Заснеха джигит, летял с 229 км/ч по магистрала "Европа"

Превозното средство е с чужда регистрация
11 юли 2022 14:20, Красимир Ангелов
39
Заснеха джигит, летял с 229 км/ч по магистрала "Европа"
Снимка: БГНЕС

При акция на полицията е заснета кола, която се движи с 229 км/ч при максимално разрешена 110 км/ч. От МВР информират, че нарушението е установено вчера следобед.

Колата е снимана с мобилна камера на автомагистрала "Европа". Превозното средство е с чужда регистрация. За подобно превишение предвидената по закон санкция е в размер на 1200 лева.

В рамките на операцията на Пътна полиция през почивните дни са задържани и шестима други нарушители на пътя. Към 8:45 часа в събота, при проверка на лек автомобил, полицаи от Своге тестват водача с дрегер, който отчита 1.71 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

Два часа по-късно полицаи задържат водач на лек автомобил, шофирал след употреба на канабис. По същото време в ареста в Пирдоп е отведен шофьор, качил се зад волана на колата си под въздействието на алкохол.

Към 22:40 часа в събота е задържан и водач от Сливница, управлявал лек автомобил след употреба на амфетамин. Малко след полунощ срещу неделя в Годеч полицаи спират за проверка жена - водач на лек автомобил. Столичанката е задържана за срок до 24 часа, след като в издишания от нея въздух дрегерът отчита високо съдържание на алкохол.

Минути след 15 часа в неделния ден друг нарушител също попада в ареста на полицията в Ботевград. В района на с. Новачене автопатрул подава звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил. Водачът не се подчинява и демонстративно увеличава скоростта, продължавайки движението си в посока с. Скравена, като оказва неподчинение и на втори патрул, подал му съответните сигнали за спиране.

След кратко преследване водачът е застигнат и спрян в с. Скравена, установена е самоличността му, както и тази на двамата му спътници. Проба с дрегер на 30-годишния шофьор от Ботевград, с криминалистични прояви, отчита високо съдържание на алкохол в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 часа, информират от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
msm преди 1 година
И кво? Как точно. Го спряха и му попречиха да не дръпне и да не избие някое семейство в семейната им кола!? Модерно е да се снима, но това живота не спасява!!!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познавам хора, които нарочно карат с чужди номера (немски). Нарушат каквото и както искат и НИЩО не могат да му направят нашите КОНТРОЛИРАЩИ ОРГАНИ! Години наред. Нашите професионалисти не можели да изпращат актове (или каквото и да е) към Германия, както и да изискват каквото и да е! Лили Иванова изпя навремето едно парче: Панаири, панаири.............!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До верноТеоретично нямаш работа в лявата лента, освен ако не изпреварваш. Теоретично, автомобил, който не може поне 70 да държи, няма право да е на магистрала. И на практика, всичките тия, дет се влачат кат мър.ди с 90, по-добре да слязат по второкласния път! Съшото важи и за тия блейки, дето съзадават риск за движението, карайки със 100 в лява лента, при разрешени 140.щото разликата е доста сериозна, все едно си спрял, ако някой ти долети със 140 отзад. А в България знаем, че карат като Гошо.
32
0
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
До Eдин От Навалицата30-ти, давай го малко по-спокойно, първо отиди, виж Австрия колко е хубава, как карат, после *** до Германия, сравни, виж по Унгария, по Сърбия ако щеш...пишеш пълни глупости. Има глоба, има и три месеца пеша. Глобата обаче не е толкова висока колкото в България. И спри да гледаш американски филми.
31
0
 
2
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Какви са данните за събираемостта на глобите от шофьори с чуждестранна регистрация??? Журняля, питайте и публикувайте отговора!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Високата скорост не е проблема, а липсата на дисциплина, пътна култура. Разбира се, в населено място има много фактори, заради които не трябва да се превишава (хора, велосипедисти, трафик), оше по малко да се игнорират светофарите. Отвъд Калотина, независимо, че карат с пусната сигнализация, по кръстовищата линеки,, полицаи, пожарни НАМАЛЯТ (защпто някой може да не е чул, да е в кръстовището)
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30-ти, по по-лека. Нищо от това няма да се случи, освен ако не си спретне гонка с полицаите. Ако го снимат, глоба 300Е, и 3м пешехоец. Виж за Швейцария и Франция - да, колата се взима, глобата е по друга, но ако те интересува, погледни в нета.
28
4
 
14
 
! Отговори
Eдин От Навалицата преди 1 година
Днеска с 229, утре с 329!!! Айде хайрлия да е! Резултатите ги знаете. При разрешени 110, той прелетял с 229, и го глобили с 1200 лв?! Вие давате ли си сметка, че ако това се случи в Австрия, примерно, този "шофьор" ще бъде спрян от въоръжен патрул, и изкаран от колата с белезници и качулка на главата! Ще му бъде конфискувана колата на място, отнета книжката и осъден още на място!!! За глобата няма да споменавам!
27
2
 
5
 
! Отговори
Аве преди 1 година
По нашите пътища и с 90 пак може да литнеш, я дупка, я хълм... Та може да е прелетял до камерата
26
3
 
3
 
! Отговори
галин преди 1 година
с 229 не се лети, лети се с малко повече:)
25
1
 
4
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Тоест като си с чужда регистрация, все тая с колко караш. Ни спират, ни ловят, ни търсят...
24
3
 
6
 
! Отговори
верно преди 1 година
чак пък летял с 220 по магистрала... а тези които карат със 100кмч в лява лента защо не ги пишете че лазят, да спазваме логиката ако ще преувеличаваме?например пуснете една статия - трафик до морето, заради пишман шофьори - лазят с 100кмч в лява лента и не спазват правилата за движение (не се преустрояват в дясна веднага като няма коли). А? Кога ?
23
1
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Чуждата регистрация е напуснала страната без да плати 1200лв както си беше при тулупа, нали?
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови високо комфортни коли с мн екстри и т. н. според въображението. И с макс. скорст 80 км/ч. Закъде са се разбеснели шо шосетата с тия самолетни снористи. Излудяха ибизкуфяха хората с ъехника над акъла им. Стоп машини и кротко с чадърите!
21
1
 
20
 
! Отговори
Ivan преди 1 година
И като го снимахте,какво?!Докато обработите кадрите от камерата,вече е извън страната,както и всички минаващи транзит оттук.Толкова ли не е ясно на никой в МВР,че камерите не спасяват животи, а събират(ако могат да ги съберат, разбира се,защото и това не могат) излишни пари и нищо повече.Изкарайте на пътя,където им е мястото, всички тюфл.ци с мазни шкем.ета,дето цял живот ги хрантутим и ги накарайте да работят,а не да се чудят как по-добре да се скрият,за да изкарат плановата заработка на фишове
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали на някой с кола за половин един милион, ще му пука много, че глобата му е 500лв.?
19
3
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 1 година
И аз затова се сетих- за Германия и аутобаните без ограничения. Не навсякъде, разбира се. Иначе карам бързо с много условности. Имам златен талон и близо 20 години стаж зад волана. Този с новото Ауди не го коментирам- това е закоравял престъпник. Вадите статистиката и гледате колко нови коли има смачкани. Просто манталитет- заможните с новите коли са интелигентни и знаят кога се кара бързо. А из прованса се трепят с 200 в насрещното с Е60-ките. Естествен подбор.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
джигит на какъв език е? Питам до м у н ч т о който ми изтрива коментира който е и въпрос.
17
1
 
2
 
! Отговори
КАТ преди 1 година
Ще се изтрие записа и готово или нарушителя ще осъди КАТ ,че са го снимали от кофти ъгъл и ще падне в съда.
16
0
 
13
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Обясни го това на немците с аутобаните без ограничения и смъртност на пътя по-ниска 20 пъти на глава от населението спрямо у нас.