Започва работата по бъдещия ГКПП Струмяни - Берово

Ясен е съставът на смесената експертна комисия с РСМ
5
Започва работата по бъдещия ГКПП Струмяни - Берово
Снимка: БГНЕС

Комисия между Република България и Република Северна Македония започва работа по бъдещия ГКПП Струмяни – Берово, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Смесената експертна комисия ще има за задача да уточни основните технически характеристики на пътните връзки, местоположението на трасето, пресечната точка с границата, мястото на новия граничен пункт, необходимата инфраструктура, постройките, видовете товари и пътници, режима на функциониране, правните и нормативни въпроси и др.

В комисията от българска страна се включат представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Агенция „Митници“, Министерство на транспорта и съобщенията, Българска агенция по безопасност на храните, Агенция “Пътна инфраструктура", „Агенция по геодезия, картография и кадастър“, Областна администрация - Благоевград и Община Струмяни.

С решението на правителството областният управител на Благоевград се определя за Възложител/Бенефициер по Приоритетна ос 4 „Техническа помощ“ на Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония 2014 - 2020 г. Той следва да осъществи подготвителните дейности, проектирането и строителството на новия ГКПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: СтрумяниГКППБерово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
Ненужен пункт.Няма трафик, няма стокооборот, няма големи градове. Това е угаждане на селски кметове, за да се намерят топли местенца на партийни протеженца.
2
1
 
4
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
Сина ми е на 3г.Тамън докато той се пенсионира магистралата ще бъде открита и ще може да покара преди да са я затворили за ремонти
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди бяха съвети, сега са експертни комисии... голямата разлика, рийш ли...