допуснатите нарушения.

Стоянов допълни, че се прави и проверка във връзка със заповед, в която са разписани сумите, които ще получат хората от Общината, които са работили по време на изборите. По думите му любопитно е, че на част от общинското ръководство са писани по 20 часа извънреден труд и то в три последователни дни.

Самите възнаграждения също са по-големи от тези, които са били предвидени по време на местните избори през 2019 г.

Директорът на финансовата дирекция в Община Благоевград Борис Механджийски каза, че става дума за между 6 до 8 пъти по-високи възнаграждения, сравнено с изборите преди 2 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общинската и държавната администрация започна да се държи по комунистически. Наследство от управлението 12 г на Бай Тошо 2. Нищо ново под слънцето. Тъкмо децата ни да видят как се живееше през комунизма и защо рухна
11
0
 
2
 
! Отговори
Е преди 2 години
Защо ми триете последната дума,ами Добрич си имат живо суджука а Тервел живо ***.
10
0
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
В община Тервел пък се назначават на работа, хранилка,само и само да гласуват за Симо Дида и статия кмет живо *** .
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предишния кмет беше от бсп...
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така е най лесно, да взимаш3 . И какво постигаш, администрация която ще ти играе сечено. Ми направо не им давайте заплати. После що взимали под масата.
7
5
 
2
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Пак ще гласуваме за няма такава държава! Да ви е гадно
6
0
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Превод - Държавната Администрация взима 16 Заплати Годишно ?Не 13 .
5
0
 
9
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Който иска бонуси, да заминава в частният сектор, да се докаже и да взима големите заплати. Цялата държавна администрация са подписали договр за заплата, на който не му харесва и иска бонуси да заминава при честните частници...
4
3
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Няма пари за достойни пенсии...*** откъде да има, след, като гробарите 12 години разглезиха точно тия, шФедите и краднаха на воля... Натрупаха заеми, които и внуците Ви, ще връщат,за да може тия да си пекат дупетиите по гръчко... Е верно нема такава държава...
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително огромна държавна администрация, в т. ч. и общинските администрации. Че и бонуси им се дават. От кои пари - от нашите. Новото правителство да ги разреди до минимум тия канцеларски търтеи, калинки и сие, а не да се чуди как да преизчисли пенсиите. И без туй 99 % от администрацията е гербаджийска.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия, какво произвеждат та получават ДМС?Най голямото разхищения на средства са по държавните хрантутници, така България натрупа милиярдни заеми в еуро.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще погнете кмета на Симитли?